Gebze'de açıldı Türkiye’de bir ilk

Türkiye’nin en çok bilinen markalarından biri olan Aygaz, bir ilke imza attı. Firma, Gebze’de 2,5 milyon TL’lik yatırımla Ar-Ge merkezi kurdu. Burada çevre dostu enerjinin üretimi için çalışmalar yürütülecek.

Gebze'de açıldı Türkiye’de bir ilk
Gebze'de açıldı Türkiye’de bir ilk
Haber albümü için resme tıklayın

Aygaz, Türkiye’de LPG dağıtım şirketleri arasında ilk Ar-Ge Merkezi kuran şirket oldu. Aygaz Gebze İşletmesi bünyesinde, 2,5 milyon TL’lik yatırımla faaliyete geçen Ar-Ge Merkezi, ‘Geleceğin Yakıtı’ olarak kabul edilen LPG’nin kullanım alanlarının genişletilmesi ve verimliliğinin artırılması konularında yapacağı yeniliklerle daha temiz bir dünyaya katkıda bulunmayı hedefliyor.

NELER HEDEFLENİYOR?

Türkiye’de LPG dağıtım şirketleri arasında da bir ilk olma özelliğine sahip olan Aygaz Ar-Ge Merkezi’nde, her biri alanında uzman olan 18 kişi çalışıyor. Ar-Ge Merkezi’nde; LPG ile çalışan yeni ürünlerin geliştirilmesi, LPG ürün kalitesinin artırılması, akıllı ürünler ile dijitalleşmenin sağlanması, otomasyon sistemleri ile verimliliğin artırılması, alternatif ve temiz enerji kaynaklarının araştırılması ile tüketicilerin yanı sıra ülke ekonomisine ve çevreye olan katkının artırılması hedefleniyor.

GREENODOR PROJESİ

2018 yılı Ar-Ge projeleri dahil edildiğinde toplamda 10 milyon TL kaynak ayrılan ve son teknolojiden yararlanılan merkezde 15 araştırmacı, 3 teknisyen olmak üzere toplamda 18 personel çalışıyor. Çalışmalarının önemli kısmını tamamlayan merkez, 10 farklı ülkede marka tescili bulunan Greenodor projesiyle otogaz ve tüpgazda kokulandırıcı olarak kükürt kullanımına son vererek, geleceğin yakıtını iklim değişikliğiyle mücadelede önemli bir araca dönüştürüyor

26 Kas 2018 - 09:45 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

Abdullah PEKTAŞ - ARGE Merkezi kurmaya gerek varmı sizce Otokar A.Ş nin yaptığı gibi insanların bulduğu herhangi bir yeniliği taklit edin olsun bitsin nasıl olsa koç holding ve şirketlerine patent tecavüzü nedeniyle ceza verilemiyor. 0 532 287 85 99

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 26 Kasım 09:45


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler