Kandıra karpuzunda geri sayım!

Kocaeli'nin Kandıra ilçesinde yetiştirilen ve kendine has aromasıyla rağbet gören Kandıra karpuzu, kilogramı 1,5- 2 liradan satılıyor. Karpuz, 15 gün sonra sofraları tatlandıracak

Kandıra karpuzunda geri sayım!
Kandıra karpuzunda geri sayım!
Haber albümü için resme tıklayın

Kocaeli'nin Kandıra ilçesinde hasadına başlanan organik karpuz, 15 gün sonra sofraları tatlandıracak. Kendine has tadı ve doğal aroması ile üne kavuşan karpuz bu sene de sofralarda yerini almaya hazırlanıyor. Temmuz ayının sonlarına doğru hasadına başlanan ve özellikle bölgeye gelen turistlerin ilgi gösterdiği Kandıra karpuzu, pazar ve marketlerde kilogramı 1,5-2 liradan satışa sunuluyor.

Karpuz üreticisi İsmail Ceyhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kandıra karpuzunun lezzetinin bölgenin doğası, arazi yapısı ve iklim şartlarının yanında, Karadeniz bölgesinde nem oranı yüksek ortamda ve tamamen organik hayvan gübresi ile yetiştirilmesi sonucu oluştuğunu söyledi.

Kandıra’da karpuzun fideden yetiştirildiğini ifade eden Ceyhan, “Kandıra karpuzunun en önemli özelliğinden bir tanesi de aşılama yapılmamasıdır. Diğer bölgelerde daha iyi verim alabilmek adına maalesef kabak aşısı denilen aşı yapılmaktadır. Karpuzu kestiğinizde içinde beyazımsı damar karpuzda kabak aşısı olduğunun göstergesidir” diye konuştu.

14 Tem 2019 - 16:24 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler