Hizmet İş: “Eliyle çöp toplayan işçi atıldı”

Hizmet-İş Kocaeli Şubesi’nden bugün bir basın açıklaması yayınlanarak, İzmit Belediyesi’nde eliyle çöp toplayan işçinin işten atıldığı savunuldu.

Hizmet İş: “Eliyle çöp toplayan işçi atıldı”
Haber albümü için resme tıklayın

Konuyla ilgili videoların da eklendiği basın açıklamasında şöyle denildi; “Dünya genelinde ve ülkemizde bir çok kişinin öldüğü covid 19 salgının yaşandığı bu günlerde , İzmit Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü'n de çalışan Sadullah Erçin hiç bir tedbir alınmadan ,çöp arabasının kaldırması gereken çöp bidonlarını elleri ile normal kamyona yüklerken çektiği videoyu  amirlerine gönderdiği için , sözde bir vatandaşın şikayeti üzerine” işveren hakkında şeref ve haysiyet kırıcı asılsız ihbar ve isnadlarda” bulunuyor diye 15.05.2020 tarihinde işten çıkartıldı.

 BEKÇİYDİ, ÇÖP TOPLAMAYA VERİLDİ

Daha öncede işveren yetkilileri tarafından sosyal medya paylaşımları ve sendika değiştirmesi içn   uyarılan Sadullah Ercin,Temizlik işleri Müdürlüğü"nde  bekçilik yaparken bu görevden alınarak çöp toplama işine verilmişti. İstifa etmesi ve işten ayrılması için devamlı mobbing uygulanan Sadullah Ercin,aslında  İzmit belediyesi tarafından özelikle siyaseten kendileri gibi düşünmeyen işçilere yaşatılan zulüm  ve baskıların  sadece bir örneğidir.

2020 NİSAN’DA VİDEO ÇEKİLDİ

2020 Nisan ayının sonunda Çekilen  bu video da   görüldüğü gibi Belediye yönetimi çalışanın  sağlığını hiçe sayarak  hiçbir tedbir alınmadan  ,Virüsün bulaşma riski hayli yüksek olduğu ve elleri ile işçilerin çöp toplamaya zorlandığı gorulmekte, koruyucu önlemlerin alınmadan işe gönderilen işçilerin ,çöp   kamyonun kaldırıp  dökmesi gereken  çöp konteynırın daki çöpleri , elleri ile temizledikleri görünüyor. Çöp kamyonlarının yenilendiği, İzmit sokaklarında sergilenerek şov yapıldığı bir belediyede bu çağ dışı çalıştırma , işçilerin sağlığının hiçe sayıldığı böylesi bir anlayışı kimsenin kabul etmesi  mümkün değildir.

BASKILARI KALDIRIN

Bu sağlıksız iş ortamında çalışan üyemiz Sadullah Erçin 28 nisan günü hastaneye giderek doktor kontrolünden geçiyor ve pandemi şüphesi ile doktor tarafından 14 gün karantina kalınması yönünde rapor veriliyor, rapor biter bitmez bir şok daha yaşayarak , İzmit belediyesi görevlileri tarafından evine tazminatsız fesih bildirimi gönderiliyor. İzmit Belediyesi yönetimine bir kez daha,Emeği ile çalışan ve bu hassas günlerde canlarını hiçe sayarak İzmit halkına hizmet üreten belediye işçileri üzerinde oluşturduğu bu baskı kaldırın diyoruz.

18 May 2020 - 13:07 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

03

Emekli - İdris Ersoyun son çırpınışları.Haziran ayında işçi üzerinde hiçbir yetkisi kalmayacak.şimdi senaryo yazıyor.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Mayıs 13:07
02

Kamil Eser - Kurgunuz mükemmel olmuş ama söylenmeyen tarafını ben ilave edeyim Temizlik işlerinde toplayıcı kadrosuyla işe başlayan muhterem daha sonra Torpille bekçi kadrosuna atanmış ve yeni yönetim tarafından durum keşfedilince eski yerine gönderilmiş olan arkadaş aklınca Belediyeyi karalamak için kendince bir mizansen hazırlayıp elle çöp toplarken videosunu çekip yönetime ve sosyal medyaya vermiş bu şahsın daha önce'de yönetimi kötüleyen ifadeleri tespit edilmiş ve işten çıkarılmış işte Masum dediğiniz adam bu Haydi şimdi başka kapıya. İşçiden fazla çöp toplama aracı ve malzemesi olan belediyede neden elle çöp toplansın

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Mayıs 13:07
01

Yusuf - Uyum sağlayıp amirlerine itaat etseydi kimse kimseyi atmazdı.Ama pürüz olup problem çıkartana dik başlılık edene ekmek yok bu ülkede.Bunu kafanıza sokun...Biz 3 senedir işsiziz, sizin bu nankörlüğünüze tahammül edemiyorum.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Mayıs 13:07


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler