Gebze İstanbul Caddesi’ne yaya köprüsü

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gebze’de bir yaya köprüsü daha inşa ediyor

Gebze İstanbul Caddesi’ne yaya köprüsü
Gebze İstanbul Caddesi’ne yaya köprüsü
+2
Haber albümü için resme tıklayın

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, araç trafiğini düzenlemek için yaptığı çalışmaların yanı sıra yayalar için de uygulamalar gerçekleştiriyor. Trafiğin yoğun aktığı noktalarda yaya köprüleri inşa eden Büyükşehir Belediyesi karşıdan karşıya geçişlerini güvenli hale getiriyor. Bu kapsamda Gebze’de yeni bir yaya köprüsü yapmak için çalışmalar başladı.

ÖĞRENCİLERE GÜVENLİ GEÇİŞ

Gebze İstanbul Caddesi üzerinde yaya köprüsü inşa eden Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı, yayaların karşıdan karşıya güvenli bir şekilde geçişlerini sağlamak için çalışmalarını sürdürüyor. İstanbul Caddesi ile Şehit Hasan Tahsin Büyükçoban Caddesi kesişiminin batısında inşa edilen köprü, öğrenciler için de önemli bir geçiş olacak. Caddenin güneyinde yer alan Ayşe Sıdıka Alişan İlkokulu öğrencileri okulun önünde yapılan köprüden geçerek okula rahatça ve güvenli bir şekilde ulaşabilecekler.

42 METRE UZUNLUĞUNDA

Proje kapsamında köprü ayak temel ve beton çalışmaları devam ediyor. 42 metre uzunluğunda yapılacak olan yaya köprüsü 3 metre genişliğinde olacak. Köprü 5.60 metre yüksekliğinde yapılacak. Köprüde 2 adet asansör yer alacak. Köprüde 140 ton yapı çeliği kullanılacak. Köprünün yürüyüş kısmında 255 metrekare cam korkuluk yapılacak. Köprüye aydınlatma için direk ve yer armatürleri yerleştirilecek.

11 Kas 2018 - 10:13 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler