İSU fabrikalara suyu kaçtan veriyor?

İSU, ilimizde kapanan fabrikalar ile ilgili rapor hazırlayan CHP’ye cevap verdi

CHP’den ilimize gelen bir heyet, Gebze bölgesinde yaptığı araştırmada, İSU’nun su fiyatlarını yüksek tutması sebebiyle fabrikaların kapandığını açıklamıştı. Bu konuya cevap veren İSU yetkilileri şu ifadelere yer verdi: Kocaeli’de kapanan sanayi kuruluşları ile ilgili olarak saha araştırması yapıldığı ve rapor sunulduğu haberi yer almıştır. Haberde, sanayi  kuruluşlarının kullandığı elektrik ve su fiyatlarının  yüksekliğinden dolayı kapandığı iddia edilmiştir. Konu ile ilgili olarak bazı açıklamaların yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur. Kocaeli’de sanayi tesislerinin içme ve kullanma suyu ihtiyacı arıtılmış su, yeraltı suyu ve geri kazanım suyundan karşılanmaktadır. İlimizde Sanayi tesisleri için su satış fiyatı 12,72 TL’dir (su + atıksu + KDV dahil). Sanayi suyu kullanımının yüzde 8’inde bu  fiyat uygulanmaktadır. Suyun niteliği, kullanım miktarı ve arıtma tesisleri durumuna bağlı olarak fiyat daha aşağıya inmektedir. Sanayi tesislerinin su kullanma fiyat ortalaması 5 TL seviyelerindedir. İlimizde, Sanayide kullanılan suyun 1/3’ü Geri Kazanım Suyundan karşılanmaktadır. Kurumumuz,  OSB’ler için KDV dahil 1,81 TL’ye Geri Kazanım Suyu vermektedir.

Basında yer alan haberde bahse konu Adana’da sanayi suyu fiyatı 10,15 TL iken Erzurum’da ise 8,55 TL’dir. Haberde geçen 80 veya 180 kuruş ifadeleri hamsu (arıtılmamış yeraltı suyu) bedeli olup İdaremizce OSB’lerden yeraltı suyu kullanımına karşılık bedel alınmamaktadır. Öte yandan İdaremiz, ülkemizdeki 30 büyükşehir içerisinde mesken su fiyatları sıralamasında 25, sanayi suyunda ise 7. sıradadır.”

13 Şub 2020 - 09:47 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler