Dövizdeki artış zam yağmuruna dönüyor

CHP’li Fethi Gürer, 7.38 lirayı gören doların, başta gıda ürünleri olmak üzere her şeye zam olarak yansıdığını söyledi. Gürer, “Tüketicinin alım gücü eriyor” dedi.

Geçtiğimiz hafta 7.38 lirayı gören dolar kuru, başta gıda ürünleri olmak üzere vatandaşın sürekli kullandığı ya da tükettiği tüm ürünlerin fiyatının artmasına neden oluyor. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, tarım girdilerinden gübre, ilaç, tohumun döviz kurlarındaki artışa bağlı olarak zamlandığını, sanayi ürünlerine gelen zamların rekor üstüne rekor kırdığını, beyaz eşya, mobilya ve temel tüketim maddelerindeki fiyat artışlarının yine döviz kurlarında oluşan yükselişe bağlı olarak durdurulamadığını söyledi.

Sene başından bu yana asgari ücretlerinin döviz kurlarında oluşan artışa bağlı maddi kaybının 500 liranın üzerine çıktığını kaydeden Gürer, “Bir taraftan tüm ürünlere zam gelirken, diğer yandan sabit gelirlinin cebindeki para da döviz artışları nedeniyle eridi. Ülkemizin yüzde 90'ını kapsayan yoksul kesim cebindeki paranın azalması ve enflasyon ve zamlar karşısında ne yapacağını şaşırır duruma geldi” diye konuştu.

BORÇLA YAŞIYORLAR

Perakendede satılan zeytin, peynir, çay gibi temel tüketim ürünlerine bakıldığında durumun net olarak görüldüğünü söyleyen Gürer, “Dar gelirli borçla yaşıyor. İcra daireleri sayısı artıyor. İcra dosyalarının sayısı katlanıyor. İşyerleri kapanıyor. İktidar pembe tablolar ve suni gündemlerle gerçekleri perdelemeye çalışıyor.

Güneş balçıkla sıvanamaz, ekonomi de tablo vatandaşın boğazını sıkıyor” dedi. Ekonomik göstergelerin güven vermediğini belirten Gürer, “Türkiye ekonomisi ne yazık ki iyi yönetilmiyor. Vatandaş, bu iktidarın anlayışında, geleceğiyle ilgili iyimser şeyler düşünemiyor” diye konuştu.

17 Ağu 2020 - 09:35 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

JOE Biden - Dostlarımızla iktidara geleceğiz diyen Bay Kemal'in İlk Dostu kendini deklare etti !...Yanında Fetö'yü de getir Mr. Biden

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Ağustos 09:35


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler