Hepsini belediyeye bağışlamışlar!

Başiskele Belediyesi’nin meclis kararı olmadan bağış yoluyla taşıt elde ettiği ortaya çıktı

Hepsini belediyeye bağışlamışlar!
Hepsini belediyeye bağışlamışlar!
Haber albümü için resme tıklayın

Başiskele Belediyesi’nin meclis kararı olmadan bağış ve satın alma yoluyla araç elde ettiği ortaya çıktı. Söz konusu durum Sayıştay Raporu’na şu şekilde yansıdı: “Başiskele Belediyesince meclis kararı olmaksızın bağış veya satın alma yoluyla taşıt edinilmiştir.

5393 sayılı Belediye Kanun’un 15’nci maddesine göre bağış kabul etmek belediyenin yetki ve imtiyazları arasında sayılmıştır. Aynı Kanunun 18/g maddesine göre şartlı bağışları kabul etmek belediye meclisinin görev ve yetkileri arasında sayılırken 38/l ’nci maddesine göre ise şartsız bağışları kabul etmek belediye başkanının görev ve yetkileri arasındadır.

237 sayılı Taşıt Kanunu’nun 1’nci maddesine göre belediyelerin kullanacakları taşıtlar bu Kanun hükümlerine tabidir. Aynı Kanunun 10’ncu maddesine göre ise belediyeler Bütçe Kanununa ekli “T” işaretli cetvelde gösterilen Taşıt Kanunu kapsamına giren taşıtları kendi meclislerinin kararı ile edinebilirler.

237 Sayılı Taşıt Kanunu Kapsamında Edinilecek Taşıtların Menşei, Silindir Hacimleri ve Diğer Niteliklerinin Belirlenmesine Dair Bakanlar Kurulu Kararı’nın “taşıtların nitelikli” başlıklı 1’nci maddesinde; “5/1/1961 tarihli ve 237 sayılı Taşıt Kanununa ekli (1) sayılı Cetvelde ve son iki sırasında belirtilenler hariç olmak üzere (2) sayılı Cetvelde yer alan makamlar ile güvenlik önlemli (zırhlı) araçlar, koruma altına alınanlarla ilgili yönetmelik hükümlerine göre tahsis olunanlar ve idarelerin yurt dışı teşkilatları için yabancı menşeli binek veya station-wagon cinsi taşıt edinilebilir. Bunların dışında hibe dâhil her ne suretle olursa olsun yabancı menşeli binek veya station-wagon cinsi taşıt edinilemez.

Söz konusu durum ile ilgili Başiskele Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, "Belediyenin 237 sayılı Taşıt Kanunu kapsamında satın alma veya bağış yoluyla edineceği taşıtlar için meclis kararı alması gerektiği, yabancı menşeli binek veya station-wagon cinsi taşıtları ise hiçbir şekilde edinemeyeceği düşünülmektedir. 5393 sayılı Belediye Kanuna 18/g ve 38/1 maddeleri sebebi ile idaremiz tarafından şartsız hibe bağış olan araçlar meclis kararı olmadan idaremiz tarafından teslim alınmıştır. İdaremizce yapılan araştırmalar neticesinde Türkiye Belediyeler Birliği Hukuk İşleri Müdürlüğü tarafından bildirilen görüş neticesinde şartsız hibe bağışlar için Belediye Meclis Kararı alınmasına ihtiyaç olmadığı sonucuna varılmıştır. 5393 sayılı Belediye Kanunu ve 237 Sayılı Taşıt Kanuna arasındaki uyumsuz durum neticesinde bundan sonra yapılacak işlemler için her türlü meclis kararı alınmasına dikkat edilecektir." ifadesi yer aldı. Sayıştay konunun takipçisi olacağını duyurdu.

28 Oca 2020 - 12:25 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

03

Devletini seven - Yazıklar olsun onlara çanak açanlara hiç bir işlem yapmayan müslümanlara.devletin malını 1..liraya yapılan işi 5.tlye yaptıranlara

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 28 Ocak 12:25
02

Devletini seven - Yazıklar olsun onlara çanak açanlara hiç bir işlem yapmayan müslümanlara.devletin malını 1..liraya yapılan işi 5.tlye yaptıranlara

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 28 Ocak 12:25
01

kamil - teşbih elinden düşmeyen ayaz bunlar hiç olmassa belediyeye alındı ya kendilerinin aldığı avantalar sözde danışman hiç bişe yaramayan yararda kendi çevresine ya onun aldığı avantalarküçük yıldız kafa yıllardan beri belediyenin mükünde bedeva oturuyor

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 28 Ocak 12:25


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler