İzmit'te bir garip iddia: İnsanlık yaptı, karakolluk oldu!

İzmit Cumhuriyet Parkı mevkiinde yerde acı içinde kıvranan bir kadına ilkyardımda bulunduğu sırada olay yerine gelen polislerin, buna engel olmaya çalıştığını, kendisine zor kullanarak karakola doğru çekiştirdiğini iddia eden vatandaş, “Bir kez daha anladım ki bu ülkede kendinden başka kimseyi düşünmeyecek görmezden gelip geçeceksin” dedi

İzmit'te bir garip iddia: İnsanlık yaptı, karakolluk oldu!
Haber albümü için resme tıklayın

İzmit’te Erkan Sonugelen isimli vatandaş, Cumhuriyet Parkı mevkiinde acı içinde bağırarak yerde yatan kadına ilkyardım eğitimi olmasından dolayı ilkyardımda bulunduğunu ancak olay yerine gelen polislerin kendisine engel olup, içlerinden birinin “Alın bunu karakola” diye bağırdığını ve polisler tarafından çekiştirildiğini öne sürdü. Sonugelen, “Bir kez daha anladım ki bu ülkede kendinden başka kimseyi düşünmeyecek, görmezden gelip geçeceksin. Ortada bir yaralı var, bu yaralıya ilkyardım yapmak isteyen ve polis engeli...” dedi.

Erkan Sonugelen, Biz İzmit’iz adlı sosyal medya sayfasında başından geçtiğini iddia ettiği olayı, şu ifadelerle paylaştı:

“Dün Cumhuriyet Parkı mevkiinde acı içinde bağırarak yerde yatan bir kadına ilkyardım eğitimim olması sebebi ile yardımcı olabilmek adına yanına gittim. Etrafında toplanan boş kalabalığın arasından geçip kadının durumunu öğrenmek için kendisiyle iletişim kurdum. Ayağını burkarak düştüğünü söyledi. Ayağını kontrol ettiğimde önemli bir şey olmadığını söyleyerek (psikolojik rahatlama sağlamak amacı ile) yaralıyı stabil duruma getirdim. Ambulans arandı. Bu arada en yakın karakolda bulunan 3-4 tane polis memuru da olay yerine geldi (meraktan). içlerinden bir tanesi benim müdahalelerime karışmaya başladı. İlkyardımcı olduğumu bana karışmamasını söyledim. Görevi ve yetkileri dışına çıkarak beni yaralının yanından iterek uzaklaştırmaya çalıştı. Yanında bulunan diğer bir polise alın bunu nezarete diyerek bağırdı. Yaptığının suç olduğunu, ambulans gelene kadar yaralının başından ayrılmayacağımı daha sonra ne yapacaksanız yapın diye karşılık verince beni karakola götürmeye çalışan polis, polise mukavemet gösteriyorsun diye koluma girip zor kullanmak suretiyle karakola doğru çekiştirmeye başladı. Bir yandan yaralıya yakınınız mı oluyor, ilkyardımcı belgen var mı gibi saçma sorular sormaya başladı. Bu arada ambulans geldi ve yaralıyı alarak gitti. Daha sonrasında belgemi beyan ettim. Bu kartın bir şey ifade etmediğini bu belgenin kendisinde de olduğunu yaralıya dokunamazsın gibi şeyler söyledi. Bir kez daha anladım ki bu ülkede kendinden başka kimseyi düşünmeyecek görmezden gelip geçeceksin. Ortada bir yaralı var, bu yaralıya ilkyardım yapmak isteyen ve polis engeli...”

23 May 2019 - 14:28 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

09

Ali - Beyfendi doğru söylüyor oradaydım yaşlı polisle genç polis vardı ukala ukala konuştular adam sanki suç işlemiş gibi

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Mayıs 14:28
07

Oğuz - Arkadaşlar. Hem gülüp hem de üzülüyorum size inanın.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Mayıs 14:28
03

Kartepeli - Böyle algı ve asılsız haberler ya Halk tv de olur yada fox ta İzmittede malum gazetede olur okuyun geçin

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Mayıs 14:28
01

Osman - Polis meraktan gelmiş oraya beyefendide ilk yardım eğitimi almışta yok polis müdahalede bulunduğu için onu nezarete almışda, mış mış mış bizde inandık, insanları aptalmı sanıyorsunuz, artık bunları kimse yemiyor.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Mayıs 14:28


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler