Emekliye verilen bayram ikramiyeleri kaldırılıyor mu? EYT'den sonra emekli de sırt dönerse...

Hazine ve Maliye Bakanlığının isteği üzerine SGK tarafından hazırlandığı iddia edilen yeni tasarruf tedbirleri taslağına göre Kurban ve Ramazan bayramlarında 1000 TL ikramiye alan emekliler, tasarının kabul edilmesi halinde artık bu ikramiyelerini alamayacak

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın isteği üzerine SGK’nın aldığı yeni tasarruf tedbirleri tasarısına göre, emekli maaşlarında yüzde 5 kesintiye gidileceği ve emeklilerin bayram ikramiyesinin kaldırılacağı belirtildi. FOX’tan Engin Yılmaz’ın ulaştığı tasarı metnine göre, çalışanlardan da emeklilerden de hazineye zorunlu aktarım olacağı, maaşlı olan herkesin maaşlarında kesinti olacağı ve hazineye katkı sağlanacağı açıklandı. Söz konusu habere göre, yüzde 5 sağlık kesintisi, bayram ikramiyesi iptali, kız çocuklarına babadan maaş ve maaşlardan hazineye katkı ödemeleri gelecek.

MAAŞLARDA KESİNTİ OLACAK MI?

Çalışmada, çalışan ve memurlardan Hazine’ye maaş kesintisinin de gündemde olduğu belirtiliyor.

SGK AÇIKLAMA YAPMADI

SGK tarafından sunulan ve onaylanması istenen talep emekli maaşlarının da en az 80 lira ile 100 lira arasında azalmasına neden olacak. Özellikle ilaç katılım ve 60 yaş altındaki emekliler daha fazla tedavi katkı payı ödeyecek. SGK bu haberle ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.

VERİLENLER GERİ ALINIYOR

Eğer iddia edildiği gibi bir tasarı var ise bu emekliler tarafından nasıl karşılanacak merak ediliyor. Bilindiği gibi Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakanlığı döneminde 65 yaş ve üstü vatandaşlara ücretsiz ulaşım imkanı getirmişti. Ancak kısa bir süre önce bu konuda bir kısıtlamaya gidileceği yönünde çalışma yapıldığı kamuoyuna yansıdı. İddia edilen tasarı doğru ise görülen o ki AKP iktidarı, emekli vatandaşlara verdiklerini geri alıyor. 

EYT'LİLERDEN DOLAYI OY KAYBEDERKEN...

Bilindiği gibi emeklilikte yaşa takılan vatandaşların kazanılmış haklarının geri iadesi konusunda AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Seçim kaybetme pahasına yok" ifadelerini kullanmıştı. Aileleriyle birlikte 20 milyona yakın seçmenin tepkisini çeken bu açıklama sonrası EYT'ye sırt dönülmesinin sonuçları anketlere yansımıştı. AKP'nin oy kaybettiği bir dönemde, emekliye verdiği ikramiyeyi geri alması olası bir durum mu, böyle bir şey emeklileri de küstürür mü merak ediliyor. Keza, AKP en çok oyu emekli kesimden alıyor! 

25 Şub 2020 - 11:05 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

02

ALİ AKBAŞ İHSD BAŞKANI - NEDENDİR BİLİNMEZ YALAN HABER YAYMAK İÇİN ÇABA SARF EDİYORSUNUZ BU GAZETE SANKİ CHP YAYIN ORGANI

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Şubat 11:05


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler