Hala savunacak mısınız? 1453 günde 145 gün kart basmış!

İzmit Belediyesindeki işine, işe gelmediği iddiasıyla son verilen Tavşantepe Muhtarı ve Türkiye Muhtarlar Derneği Kocaeli Şube Başkanı İbrahim Efe ile ilgili İzmit Belediyesi’nden bir açıklama geldi

Hala savunacak mısınız?  1453 günde 145 gün kart basmış!
Haber albümü için resme tıklayın

İzmit Belediyesi’ndeki işine, işe gelmediği iddiasıyla son verilen İbrahim Efe ile ilgili İzmit Belediyesi’nden bir açıklama daha geldi. Belediye tarafından yapılan açıklamada Efe’nin

1453 iş günü içerisinde sadece 145 gün kart bastığı belgesiyle açıklandı.

 

Belediye tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Son dönemde kamuoyunu gereksiz şekilde meşgul eden ve değerli halkımızın sürekli olarak asılsız bilgilerle galeyana getirilmeye çalışıldığı İbrahim Efe’nin işten çıkarılmasıyla ilgili İzmit Belediyesi tarafından açıklama yapma zorunluluğu doğmuştur.

Öncelikle belirtmek isteriz ki, Belediyemiz bünyesinde iş barışını bozan, iş arkadaşlarına kötü örnek olan hiçbir harekete izin verilmemektedir. İzmit Belediyesinde çalışmakta iken parmak okutması ve sonrasında kart okutması gerekirken, işe gelmeyerek sadece Belediyemizin işlerini değil, vatandaş hizmetini de aksatan İbrahim Efe hakkında idaremiz nihai kararı vermiştir.

Ancak ne var ki bu haklı kararın ardından bilinçli bir şekilde Tavşantepe Mahallesinin değerli halkı ve kamuoyu yanlış bilgilerle yanıltılmaya çalışılmıştır. Özellikle emeğin yanında olması gereken Hizmet İş Sendikası tavrını emekçiden yana değil, kanunda ve kamu vicdanı karşısında hiçbir yeri olmayan, işe gelmeden maaş almayı destekleyen bir uygulamayı savunarak, sendikal tarihe kara leke olarak düşecek uygulamaya imza atmıştır.

Ayrıca özellikle Tavşantepe Mahallesi anlamsız bir şekilde kışkırtılmış, mağduriyet yaratılma çabası içerisinde girilmiştir.

Ekte İbrahim Efe’nin işe gelmediği günlerin kamuoyuna açıklanması, gerçeğin açığa çıkması açısından zorundalık haline gelmiştir.

HİÇ KART BASMADI

İbrahim Efe, 2017 ve 2018 yılında, o dönemde uygulamada olan parmak basma işlemini hiç gerçekleştirmemiştir. Ayrıca 2019 yılında da kendisinden savunma istenen tarihe kadar herhangi bir şekilde kart basmamıştır. Kendisinden savunma istenen 19/08/2019 - 11/09/2019 tarihleri arasında da kart basmamış, 12/09/2019 tarihinden sonra da sadece 12 iş günü kart basmıştır.

İbrahim Efe’nin 2014 yılından bu yana 1453 iş günü içerisinde sadece 145 iş günü kart basma işlemini gerçekleştirdiği tespit edilmiştir.

Bu sebepledir ki, gerek İbrahim Efe’nin, gerekse Hizmet İş Sendikası Kocaeli Şubesi Başkanı İdris Ersoy’un halk üzerinde yaratmaya çalıştığı baskı ve oynadığı algı oyunlarının hiçbir karşılığı yoktur. Haksızlığı savunan Hizmet İş Sendikası’nı insanların algılarıyla oynamak ve siyaset yapmak yerine sendikacılık görevlerini yapmaya davet ediyoruz.

Değerli halkımızın da bu bilgiler ışığında daha duyarlı olmasını diliyoruz.

Saygılarımızla."

16 Eki 2019 - 19:01 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

06

cem - valla öyle bir anlatmışsınki,,, sanki cephede yedi düvelle çarpışıyormuş gibi,inandırıcılığınızı anlatmak için bu kadar bukelemun olmaya gerek yokk!!!

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Ekim 19:01
05

İzmi̇tli̇ - Tavşantepeliler Hırsız muhtara destek verirken Delikanlı İzmitliler derede Boluuuummm

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Ekim 19:01
04

Selahattin - Bu konuyu birde AKP ilçe başkanı Ali Güney iletmek lazım gerçi biliyordur konuyu ama işine gelmediği için bir yorum yapmıyor o sadece çamur at izi kalsın gibi yorumlar partisi gibi hiçbir olaya objektif bakamıyor

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Ekim 19:01
03

Emre Yılmaz - 2004 yılında Akp Büyükşehir’i kazanınca, İzgaz’ın da başına geçti. Burada ilk işleri ben ve benim gibi değişik iş kollarında görev yapan, yaklaşık 15-20 Chp’li arkadaşımı sayaç okuma ve gaz kesmeye vermek oldu. Akp’li yöneticiler sabahları odamıza gelip sürekli bizi işten atma tehditinde bulunarak taciz etti. Bizler ise tüm baskılara rağmen ekmeğimize sahip çıkmak için bunları sineye çektik ve işimize sarıldık. Gün oldu sayaç okurken yaralandık, gün oldu gaz keserken hırpalandık ama asla işe gelmemezlik yapmadık. Birgün Akp’li yöneticiler Sayaç Okuma bölümünü özelleştirdiklerini söyleyip, tazminatlarımızı vererek, bizleri işten attı. Sesimizi duyurmak için Sabri Yalım Parkı’na çadır kurduk ve hakkımızı aramaya başladık. Birçok İzmitli vadandaş gelip bizim geri dönmemiz için imza atıp, destek verdi. Topladığımız binlerce imzayı, Akp’li yöneticilere iletmek istedik ama hiç birinin umrunda olmadı. Bugün birileri kalkmış, 1453 günde sadece 145 gün işe gelen insanın işine son verilmesini protesto etmeye çalışıyor. Şimdi yorum sizin. Haksızlık kime yapılmış?

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Ekim 19:01
02

cem - valla öyle bir anlatmışsınki,,, sanki cephede yedi düvelle çarpışıyormuş gibi,inandırıcılığınızı anlatmak için bu kadar bukelemun olmaya gerek yokk!!!

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Ekim 19:01
01

ata - nasıl olacak cicim ?? hırsızlığına durmu dediler ? şimdi dava zamanı aldığın maaşları geri ödeme fakir fukaranın hakkını verme zamanı adam olda yıllardır aldığın maaşları geri öde

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Ekim 19:01


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler