Gebze’de Fatih’in anısına saygısızlık

Gebze’de bulunan Fatih Sultan Mehmet’in otağı olarak bilinen Hünkâr Çayırı’nın içki içenlerin mekânı haline geldi

Gebze’de Fatih’in anısına saygısızlık
Gebze’de Fatih’in anısına saygısızlık
Haber albümü için resme tıklayın

Fatih Sultan Mehmet'in 27 Nisan 1481 Cuma günü İtalya üzerine yaptığı sefer sırasında ordusuyla mola verdiği veya otağını kurdurduğu Gebze’deki Hünkâr Çayırı’nın hali içer acısı durumda. 3 Mayıs 1481 tarihinde ölen Fatih Sultan Mehmet'in anısına kitabeli yapılan çeşme IV. Mehmet Dönemi'nde 1659 tarihinde Sadrazam İbrahim Paşa tarafından yaptırılmış ve bazı onarımlarla günümüze kadar ayakta kalabilmiştir. Ancak Fatih Sultan Mehmet’in otağı olarak bilinen Hünkâr Çayırı’nın bakımsızlıktan ve sahipsizlikten dolayı içki içenlerin mekânı hali geldi. İçki içenler ise şişelerini ve çöplerini bile toplamadan alanı atıl halde bırakıyorlar.

12 Kas 2019 - 09:26 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler