Gebze solladı... KOÜ yine ilk 10’da yok!

TÜBİTAK tarafından oluşturulan Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi 2018 sonuçları açıklandı. Kocaeli Üniversitesi yine ilk 10’da yok

TÜBİTAK tarafından oluşturulan Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi 2018 sonuçları, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından açıklandı. Açıklanan listede Kocaeli Üniversitesi yine ilk 10’da yer alamazken, son dönemde başarılarıyla adından sıkça söz ettiren Gebze Teknik Üniversitesi listenin yedinci sırasında kendine yer buldu. Kocaeli Üniversitesi ise 25. sırada yer aldı. Endeks 150 ve fazlasında öğretim üyesi olan üniversiteleri kapsıyor ve endeks puanına göre ilk 50'ye girenler açıklanıyor. Bakan Varank basına yaptığı açıklamada, 2018 değerlendirmesinin 9 ay sürdüğünü ve metodolojide bazı değişiklikler yapıldığını ifade etti. Yedinci kez açıklanan endeksin, takip edildiğini ve üniversiteler tarafından prestijli bir endeks olarak kabul gördüğünü vurgulayan Mustafa Varank, Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi'nin özel bir konuya odaklandığını, üniversitelerin eğitim kalitesi ile ilgili olmadığını hatırlattı.

“Amacımız, girişimcilik, yenilikçilik yönünden üniversitelerimizde rekabeti artırmak” şeklinde konuşan Varank, TÜBİTAK'ın üniversitelerle birlikte önemli çalışmalar yürüttüğünün altını çizdi. Mustafa Varank daha sonra ilk 10’a giren üniversiteleri açıkladı. TÜBİTAK Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi 2018’de ilk 10 sırayı alan üniversiteler ve endeks puanları şöyle:

1-Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) 93,16

2-İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) 90,16

3-Sabancı Üniversitesi 85,49

4-Bilkent Üniversitesi 84,42

5-Boğaziçi Üniversitesi 83,33

6-Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) 81,40

7-Gebze Teknik Üniversitesi 77,82

8-Hacettepe Üniversitesi 75,93

9-İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü 75,64

10-Ege Üniversitesi 70,66

…………………………….

25-Kocaeli Üniversitesi 50,13

19 Haz 2019 - 14:45 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

05

Tufan - Çökertilmiş eğitim sistemi tam tayyip erdoğanın istediği gibi gidiyor. Cahil kafası boş, bilimden dünyadan habersiz insanlar yetiştirip ülkenin geleceğini yok etmek istiyor tayyip erdoğan. Okumuş aydın gençler oldukça akpnin oyları düşüyor, akıllı okumuş gençler akpye oy vermiyor diyen tayyip erdoğanın kendisi.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Haziran 14:45
04

GG - Yanlış bilgilendirmeyi önlemek adına birkaç noktayı belirtmek isterim:
1-Buradaki sınıflandırma sadece ‘‘Girişimcilik ve yenilikçilik’’ açısından yapılmış olup bilimsellik veya eğitim kalitesiyle ilgili değildir.
2- Ülkemizin en fazla Meslek Yüksekokuluna (MYO) sahip olan KOÜ ile hiç MYO’su bulunmayan ve lisans öğrencisini bile daha yeni almaya başlayan, lisansüstü öğrencileriyle sadece araştırma yapan GTÜ’yü mukayese etmek abesle iştigaldir.
3-Üniversitemizde yılda yaklaşık 400-500 uluslararası yayın yapılmakta olup bunları merak edenler ‘‘web of science’’dan üniversite adını yazabilir ve öğrenebilir.
4-Şu bir gerçektir ki, ülkemiz bilimsel yayın kalitesinde kesinlikle bir düşüş söz konusudur ki bunun yegane müsebbibi YÖK’tür. Doçentlik kriterlerini düşüren, Doçentlik sınavını kaldıran ve para verilerek yayın yapılan ‘’Open Access’’ dergilerdeki yayınları kabul eden YÖK, bu yanlışlarından dönmedikçe bilimsel seviye açısından diğer ülkelerden hızla geriye düşmeye devam edeceğiz.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Haziran 14:45
03

Mezun - Kou üniversite değil ki. Öğretim görevlilerinin kendi çalıp kendi oynadığı ilkokul seviyesinde bir yer. Özellikle mühendislik fakültesi. Hele hele elektr3 bölüm tam bir fiyasko. Diplomasını almış bir mühendise sorun bi ne öğrendi diye. Cevap hiç bir şey. Hocalara sorun ne öğrettiniz diye. Şunu öğrettik bunu öğrettik. E hocam bu adama bunlar lazım olacak mı . E kem küm biz mühendislik formasyon veriyoruz. Kılıf kılıf. Türkiyenin en zeki insanlarını aptal edip yollarlar. Sanayici 2000 tl maaş teklif ediyor mühendise. . Neden. Mesleki hiçbir şey öğretemiyorlar . Çünkü bilmiyorlar. Masada toplanırlar ders pay ederler. Sonra mezun ettikleri mühendisin yaptığı proje ve işlerin neticesi iş kazaları mal ve can kayıpları. Acilen piyasadan tecrubeli mühendislerden öğretim üyeleri atanmalı . Okuldakileride kamu kurumlarında 10 sene meslek öşrenme mecburiyeti getirilmeli

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Haziran 14:45
02

Recep - Demekki neymiş gecme notunu 65e degil 95e de çıkarsan bu gecme notu sadece öğrencilerin derste kalmasına yariyormus

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Haziran 14:45
01

Ersoy Kandemir - Bir doktor olarak değil,T.C.Devleti sade bir vatandaşı olarak KOÜ rektörüne buradan hesap soruyorum üniversitemiz niye geriye gidiyor,binaları yapmayı basından halkımıza duyurmayı bilen rektör çık hakkımıza uluslar arası kaç dergide kaç yayının çıkıyor onu açıkla!

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Haziran 14:45


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler