İzmit esnafı isyan etti: “Müzik dalgasıyla virüs mü yayılıyor?”

Pandemi tedbirleri kapsamında kafe ve restoranlarda saat 00.00’dan sonra müzik çalınmasının yasaklanmasına tepki gösteren İzmitli esnaf “Müzik dalgasıyla virüs mü yayılıyor?” sözleriyle isyan etti

İzmit esnafı isyan etti:  “Müzik dalgasıyla virüs mü yayılıyor?”
İzmit esnafı isyan etti:  “Müzik dalgasıyla virüs mü yayılıyor?”
+2
Haber albümü için resme tıklayın

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, geçtiğimiz gün yayınlanan genelgeyle saat 00.00’dan itibaren 81 ilde kafe ve restoranlarda müzik yayınının sona ereceğini duyurdu. Pandemi sürecinde kepenk indiren ve normalleşme sürecinde eski çalışma temposuna kavuşamayan İzmitli esnaflar bu kararı oldukça tepki gösterdi. Korona virüs vakalarının tekrar yükselmesi nedeniyle dükkanlarının kapatılma tehlikesiyle karşı karşıya olan esnaflar müzik yasağının bir faydası olmayacağını ifade etti.

İşte gazetemize konuşan İzmitli esnafların görüşleri:

Nurgül Sakarya- Bizim Kafe: “Dün biz yanıldık gündüz müzik çalmadık, daha sonra ben valiliği aradım bana gündüz müzik çalabileceğimi hatta canlı müzik yapabileceğimi bile söylediler.

“KISITLAMANIN FAYDASI OLMAYACAK”

Ben bu yasağı doğru bulmuyorum. Canlı müziği kısıtlayınca, kafede müzik olmayınca müşteri gelmek istemiyor. Bu çark nasıl dönecek? Bu dükkan nasıl para kazanacak? Bu sistem değişmeli, kısıtlamanın bir faydası olmayacak. Biz senin dallarını budaklarını keselim ama sen bize vergi öde diyorlar. Haziranda açtık dükkanı ama müşteri eskisi gibi de gelmiyor ben daha yüzde 50’yi göremedim.”

“HALDIR KÜLDÜR YASAK KOYUYORLAR”

Mert Kulkara -Cafe Rose: “Muhtemelen insanlar barlara gitmeyi bıraksınlar diye aldılar bu kararı ama saçma buluyorum. İnsanlar aynı arabadan biniyorlar ama ben aynı masaya bile oturtamıyorum. Bu konuda esnafı çok daralttıklarını düşünüyorum. Haldır kuldür yasak koyuyorlar. Müzik yasağı gelene kadar açık alanlar kontrol altına alsalar daha iyi olur. Yapmış olmak için iş yapıyorlar bu da esnafı yoruyor. “

“MÜZİK DALGASIYLA VİRÜS MÜ YAYILIYOR?”

Serdar Güzdolu- My Coffe: “Çok gereksiz bir yasak olmuş çünkü biz canlı müzik yapmıyoruz. Belirli bir saatten sonra müzik zaten açmıyoruz. Canlı müziği barlar yapıyor ama herkes kendi işinde. Ne yani müzik dalgasıyla virüs mü yayılıyor. Barlar için bildikleri bir şey vardır ama yasaklanmasını saçma buluyorum gereksiz bir karar. Kafelerde arkadan hafif bir müzik çalsa insanı da dinlendirir. Kafeler de eskisi gibi çalışmıyor zaten artık. Geçen yılki yoğunluk yok.”

“İNSANLAR EV PARTİSİ YAPMAYA KALKINCA NE YAPACAKSINIZ?”

Serkan Gürel - Cafe de luca: “Bu kararı gece mekanları için almışlar bence. İnsanlar ne kadar kafeye az insan alırsa alsın kalabalık ortamları ortadan kaldırmaya başlıyor. İnsanlar ev partisi yapmaya kalkınca ne yapacaklar. Müziğin ne zararı olurmuş onu da anlamadım. Ama gece mekanı olarak düşündüğümüzde kimse gitmez mantığıyla bakıldığını düşünüyorum.”

“YASAKLARA DÖNMEDEN ALIŞTIRMA YAPIYORLAR”

Gökhan Bey- Art de vivre: “Saçma bir karar etkili olacağını düşünmüyorum. Müziğin olayı tamamen alıştırma bir önceki yasağa dönecekleri için alıştırma yapıyorlar.”

“İNSANLAR MÜZİK OLMASA DA GELİR OTURUR”

Ali Bey- Hub Coffe: “Müziğin pek bir etkisi olacağını sanmıyorum. Biz 12’den sonra çalışmadığınız için bizi pek etkilemiyor ama bu hiçbir katkı sağlamaz. İnsanlar müzik olmasa da gelir oturur. Bunların yerine daha katı kurallarla önlem almalılar. Ne için önlem aldıklarını bile anlamadık. Onlar genellikle eğlence sektörüne yönelik bir kapatılmasını istedikleri için yapıyorlar. Bar ve kulüpler o saatten sonra iş yaptıkları için hiçbir kafenin etkileneceğini sanmam.”

10 Eyl 2020 - 22:12 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

03

Izmitli - Vatandaşa cevap : düğün hata değil diyen mi var ? Ben paneli başladığından beri kendi akrabalarımın dahı düğünlerine gitmedim gitmem de . Biri hata yapıyor diye senin de hata yapma ruhsatı mi çıktı ? Kişi kendini koruyacak . Her insana bir polis mi dikelim başına ? Sen kendini korumazsan başkası koruyacak değil seni . Düğün de hata kalabalık olmak da

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 10 Eylül 22:12
02

Izmitli - Mesele müzik dalgası ile virüs yayılımı değil . Meselemuzik ile oturanların çok olması . Kaldı kimüziğin çalımı esnasında hoperlor diyaframindan oluşan titreşim ile hava hareketlenir bu hareket ile de virüs daha uzağa gider . Bilmeden konuşmasak daha iyi olur

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 10 Eylül 22:12
01

Vatandaş - 1500 kişilik düğünlerden yayılmıyor demek ki

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 10 Eylül 22:12


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler