Kandıra’nın cennet koyuna kaçak villa dikti!

Karadeniz’in en güzel koylarından biri olan ve yaz aylarında tatilcilerle dolan Taflan Koyu'nda, bütün bölgeye hâkim olan Gemilik Burnu'nun üzerine yapılan villa inşaatı tepkilere yol açtı. Yapının yıkılması için karar çıktığı ancak villanın sahibinin yürütmeyi durdurma kararı aldırdığı belirtildi

Kandıra’nın cennet koyuna kaçak villa dikti!
Kandıra’nın cennet koyuna kaçak villa dikti!
+2
Haber albümü için resme tıklayın

İstanbul'a yaklaşık iki saat uzaklıkta bulunan, deniz suyunun berraklığı, yeşil doğası ve güzellikleriyle büyüleyen Taflan Koyu’ndaki Gemilik Burnu üzerindeki kayalık alana inşa edilen villa, bölgede yaşayanların tepkisine neden oldu. Yasaya göre imar affı 31 Aralık 2017 tarihini kapsamasına rağmen yapının iddialara göre 2018 yılı içerisinde tamamlanması nedeniyle Kocaeli Büyükşehir ve Kandıra Belediye Başkanlığı başta olmak üzere Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) de yapıyla ilgili çok sayıda şikâyet iletildi.

'YASA VE YÖNETMELİKLERİN ÇİĞNENMESİ BİZİ YARALADI'

İnşaat Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi İnşaat Mühendisi Baturhan Üretürk, "Kocaeli'nin Kandıra ilçesinin Karadeniz'e kapısı olan Bağırganlı Köyü’nün bir sakiniyim ve inşaat mühendisiyim aynı zamanda. Son dönemde bölgede imar barışı sürecinin arkasından çıkan bir takım kaçak yapılaşmalar ortaya çıkmaya başladı. İnsanlar bu noktada şikâyet etmeye başladılar. Bu yapıların bir tanesi de Bağırganlı Köyü'nün Taflan Koyu'nun burnunda bir yapının hunharca, insanların şikâyetini dikkate almaksızın, bir takım kişiler tarafından inşa edildiğini gördük. İnsanlar bu yapıyla ilgili çok fazla şikâyet dile getirdiler. Zaman zaman beni telefonla arayanlar oldu, köye gittiğim zaman gördüğüm manzaralar oldu. Köyü son ziyaret ettiğimde yapının ikinci katının da tamamlandığını gördüm. Bununla ilgili küçük bir araştırma yaptığımda yapının 2018 yılı içinde yapıldığının farkına vardık. 2018 yılında yapılmış ve bütün uyarılara rağmen devam edilmiş bir proje bu” dedi.

'YAPI 2018 YILI İÇERSİNDE YAPILDI'

Yasaya göre imar affının 31 Aralık 2017 tarihini kapsadığını fakat itiraz ettikleri yapının 2018 yılı içerisinde yapıldığını söyleyen Baturhan Üretürk, sözlerini şöyle noktaladı:

"Bağırganlı Köyü, uygulamalı imar planlarının olmadığı bir köy. Ama bu imar çalışmaları yaklaşık 5-6 seneden beri yapılıyor ve tamamlanma aşamasına geldi. İmar affı 31 Aralık 2017 yılından önce yapılan binaları kapsıyordu. Bu bina 2018 yılı içerisinde yapıldı, 2019 yılının Ocak ayında da binanın 2 katlı olduğunu görüyoruz ve hala inşaat halinde. Belediyeler bildiğim kadarıyla bu konuyla ilgili incelemelerini yapmış ve tamamlamış. Gerekli ve ikaz uyarılarını yapmalarına rağmen sanırım yıkım için gün aldıkları sırada yapının maliki tarafından sözlü olarak yürütmeyi durdurma kararına başvurma noktasında başvuru yapıldığı söyleniyor. Mevzuatımız bu konuda çok açık eğer yapı 31 Aralık 2017 tarihinden sonra yapıldığı somut delillerle ispatlanabiliyorsa bu yapılar iptal edilmek suretiyle bu karar bozulacaktır. Bölge halkı bu tür binaların yapılmasından dolayı oldukça rahatsız."

04 May 2019 - 14:36 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

04

AYDERYA - Bazı bencil insanların ve yöneticilerin duyarsızlığı karşısında sessiz kalmamalılıyız.
Sessiz kalmak ta ortaklıktır.
Geleceğimizin elinden aldığımız ormanlarımız,kıyılarımız,suyumuz,toprağımız için susmamalıyız.
z

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 04 Mayıs 14:36
03

Kandirali - Göz göre göre kış ayında diktiler o yapıyı, sezon açılmadan yaptılar ki millet uyanmasın. O dogsl guzelligin bagrina saplanmis hancer gibi duruyor şimdi, belediye guzel bir is yapmak istiyorsa derhal yıkmalı bu yapıyı ki ibreti alem olsun

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 04 Mayıs 14:36
02

Kandırayı kurtarın - Belediye başkanı ilgilenirsin heralde bu kaçak ve bilinçli olarak peşkeş çekilen konutlarla ve arsalarıyla...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 04 Mayıs 14:36
01

levent - BAĞIRGANLI ŞU AN YAĞMALANIYOR MÜDAHALE EDİLMEZ İSE 1 YILA ORALARDA BETON VE KONTEYNER MEZARLIĞI FUHUŞ BARINAĞI PİYİZCİLERLE DOLACAK

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 04 Mayıs 14:36


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler