Karadaşlı’dan Kur’an kurslarının eğitime devam kararına tepki

Türk Diyanet Vakıf-Sen Kocaeli Şube Başkanı Mehmet Ali Karadaşlı, Öğretmenler Günü’nü kutladı. Karadaşlı ayrıca, 4-6 yaş Kur’an kurslarının eğitime devam kararına tepki gösterdi. Karadaşlı, öğretmen ve Diyanet çalışanlarına “Bakıcı” muamelesi yapılmamasını istedi

Türk Diyanet Vakıf-SenKocaeli Şube Başkanı Mehmet Ali Karadaşlı; “24 Kasım Öğretmenler Günü ve salgın riski ile vaka sayılarının arttığı bu günlerde, 4-6 yaş Kur’an kurslarının eğitime devam kararı ile ilgili basın açıklaması yaptı. Öğretmenler Günü’nü Yüce Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.S)’in, Hz. Ali’nin ve ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün sözleri ile anlamlandıran Karadaşlı, 4-6 yaş Kur’an kurslarının açılması ile ilgili ise “Salgın riskinin ve vaka sayılarının arttığı bu günlerde, çalışanlarımızın ve öğrencilerin sağlığı açısından, Kur’an kurslarında uygulanan bütün programların uzaktan eğitim veya il ve ilçelerin mahalli şartlarına göre devam etmesi yönünde, konu Diyanet İşleri Başkanlığı’nca yeniden değerlendirilmelidir” ifadelerini kullandı. Karadaşlı, öğretmenlere ve Diyanet çalışanlarına “Bakıcımuamelesi yapılmaması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Karadaşlı, Öğretmenler Günü mesajında, şunları kaydetti: “Bütün öğretmenlerimizin ve eğitim çalışanlarının 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum. Milletimizin geleceğinin şekillenmesinde öğretmenlerimiz vaz geçilmezdir. Yüce Allah Kur’an-ı Kerim’de bizlere der ki: ‘Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu?’ (Zümer-9) buyurarak bilmeyi ve öğrenmeyi emretmiştir.

Sevgili Peygamberimiz (sas) ‘Ben, ancak ve ancak muallim olarak gönderildim’ diyerek en güzel öğretmenimiz olmuştur.

‘Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum’ sözüyle Hz. Ali efendimiz, öğretmenliğin değerini çok güzel tarif etmiştir.

İlerlemenin yolu bilmekle öğrenmekle olur. Öğrenmenin en önemli kişisi de hep öğretmenler olmuştur. Geleceğimizi emanet edeceğimiz yavrularımızı, bir sanatkar edasıyla yetiştiren öğretmenlerimizin problemleri giderilmelidir.

Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Muallimler yeni nesil sizin eseriniz olacaktır’ veciz sözü gereği öğretmenlerimiz; kendisine emanet edilen göz aydınlığımız çocuklarımızı, şahsiyetli birer insan olarak yetişmeleri için ellerinden geleni yapmak zorundadırlar. Ülkemizin daha müreffeh, daha güçlü ve milletimizin daha huzurlu olabilmesi de buna bağlı olarak gelişecektir.

Bu duygularla, milletimizin ve ülkemizin düşmanlarınca şehit edilen öğretmenlerimizi rahmet ve dualarla anıyor, bütün öğretmenlerimizin ve eğitim çalışanlarının 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum.”

BAKICI MUAMELESİ

Karadaşlı, Kur’an kurslarıyla ilgili ise şu ifadeleri kullandı: “Son günlerde bütün dünyada olduğu gibi, ülkemizde de Koronavirüs (Kovid-19) salgınının toplum sağlığını olumsuz etkilediği Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunca açıklanmaktadır. Salgın ile mücadele kapsamında, sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları ile İçişleri Bakanlığı alınacak gerekli tedbirleri ilgi (a) Genelge ile duyurmuştur.

Diyanet İşleri Başkanlığı’da Kur’an kurslarında yürütülen eğitimlerle ilgili, yeni tedbirler almıştır. Peş peşe iki talimat yayımlayarak, Kur’an kurslarında eğitim faaliyetlerinin nasıl yapılacağı bildirilmiştir.

Milli Eğitim Bakanlığının ‘çalışan annelere kolaylık olsun gerekçesiyle ana okulları ve okul öncesi sınıfları eğitime açmak anlayışıyla, öğretmenlere ‘BAKICI’ muamelesi yaklaşımı doğru değildir.

Aynı günde, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın da 4-6 yaş kursları eğitiminin önce uzaktan, sonra da yüz yüze yapılması kararı çalışanlarımız tarafından aynı öğretmenlerde olduğu anlayışını ortaya koymuştur.

Sendika olarak, tekrar söylüyoruz, öncelik çalışanlarımızın ve öğrencilerin sağlığının korunmasıdır. Kararlar alınırken, öncelikle çalışanlarımız ve bakmakla mükellef oldukları aile fertlerinin sağlık durumlardı da dikkate alınması gereklidir.

Özellikle 4-6 yaş grubu çocuklarımızın, bu zorlu süreçte kendi başlarına maske-mesafe-temizlik kurallarına uyamayacakları da unutulmamalıdır. Yine kurslarımızın temizlik ve dezenfekte işlemlerinin, öğreticilerimiz tarafından yapıldığı da unutulmaması gereken bir olgudur.

Salgın riskinin ve vaka sayılarının arttığı bu günlerde, çalışanlarımızın ve öğrencilerin sağlığı açısından, Kur’an kurslarında uygulanan bütün programların uzaktan eğitim veya il ve ilçelerin mahalli şartlarına göre devam etmesi yönünde, konu Diyanet İşleri Başkanlığı’nca yeniden değerlendirilmelidir.”

24 Kas 2020 - 12:19 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

Ersoy Kandemir - Değerli hocamıza kulak verin,sonuna kadar haklı bu açıklamayı yabana atan herkesin sorumluluğu olduğunu bildirmek isterim!

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Kasım 12:19


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler