Hülagü’nün performans raporu istenecek!

KOÜ Rektörü Prof.Dr. Sadettin Hülagü’nün yeniden rektör adayı olması için YÖK özel bir performans raporu hazırlayacak. Diğer adaylarla birlikte Hülagü’nün raporu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunulacak

Hülagü’nün  performans  raporu istenecek!
Haber albümü için resme tıklayın

Kocaeli Üniversitesi’nde rektörlük seçimleri kasım ayında yapılacaktı. Ancak ‘başkanlık sistemi’yle birlikte rektör seçimleri de değişti. Üniversite rektörleri için artık akademisyenler sandık başına gitmeyecek, seçim yapılmayacak. Üniversitede rektör adayı olmak isteyenler Yükseköğretim Kurulu’na (YÖK) başvuracak. Devlet üniversitesi veya yüksek teknoloji enstitüsü rektör adayları, adaylık şartlarını taşıdıklarını gösterir belge ve öz geçmişlerini ekledikleri bir dilekçe ile YÖK'e başvuracak. YÖK, rektör adaylarının tamamına ilişkin şartları taşıyıp taşımadığını, lisans, lisansüstü eğitim mezuniyetleri, akademik unvanlarını aldığı tarihler ve atamaları, bulundukları idari görev ve deneyimleri, sicil ve disiplin dosyaları yönlerinden bir raporlama yaparak Cumhurbaşkanlığı’na 3 isim sunacak.

HÜLAGÜ İÇİN KRİTİK RAPOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu 3 isim arasından bir seçim yapacak ve o ismi rektör olarak atayacak. Kocaeli Üniversitesi’nde rektör seçimleri olduğu dönemlerde eylül-ekim aylarında büyük hareketlilik yaşanırdı. Rektör adayları ortaya çıkar, kulisler yapılır, üniversite ile ilgili projeler kamuoyunda tartışılırdı. Mevcut rektör Sadettin Hülagü’nün görev süresinin dolmasına 2 aydan az bir süre kaldı. KOÜ’de rektör adaylarıyla ilgili en ufak bir ses yok. Erdoğan’ın yeniden Sadettin Hülagü’yü atayacağına kesin gözle bakan profesörler öne çıkıp, Hülagü’nün rakibi olmaktan çekiniyor. Adaylık için henüz hiç resmi başvuru yok. Başvuru yapılmasa bile Sadettin Hülagü’nün önünde açması gereken bir engel var; performans raporu…

30 GÜN ÖNCE BELLİ OLACAK

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından hazırlanacak olan performans raporu, Sadettin Hülagü’nün devam edip etmemesinde büyük etkiye sahip olacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hülagü’nün neler yaptığını/yapmadığını bu raporda görecek. Devlet ve vakıf üniversiteleri ile yüksek teknoloji enstitülerine rektör adayı olmak isteyenlerin başvurularına ilişkin usul ve esaslara göre Hülagü’nün rektörlük görev süresi dolmadan en geç 30 gün önce, rektörlük görevinin süresi dolmadan rektör adaylığı için duyuru yapılacak. Rektör adayı olmak isteyenlerin duyuruda belirlenen tarih aralığında başvuruda bulunmaları gerekecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan KOÜ için başvuru yapan ve YÖK tarafından sunulan rektör adayını veya adaylarından birini rektör olarak atayacak veya başvuru sürecinin yenilenmesini isteyebilecek.

12 Eki 2018 - 13:07 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler