Hizmet İş’ten açıklama: “Büyükşehir kesinti yapmadı”

Hizmet İş Sendikası Kocaeli Şubesi’nin dün gerçekleştirdiği açıklamada idari izinli personellere yol ve yemek parası ödenmediği ifade edilmiş, bu açıklama da Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne yapıldığına dair yanlış anlaşılmalara neden olmuştu. Hizmet İş bugün yaptığı açıklamada Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin kesinti yapmadığını ifade etti

Korona virüs salgını nedeniyle yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Genelgesi’ne göre kurumlarda 14 günlük karantina kapsamında idari izinli sayılan personellerin yol ve yemek paralarının maaşlarından kesilmeyeceği açıklanmıştı. Hizmet - İş Sendikası ise dün yaptığı açıklamada belediye personellerinin idari izinli sayıldığı günlerde yol ve yemek paralarının kesilmesine sert tepki göstermişti. Sendika’nın bu açıklaması, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne karşı yapıldığına dair bir yanlış anlaşılmaya sebep verdi. Konuyla ilgili tekrar açıklamada bulunan sendika şu ifadeleri kullandı: “COVID 19 salgını sebebi ile kamu kurumlarında idari izin ve esnek çalışma uygulamasına geçilmiş , ancak belediye ve belediye şirketlerinde çalışan üyelerimizin yol ve yemek parasının , çalışmadıkları günler için Cumhurbaşkanı genelgesine rağmen bazı belediyelerde ödenmediğini ifade etmiştik .

“KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BU KESİNTİLERİ YAPMADI”

Pandemi sürecinin başlangıcı olan 2020 ilk aylarında idari izin ve esnek çalışma yapılmasına başlandığı günde bazı belediyeler bu kesintileri yapmışlardı, bu günde devam etmektedirler. Ancak dün bir köşe yazarımızın bu konu ile ilgili yazısını paylaşmış görüşmelerimizin sürdüğünü ifade etmiştik. Ancak bazı basın yayın kuruluşları Büyükşehir Belediyesinin idari ve esnek çalışan işçilerin yol ve yemek parasının Bu güne kadar ödemediği şeklinde anlayarak haber yapmışlardı. Pandemi sürecinin en başında yayınlanan genelgeye istinaden KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYEMİZ bu kesintileri yapmamış, idari ve esnek çalışan işçilerin yol ve yemek parası yatırmışlardı .

“DÜZELTİLMESİ YÖNÜNDE TALİMAT VERMİŞTİR”

Ancak geçen ay ödemeleri yapan birimdeki arkadaşlarımızın son genelgeyi yanlış yorumlamalarından dolayı ödemede aksama yaşanmış, bu gün Büyükşehir belediye başkanımıza sn TAHİR BÜYÜKAKIN beyefendiye konuyu sendika başkanımız iletmiş, derhal müdahale ederek konun düzeltilmesi yönünde talimat vermiştir. Sendikamız ve çalışanlar olarak Sayın başkanımıza teşekkür ediyoruz. Büyükşehir Belediye başkanı olduktan sonra da, öncesinde Büyükşehir belediyemizin çeşitli kademelerinde görev yaptığı dönemlerde bile işçi arkadaşlarımız koruyup kollamış, ,çalışanların hakkının verilmesi yönündeki Her daim güçlü bir irade ortaya koymuştur.”

25 Kas 2020 - 16:17 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler