Emekli ikramiyesi 1.260 lira olsun

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Ramazan ve kurban bayramlarında emeklilere ödenen bin liralık ikramiyenin 1.260 liraya yükseltilmesi için TBMM’ye yasa teklifi verdi

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, 2019'da Cumhurbaşkanı maaşının yüzde 26 zamlandığını belirterek, bayram ikramiyelerine de aynı oranda zam yapılmasını önerdi. Kanun teklifinde bu ödemenin her yıl asgari ücrete yapılan zam oranında artırılması da istendi. Bin liralık ikramiyenin günümüz koşullarında yetersiz olduğunu ve bayram ikramiyelerinin enflasyona yenik düştüğünü vurgulayan Ağbaba, şunları kaydetti:

“Emeklilere bayramlarda ikramiye ödenmesi, ilk kez 2015 yılında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından gündeme getirilmiş ve bir maaş tutarında ikramiye öngörülmüştür. Bu teklifin yaşama geçirilmesi ancak 2018 yılında mümkün olmuştur. İkramiye tutarı ise bin lira olarak ilan edilmiştir. 2019'da ise ikramiyelere zam yapılmaması emeklilerin yüksek enflasyona yenik düşmesine neden olacaktır. Bu yıl ödenecek ikramiyelere yüzde 26 oranında zam yapılması ve bin liralık ikramiye tutarının 1.260 lira olması zorunluluk halini almıştır. Aradaki 260 lira, geçim savaşının zorlaştığı günümüz şartlarında emekliler ile dul ve yetim yurttaşlarımız açısından önemli bir meblağdır.”

Ağbaba ayrıca, dul ve yetimlerin azami yüzde 50 ve yüzde 25 oranında ikramiye almasının hakkaniyetle bağdaşmadığını da vurguladı ve dul ve yetimlerin azami paylarının 2 ikramiye oranından hesaplanmasını istedi.

05 May 2019 - 08:41 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

Ozgur - Bosver ya..bu millet anlamaz bee..sen teklifi ver oylar yine bildik yerelere veeirler

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 05 Mayıs 08:41


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler