EYT'den "Edepsizler" tepkisi!

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyeliğine getirilen Bülent Arınç, maaşını eleştirenlere “Edepsiz” dedi, en büyük tepkiyi EYT’lilerden aldı. İki kuruş maaşa çalışan ya da işsiz kalan vatandaşların eleştirilerine “Edepsizler” diye yanıt veren Arınç, bu lafın altında kalır!

EYT'den "Edepsizler" tepkisi!
EYT'den "Edepsizler" tepkisi!
Haber albümü için resme tıklayın

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyeliğine getirilen Bülent Arınç, 18 bin TL'lik maaşını eleştirenlere tepki gösterdi. Arınç, “Benim ne alacağımı ben düşünmüyorum ki nitekim bazı edepsizler bunun üzerine yorum yapsınlar. Milletvekili ne kadar alıyor, emeklisi ne kadar maaş alıyor seni ne ilgilendiriyor kardeşim?” dedi.

***

Adamın biri oğluna pantolon alamadığı için canına kıyacak, bir anne, çocuklarını ısıtamadığı için intihar edecek; bir başkası manavın önünden geçerken çocuklarının yüzünü kapatacak; milyonlarca insan yıllar yılı açlık sınırı düzeyinde ya da altında sefalet içinde yaşayacak; sonra vekil olarak seçtikleri ve bürokrat olarak atananların; aldığı zam; vatandaşın bugün emekli olsa alacağı maaşın dahi 6 katı olacak, sen de çıkıp bunu sorguladıkları için onlara “Edepsiz” diyeceksin öyle mi?

Emekliliğe hak kazanmış; hakları, yasalar geriye işletilerek gasp edilmiş, pek çoğu işsiz kalıp, gündelik işlere koşturan milyonlar, senin 13 bin liradan 18 bin liraya çıkan maaşına ses etti diye “Edepsiz” oldu, öyle mi?

Hem yüksek meblağda emekli maaşı alacaksın, üstüne çift dikiş yapıp 18 bin lirayı daha aylık olarak cebine koyacaksın; vatandaş üç kuruşa sürünecek; “Bize kaşıkla verip kepçeyle geri alıyorsunuz, kendinize yüzde 40 zam yapıyorsunuz” dedi diye, “Edepsiz” bu insanlar öyle mi?

***

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği İl Temsilcilerinden Sorumlu İl Koordinatörü Alper Özüpak, gazetemiz aracılığıyla bir yazı kaleme almış, yapılan yüzde 40 zamma tepki göstermişti. Bu açıklamayı yapan Alper Özüpak, bir süre önce “Bugün emekli olsam alacağım maaş bu” diye bir belge paylaşmıştı. Ne kadardı biliyor musunuz alacağı maaş? 1093 lira… Evet, Bülent Arınç ve diğer bürokratlara yapılan zam, Özüpak’ın alacağı maaşın neredeyse 6 katı. Bu bürokratların aldığı maaş ise 18 katı. Özüpak gibi milyonlarca vatandaş var.

EYT’lilere “Türemiş” dendi, TBMM gündeminde tartışılırken “Boş iş” dendi. EYT’nin emeklilik talebine “Erkenden emekli olmak istiyorlar, çift dikişi yapacaklar, öyle olmaz” dendi… Ama o çift dikişi Bülent Arınç yapacak, diğerleri yapacak; insanlar kazanılmış haklarını geri alamayacak, sizleri eleştirince de “Edepsiz” olacak…

Yok öyle bir dünya… Bülent Arınç, göreve gelir gelmez; mensubu olduğu partiye en büyük çelmeyi taktı bu sözleri ile. Ekonomik krizin hat safhada olduğu ülkemizde, aldığı maaşı eleştirenlere sessiz kalsaydı, konu her zamanki gibi bir süre konuşulur, sonra kapanır giderdi. Lakin Arınç, AKP’li tabanın da içinde olduğu milyonlarca kişinin tepkisine “Edepsiz” yanıtını vererek tepkileri daha da alevlendirdi.

Ve EYT SYDD İl Koordinatörü Alper Özüpak’tan, “Edepsiz” açıklamasına tepki gecikmedi. Özüpak, yapılan bu ayıbı; EYT’lilerin hafızasına kazımak adına; sosyal medyada paylaştı. Özüpak, “Biz yapılan zamma itiraz ettik, YİK kurulu üyesi Bülent Bey'in bize cevabı, fikrimizi söyledik diye edepsiz olduk” ifadelerini kullandı.

İŞTE ALPER ÖZÜPAK'IN "EDEPSİZ" TEPKİSİNE MARUZ KALDIĞI O YAZI (GÖRSELE TIKLAYIN)

02 Tem 2019 - 10:51 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler