İzmit kurban pazarında fiyatlar düştü... Ön kayıtlar başladı

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, kurban pazarındaki satış yerleri için verdiği indirim sözünü tuttu. Fiyatları düşen satış yerleri için ön kayıtlar başladı

İzmit kurban pazarında fiyatlar düştü... Ön kayıtlar başladı
Haber albümü için resme tıklayın

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in kurban pazarındaki satış yerleri için indirim yapılacağı ve tesis içerisindeki yatakhanelerden de ücretsiz olarak faydalanabileceği yönünde açıklamalarda bulunup iki müjde birden verdiği İzmit Belediyesi Modern Hayvan Pazarı’nda ön kayıtlar başlıyor. Yaklaşan Kurban bayramı öncesi hayvan pazarında ki satış yerleri için yapılan fiyat indirimiyle, hayvan satıcıları satış yerleri için 2017’de ödenen rakamlardan da daha ucuza yer kiralayabilecek.

ÖN KAYIT 17- 18 TEMMUZ’DA

Satıcıların hayvan pazarı için 17-18 Temmuz (Çarşamba ve perşembe) tarihleri arasında Zabıta Müdürlüğü’ne ön kayıt yaptırabileceklerini belirten yetkililer, ön kayıt sonrası 19 Temmuz Cuma günü ise yer tahsisi yapılacağına vurgu yaptı.

AÇILDIĞI GÜNDEN DE UCUZ

Yapılan indirimlerle pazardaki satış yerlerinin kira bedellerinin, pazarın açıldığı yıldan daha da ucuza çekildiğini belirten zabıta müdürlüğü yetkilileri, sadece kurbanlık satışı için kendi çadırını kuran bölümde alınan meclis kararı gereği indirim uygulayamadıklarını belirttiler.

MECLİS KARARI VAR

Yetkililer, 2018 yılında meclis tarafından onaylanan, 2019 tarife cetvelinde yer alan kurbanlık satış alanlarına ait ücretlerin tespitinde 4500 TL-10.000 TL arasında ücret alınır ibaresi bulunduğundan kendi çadır alanlarını kuran vatandaşlar için kurbanlık satış alanlarının fiyatlandırmasında 4500 TL’n altında fiyat tespiti yapılamamaktadır” diyerek vatandaşları bilgilendirdiler.

HAYVAN SATICILARI MUTLU

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet geçtiğimiz gün ziyaret edip çeşitli incelemelerde bulunmuş ve Kurban Bayramı öncesi hayvan satıcılarına müjdeler vermişti. Başkan Hürriyet; hayvan pazarındaki satış yerleri için indirim yapılacağı ve tesis içerisinde hizmet veren yatakhanelerden de ücretsiz olarak faydalanabileceği yönünde iki müjdesi hayvan satıcıları arasında büyük sevinç yaratmıştı.

3 BİN 200 HAYVAN KAPASİTELİ

Yaklaşık 22 dönümlük bir alan üzerine bulunan pazar; bin 400 adet büyük, bin 800 adet küçükbaş olmak üzere 3 bin 200 hayvanın satışa sunulabildiği 90'dan fazla padok bulunuyor. 5 bin 900 metrekarelik alan içerisinde bulunan kapalı hayvan satış yerlerinde samanlık, karantina ve gebe gözlem bölümleri bulunuyor.

İndirim uygulanacak hayvan satış yerleri ve ücretleri ise şu şekilde:

16 Tem 2019 - 14:59 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler