“İktidar oy devşirme alanı yarattı”

Bugün gerçekleşen Eğitim İş Kocaeli 1 Nolu Şube 1. Olağan Genel Kurulu’yla görevi bırakan mevcut başkan Emine Çalık iktidarın proje okullarla oy devşirme alanı yarattığını ifade etti

“İktidar oy devşirme alanı yarattı”
“İktidar oy devşirme alanı yarattı”
+2
Haber albümü için resme tıklayın

Eğitim İş Kocaeli 1 Nolu Şube 1. Olağan Genel Kurulu KYÖD Sosyal Tesisleri’nde başladı. Tüzükteki iki dönem kuralına takılan mevcut başkan Emine Çalık, kongrede aday olamayacak. Genel Kurul’da tek listede iki farklı grup yönetimde yer almak için birbiriyle yarışacak. Çarşaf listede yer alan listede, Sabri Mutlu ve Coşkun Sarı’nın iki listesi bulunuyor. Kurulda 7 yönetim kurulu üyesi, 3 disiplin kurulu üyesi, 3 denetim kurulu üyesi olmak üzere toplam 13 kişi şube yönetimi için seçilecek. Genel Merkez üst kurul delegesi için ise 9 isim seçilecek. Genel merkez üst kurul delege adaylığı için bağımsız adaylar olarak, Cem Uçar ve Önder Sevim seçilebilmek için yarışıyor. Kongrede 213 delege oy kullanabilecekken, kurulun divan başkanlığını Necati Kur üstleniyor.

Kurulda sözü alan mevcut başkan Emine Çalık şu sözleri kaydetti: “Ülke olarak zor günlerden zor şartlardan geçmekteyiz. Laik, Bilimsel, Çağdaş, Demokratik, Kamusal, Parasız ve karma eğitimin askıya alınmaya çalışıldığı, Atatürk ilke ve devrimleri, Cumhuriyet kazanımlarının yok edilmek istendiği günlerdeyiz.

“EĞİTİM BİLİMSELLİKTEN UZAKLAŞMIŞTIR”

Siyasal iktidar 18 yıllık görev süresince Cumhuriyet kurumlarına onarılması güç yaralar açmıştır. Ancak bu yaraların en büyüğü eğitim sistemimizde olmuştur. Günlerce alanlarda mücadele ettiğimiz gazlar, joplar yediğimiz eğitimde yıkım yasasıdır diyerek karşı çıktığımız 4+4+4 eğitim sistemi uygulamaya konulmuştur. Bu sistemle eğitim bilimsellikten uzaklaştırılmış, eğitim kurumları tarikat ve cemaatlerin etkinliklerini gerçekleştirdiği alanlara dönüşmüştür. Benden olsun hepsi benim olsun anlayışıyla eğitim kurumlarına liyakata dayanmayan yandaş yöneticiler atanarak kaos ortamı yaratılmıştır.

“İKTİDAR OY DEVŞİRME ALANLARI YARATMIŞTIR”

Okulları nitelikli ve niteliksiz olarak ayırarak akademik başarısı yüksek olan öğrencilerin gidecekleri alan daraltılarak güya proje okulu adı altında açtıkları imam hatip okullarına zorunlu olarak yönlendirilmeye çalışılmaktadır. Zira biliyoruz ki bu uygulama ile siyasal iktidar kendine oy devşirme alanları yaratmıştır.

Sendikalaşmanın zor olduğu günümüzde emek örgütlerin içinde örgütlenmeye devam etmiştir.

“ÖĞRETMENLERE CEZA VERİLDİ”

Öğretmenlerin örgütlenmesini kendilerine tehdit gibi gören siyasal iktidar öğretmenlerim meslek itibarını kaybettirebilmek için bakanlık tarafından açılan şikayet hatları ile asılsız ithamlara karşılık soruşturmalar açılmış cezalar verilmiştir. Bu da yetmedi öğretmenleri kendi içlerinde de birbirine uyumunu bozmak için kadrolu öğretmen sözleşmeli öğretmen ücretli öğretmen olarak katagorize ederek ücretli öğretmenlerimizi asgari ücretin bile altında esnek ve güvencesiz çalıştırılarak adeta kölelik sistemi ile özlük haklarını gasp etmiştir.

“ÇALIŞMA ÜRETMELERİ ENGELLENMİŞTİR”

Bilim yuvası olması gereken üniversitelerimiz adeta zulüm yuvasına dönüştürülmüş bilimsel çalışma yapması gereken akademisyenler kurumlarında uğradıkları baskılarla bilimsel çalışma yapmaları üretmeleri engellenmektedir.

Kitle ve sınıf sendikacılığı yapan Eğitim İş hiçbir öğretmenin etnik kökenine ve dinsel inançlarına bakmadan sadece tüm eğitim emekçilerini kucaklamış sorunlarında yanında olmuştur.

“TÜM HUKUKSUZLUKLARLA MÜCADELE ETMİŞTİR”

Sendikamız Eğitim İş hiçbir siyasi partiye sırtını dayamadan vakıf ve kurumlarla iletişime geçmeden sadece üyelerinde ve eğitim emekçilerinden aldığı güçle üyesinin yaşadığı tüm hukuksuzlukların karşısında mücadele etmiştir. Şartlar ne olursa olsun bu dün öylediydi bugün öyle yarında öyle olmaya devam edecektir.

“KADIN KAHRAMANLARIMIZIN MÜCADELESİNE BORÇLUYUZ”

Üyelerinin yüzde 65’inin kadın olduğu bir örgüte sahibiz. Eğer bugün toplumda kadın olarak var isek bunu Atatürk ilke ve Devrimlerinin yanında Kurtuluş Savaşında ki kadın kahramanlarımız Elif bacı, Kara Fatma Şerife bacılar gibi analarımıza ninelerimizin mücadelesine borçluyuz. Bundan dolayıdır ki geleceğimizi aydınlıktan uzaklaştırmak isteyenlere karşı Cumhuriyet kadını olarak borcumuz vardır kenarda durma lüksümüz olmadığını her okulumuzda üyelerimizle paylaştık.

“ATATÜRK DEVRİMLERİNİ ANLATMAYA DEVAM EDECEKTİR”

Öğretmen örgütlenmesinin öncülerinden Fakir Baykurt’un dediği gibi,

Öğretmenler egemen sınıfların emir kulu ya da yönetici tabakalarının çocuk avutucuları değillerdir, öğretmenler köylüler dahil bütün ulusun öğretmenidir.

Eğitim İş çatısı altında bulunan her yönetici ve her bir üyesi bu dönemde omuzlarına yüklenen sorumluluk gereği müfredatlardan çıkarılmış olsa bile Atatürk İlke ve Devrimleri, Cumhuriyet kazanımlarını öğrencilerine anlatmış ve anlatmaya da devam edecektir. Bugün Eğitim İş Kocaeli 1 Nolu Şubemizin Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün eğitimcileri olarak yönetimlere aday olanlar ve yöneticileri belirlemek için kurulumuza katılan tüm delegasyon bu salonda demokrasi şöleni yaşatacaktır. Böyle zor ortamda şube yönetim ve kurullarına gerek listeleri ile gerekse bağımsız olarak aday olan tüm mücadele arkadaşlarıma başarılar diliyorum.”

31 Eki 2020 - 13:29 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler