İbrahim Efe yine ortalığı karıştırdı!

Bugün Kocaelili muhtarlar, “İl Mütevelli Heyeti” için seçim yaptı. Üç muhtarın aday olduğu seçimde Türkiye Muhtarlar Derneği Kocaeli Şube Başkanı İbrahim Efe’nin, İzmitli muhtar adaylarına oy verilmesi için çağrı yapması tansiyonu yükseltti

İbrahim Efe yine ortalığı karıştırdı!
İbrahim Efe yine ortalığı karıştırdı!
+1
Haber albümü için resme tıklayın

Kocaelili muhtarlar, bugün Kocaeli Valiliği’nde il mütevelli heyeti üyeliği için seçim gerçekleştirdi. Bu seçimde iki İzmitli bir de Derinceli muhtar aday oldu. Adaylardan Derince Mersincik Mahalle Muhtarı Derya Uluç, Türkiye Muhtarlar Deneği Kocaeli Şube Başkanı İbrahim Efe’nin seçimlerde taraf olarak İzmitli muhtarlara destek vermesi üzerine tansiyon yükseldi. Seçim kurulu seçimin ileri bir tarihte yapılmasına karar verdi.

“İBRAHİM EFE MİKROFONU ELİNE ALDI”

Muhtar Derya Uluç, yaşananları şöyle anlattı: “Bugünkü seçimlerde 3 aday olarak il mütevelli heyeti seçimleri yapıldı. Her sene tekrarlanan bir şeydir. Bu sene ben de aday oldum. Her muhtarın doğal olarak aday olabilmesi gibi. Herhangi bir parti veya bir STK ile bağım yoktur. İzmit’te de birçok muhtarının desteği ile bu seçime katıldım. Seçimde 3 aday tanıtıldı, seçime geçildi. Önce açık mı kapalı usul mü yapalım diye tartışıldı sonra açık oylama kararı alındı. Bana 47 oy verdiler. Bana oy verenlerin tekrar vermemesi için heyet başkanı bizleri dışarı çıkardı. Sonradan sahneye Sayın İbrahim Efe çıkarak 'Kalan iki adayın İzmit’in adayı kalanlar ikisine birden verebilir' diye mikrofondan duyuru yaptı.

SEÇİM İLERİ BİR TARİHE ERTELENDİ

Bu kabul edilemez bir şeydi. Biz itiraz ettik tartışmalar çıktı. Bir şekilde oldu bittiye getirilerek kendi desteklediği iki adayın kazanması için muhtarları yönlendirdi. Daha sonrasında kuruldaki muhtarımız da çekilerek seçimin iptalini istedi. Sayın İbrahim Bey yetkiliymiş gibi davranarak seçimin devamına karar verilmesini istedi. Ben kurul başkanına durumu izah ederek bu yapılanın haksızlık olduğunu demokratik kurallara uymadığını belirttim. Mecburen seçimi ileri bir tarihe ertelediler.

“DİĞER MUHTARLARI KÜÇÜK GÖRDÜLER”

Burada takıldığımız nokta Sayın İbrahim Efe’nin İzmit’ten başka bir adayın çıkmasını hazmedememesidir. Kadir Kızıl muhtarımıza gayri resmi olarak 'çıkarta çıkarta Derince’den mi aday gösterdiniz?' diyerek İzmit dışındaki tüm muhtarlarımızı küçük görmesidir. Yaptığı hareketi ve söylemleri kınıyorum. Ve bir muhtar olarak böyle bir seçimde bile siyaseti işin içine karıştırılmasından utanıyorum.”

EFE “BÖYLE BİR ŞEY YOK” DEDİ

Konuyla ilgili yorumunu almak istediğimiz İbrahim Efe, “Böyle bir şey söz konusu değil. Seçimin yapılacağı salonda toplantı olduğu için seçimi iptal ettik” dedi. Ancak olay, İbrahim Efe’nin anlattıklarının tam tersi çıktı. İbrahim Efe bilindiği gibi İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet tarafından işten atılmış, Efe’ye Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın sahip çıkmıştı.

05 Ara 2019 - 15:37 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

04

İzmitliyiz Boolum - Yalan yanlış haber yapmayın.Gidin doğru haber yapın.Gelecekte Efe nin yanından ayrilmayacaksiniz.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 05 Aralık 15:37
03

yasar - Boyle bursey yok onlar secimi zaten kaybetmislerdi.Kaybettiklerini anlayinca boyle bir yola basvurdular.216 muhtar vardi.47 tanesi derinceli muhtarimiza verdi.Geriye 160 nuhtar vardi derunceli muhtarimizin kazanma sansi yoktu Insanlari sasirtmayalim zaten onlarda durumu gordu birdahaki oylamada zaten bu gorulecek.Herkese saygilar

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 05 Aralık 15:37
02

Mustafa - Yazıklar olsun böyle yalan haber verenlere orada kayıtlar var gidin izleyin sayın valimizden ricam bütün görüntüleri versinde sizlerin yalanı ortaya ciksin

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 05 Aralık 15:37
05

Pasali - @VATANDAŞ 01 nolu yoruma cevabı: Densiz dedigin bu kentin tek rakipsiz muhtaridir , tutunmussunuz yalan haberlere atip tutuyorsunuz, azicik adam olun bre gafiller

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 13 Nisan 00:06


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler