İzmit’te mahalle meclisleri kurulacak

İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, İzmit Kent Konseyi yönetimi ile ilk kez bir araya geldiği ziyarette uzun süredir üzerinde çalıştığı mahalle meclislerinin kurulması için ilk adımı attı

İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, geçtiğimiz günlerde gerçekleşen genel kurul ile göreve gelen İzmit Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Erol ve yürütme kurulu üyelerini ağırladı. Ziyarette, Başkan Hürriyet’in, İzmit’te kentin tüm dinamikleri ile birlikte yönetim anlayışını hayata geçirmek adına uzun süredir üzerinde çalıştığı mahalle meclislerinin kurulması projesi için de ilk adımlar atıldı.

SİYASETİN VE BELEDİYENİN ÖTESİNDE

Mahalle meclislerini çok fazla önemsediğini ve bu oluşumların belediye çatısı altında değil kent konseyleri çatısı altında kurulması gerektiğine inandığını belirten Başkan Hürriyet, “Bu şekilde daha işlevsel, daha etkin, siyasetin ve belediyenin ötesinde bir yapı olacağına inandığım için mahalle meclislerinin kent konseyi çatısı altında kuruyoruz” diye konuştu.

İLK ELDEN DAHA HIZLI HİZMET

Mahalle meclislerinin kent konseyi çatısı oluşturulduğu daha takdirde daha fazla insana ulaşabileceklerini belirten Başkan Hürriyet, “Bu şekilde ilk elden mahallelerimize daha fazla hizmet götüreceğiz. Mahalle meclislerinde, her görüşten, her kesimden, her ideolojiden insanlarımız olacak” ifadelerini kullandı.

HER MESLEKTEN VATANDAŞ OLACAK

Farklı mesleklerden mahalle meclislerinden vatandaşların olması gerektiğine inandığını belirten Başkan Hürriyet, “O mahallenin okul müdüründen cami imamına, aile hekiminden dernek başkanına kadar herkes mahalle meclisinde olmalı ki engelli vatandaşlarımıza, çocuklarımıza, yaşlılarımıza herkese el birliği ile hizmet götürebilelim. Bu anlamda kent konseyi bize hız kazandıracaktır” dedi.

20 Oca 2020 - 12:49 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler