İŞKUR’dan işsizler için 5 proje!

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, bugün Valilik’te düzenlenen toplantıda engelli bilgi bankasının hizmete girdiğini duyurdu

İŞKUR’dan işsizler için 5 proje!
Haber albümü için resme tıklayın

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısı bugün Valilik Karamürsel Alp toplantı salonunda gerçekleşti. Toplantıda konuşan İŞKUR İl Müdürü Ulvi Yılmaz Engelli ve eski hükümlü çalıştırılmayan iş yerlerinden tahsil edilen gelirlerle engelliler için 2, eski hükümlülerin kendi işlerini kurması için 3, toplamda 5 proje düşündüklerini açıkladı.

Vali Hüseyin Aksoy da engellilerin iş hayatına katılmasıyla ilgili projeler hakkında şu sözleri kaydetti: “Temennimiz engellilerin iş anlamında çalışma yaşamında yer almalarıdır. Kurumumuz da bu anlamda yapılan çalışmalara destek verecektir. Engelli bilgi bankası oluşturduk. Kocaeli’deki bütün engellileri tek bir veri tabanında görme, izleme durumumuz var. Devletin engellilere sunduğu hizmetlerden yararlanmayanlar varsa bunları bulmak ve hizmetleri götürmek anlamında hareket ediyoruz. Yüzde 40’ın altındaki engellilerin de belirli oranda olanları sistemimize dahil ettik. Türkiye’de örnek projelerden biri olarak değerlendirebileceğimiz Engelli Bilgi Bankası, Kocaeli’de hayata geçti. Sadece görme, işitme, zihinsel, ortopedik engelliler değil uluslararası tanımlamalarda engelli statülüsünde yer alan hastalıkları bilgi bankamıza dahil ettik.”

28 Oca 2020 - 15:36 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler