Erdoğan müjdeyi açıkladı: 320 milyar metreküp doğalgaz bulduk

Türkiye, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün açıklayacağını duyurduğu 'müjde'yi açıkladı. Erdoğan "Türkiye tarihin en büyük doğalgaz keşfini Karadeniz'de gerçekleştirdi. 320 milyar metreküp doğalgaz rezervi bulundu. Hedefimiz 2023 yılında karadeniz gazını milletimizin kullanımına sunmaktır" dedi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bugün açıklayacağını duyurduğu ‘müjde’ gündeme bomba gibi düştü. Açıklama öncesi Cuma namazı için Eyüpsultan Camii’ne giden Erdoğan, Türkiye’nin heyecanla beklediği ‘müjde’ için Dolmabahçe Ofisi’ne geçti.

İşte Erdoğan’ın merakla beklenen ‘müjde’ açıklaması:

* Aziz milletim sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Enerji, kalkınmanın temel unsuru olmasının yanında milli bağımsızlık tesisinde büyük öneme sahip.

* Enerji sahaları için milyonlarca insanın canının hiçe sayıldığı bir düzen kurulmuştur. Suriye’de son yıllarda yaşananları düşünün. Biz mağdur ve mazlumların yanına giderken, birileri doğrudan petrol tesislerine yönelmiştir. Aynısı ile Libya’da da karşılaştık.

* Biz Libyalı kardeşlerimizin yardmına koşarken, birileri petrol tesislerine koşuvermiştir. Biz insanlığımızı yitirmedik, hep önce kardeşlik, insanlık, dostluk, hak, hukuk ve adalet dedik. İnsanlık bizde, petrol onlarda kalsın dedik. Rabbim, bize görülmemiş büyüklükte bir kapı açtı.

* Türkiye tarihin en büyük doğalgaz keşfini Karadeniz’de gerçekleştirdi. 320 milyar metreküp doğalgaz rezervi bulundu. Hedefimiz 2023 yılında karadeniz gazını milletimizin kullanımına sunmaktır.

OLASI TAHMİNLER

Açıklanacak müjde için birçok tahmin yapılırken en çok dillendirilenler Türkiye'nin Karadeniz ya da Akdeniz'de gaz veya petrol bulduğu oldu. Tahminler arasında altın madeni veya corona virüsü aşısının bulunduğu iddiaları da yer aldı.

En güçlü tahmin ise Karadeniz'de doğal gaz bulunması oldu. Reuters da Türk kaynaklara dayandırarak Karadeniz'de doğal gaz keşfedildiğini ve bu keşfin 20 yıl boyunca Türkiye'nin enerjisini karşılayabileceğini iddia etti.

21 Ağu 2020 - 15:25 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

04

marko - siyaseti bırakacak diye ümitlenmiş idim...ver GAZı yaptı...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Ağustos 15:25
02

İzmit 41 - Doğalgazı indiriyor musun yüzde elli ben ona bakarım boş teneke muhabbetlere karnımız tok

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Ağustos 15:25


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler