İmamoğlu açıkladı: Eylem yapan İBB çalışanlarının akıbeti ne olacak?

Ekrem İmamoğlu aleyhine eylem yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesi çalışanlarıyla ilgili sosyal medyada “İşten çıkar” çağrıları yükselirken İmamoğlu’ndan işçilerin akıbeti ile ilgili açıklama geldi

İmamoğlu açıkladı: Eylem yapan İBB çalışanlarının akıbeti ne olacak?
Haber albümü için resme tıklayın

31 Mart 2019 yerel seçimlerinde 13 bin oy farkıyla İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen CHP’li Ekrem İmamoğlu’nun mazbatası 18 günlük görev sürecinin ardından elinden alınmıştı. YSK, AKP’nin itirazları neticesinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerini 23 Haziran 2019’da yenileme kararı almıştı. Bu süre zarfında ise belediyede çalışan kimi personeller, İmamoğlu aleyhine bir eylem gerçekleştirmiş, geçmiş yönetime sahip çıkmıştı. Personelin eyleme baskıyla zorlandığı iddia edilmişti. 23 Haziran seçimleri yapıldı, İmamoğlu, rakibi AKP’li Binali Yıldırım’a 809 bin oy fark atarak seçimi tekrar kazandı. Ve akıllara, hafızalarda yer edinen o eylem geldi. Sosyal medyada binlerce kişi, bu personellerin işten çıkarılmasını isteyen paylaşımlar yaptı. Tepkiler çığ gibi büyürken İmamoğlu’ndan bu personelin akıbetinin ne olacağına dair bir açıklama geldi. Gazeteci Candaş Tolga Işık’a konuşan İmamoğlu, kimseye kini olmadığını, işini layıkıyla yapan hiç kimseyi işten çıkarmayacağını dile getirdi.

“AKLIMIN UCUNDAN BİLE GEÇMEZ”

Candaş Tolga Işık, Twitter hesabından Ekrem İmamoğlu ile arasında geçen görüşmeyi paylaştı. Işık, “Az önce İBB Başkanı @ekrem_imamoglu ile konuştum. Seçim sürecinde İBB önünde bildiri okuyan personeli sordum, şöyle cevap verdi” dedi ve İmamoğlu’nun ağzından şu ifadelerin çıktığını söyledi: “Benim hiç kimseye bir kinim yok. Olamaz da. İstanbul’a dair hayallerim var, bir an önce görevimin başına geçip bu hayalleri gerçekleştirmek istiyorum. Şunu işten çıkarayım, bunu kovayım böyle şeyler aklımın ucundan bile geçmez benim. Tüm çalışan kardeşlerim şunu bilsin: Ekmeğinin peşinde koşan, bulunduğu yere bileğinin hakkıyla gelmiş, iş ahlakı ve hukukuna uygun davranan herkesin başımın üstünde yeri var.”

Vatandaşın özlediği hoşgörü, sevgi, saygı dilini; seçim sürecinde genel itibariyle uygulayan İmamoğlu, görünen o ki ülkenin normalleşmesine büyük katkı sunacak.

26 Haz 2019 - 11:45 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

Ömer - Bu hainler Milletin evladı değil tayyp erdoğanın besleme provakatör tetikçileri hainler

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 26 Haziran 11:45


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler