Canlar sevgide buluştu

Bu yıl 14'üncüsü düzenlenen ''Sevgide Buluşalım'' etkinliğinde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın “Bizler asırlardan beri sevgi uğruna savaşanlarız. Aynı şehirde, aynı hayatı paylaşan insanlar olarak bugün de dimdik, tereddüt etmeden; Sevgiyle, kardeşlikle, hoş görüyle bir arada olduğumuzu gösteriyoruz” dedi.

Canlar sevgide buluştu
Haber albümü için resme tıklayın

Büyükşehir Belediyesi, Cem Vakfı ve Alevi İslam Din Hizmetleri Başkanlığı tarafından Uluslararası Fuar Merkezi’nde düzenlenen 14.Sevgide Buluşalım etkinliği Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Vali Yardımcısı Suat Yıldız, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Balamir Gündoğdu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Hasan Aydınlık, Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, AK Parti İl Başkan Vekili Şahin Talus, Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Serpil Yılmaz, Cem Vakfı Genel Başkanı Erdoğan Döner, Cem Vakfı Genel Müdürü Hıdır Akbayır, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı Ercan Geçmez, Cemevleri Platformu Dönem Sözcüsü Ali Ekber İncesu, Alevi İslam Din Hizmetleri Başkanı Eşref Doğan’ın katılımlarıyla gerçekleştirildi.

“KERBELA VAKASI BİR İKTİDAR KAVGASI DEĞİLDİR”

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Kocaeli Cem Evleri Platformu adına dönem sözcüsü Ali Ekber İncesu, “ Değerli canlar, KERBELA da yaşanan katliam ve insanlık dramı yıl dönümü nedeniyle bugün, burada biraradayız. 680 yılının muharrem ayının 10. Gününde KERBELA da şehit olan HZ. Hüseyin ve 73 şehidin acısını ilk günkü gibi yaşamaktayız. Değerli canlar, KERBELA vakası, bir iktidar kavgası değildir. KERBELA katliamı aslen bir insanlık davasıdır. Zalim ile mazlumun, onur ile onursuzluğun, merhamet merhametsizliğin, davasıdır. Yezidin baskılarına boyun eğmeyen, HZ. Hüseyin KERBELA topraklarında göstermiş olduğu direnişi ve cesaretiyle, bizleri bugüne getiren, o şanlı duruşa, o ölümsüz insana bin selam olsun. HZ. Hüseyin ' in KERBELA da yezide karşı direnişi insanlığın var oluşuydu. Eğer o gün o direnişi göstermemiş olsaydı bugün insanlıktan bahsetmek mümkün değil di.HZ. Hüseyin kendisine sunulan bütün vaatlere rağmen, direnerek,' 'başımda gitse sana biat etmem yezit' 'dedi. 73 yareniyle birlikte yezidin, 30 bin kişilik ordusuna karşı savaşarak şehit oldular. HZ. Hüseyin KERBELA topraklarında öyle bir destan yazdı ki hafızalardan silinmeyecektir. KERBELA' dan günümüze tüm insanlık HZ. Hüseyin e rahmet, yezide nahlet okumaktadır. Ey KERBELA sen ki Muhammed Mustafa ın cennetler efendisi dediği saçlarını okşamaya kıyamadığı, FATMA ananın, aliyel murtezanın ciğer paresi HZ. Hüseyin in şahadetine şahit olansın. Ey KERBELA yezidin zulmüne, 6 aylık Ali Ekber in 3 çatal başlıklı okla şehit edildiğine şahit olansın. Ey KERBELA sen ehlibeytimin katliamına mekan olan torunlarıyız. Biz alevi canlar tarih boyunca zulümlere uğramış bir nesil olarak bugünde dünyanın neresinde olursa olsun, her türlü şiddete insan hak ve özgürlüklerine, yapılan saldırılara karşı durmalıyız. Şiddeti Red etmeli, sevgiyi barışı esas almalıyız. Biz alevi canların taleplerine gelince, kardeşçe barış ve huzur içinde yaşamak başta olmak üzere, cemevlerimizin ibadethane statüsüne alınması,

CEM EVLERİMİZİN BAKIM ONARIM, VE PERSONEL BÜTÇELERİNİN OLUŞTURULMASI

Cem evlerimize belediye imarında yer tahsisi yapılması, ve anayasa güvencesine alınmasıdır. ALEVİLİK inancına göre bu ay hakkın makamı olan, gönüllerden cebirin, kinin, uzaklaştırıldı, zalimliğin, ve haksızlığın lanetlendiği, birlik kardeşlik, barış duygularının pekiştirildiği, mazlumun yanında insan olmanın, özü dara çekme ve gönülleri, insan olma onuruyka yıkama ayıdır. Özü dara çeken nefsinden uzaklaşan, canların matemleri hak erenler katında kabul olsun. Bugün 14.sünü düzenlemiş olduğumuz sevgide buluşalım aşure etkinliğinde, hiç bir ayrım gözetmeksizin, sevgide buluştuk. Bu anlamda, bu yıl daha geniş kapsamlı hizmet sunan ve bizleri yanlız bırakmayan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Tahir Büyükakın a, teşekkür ederiz.Çokluk içinde birliğin güzel bir örneği olarak dağıttığımız, aşurenin tüm insanlığın birliğine vesile olmasını ve kabulünü niyaz ediyorum. Bugün sevgide buluşan, katılım ve katkı sağlayan tüm canlarımıza, değerli sanatçılarımıza, emeği geçen herkese, gelin canlar bir olalım, iri olalım, diri olalım diyerek Hepinizi aşk ı niyaz ederim” dedi.

“CEMEVLERİ İBADETHANE STATÜSÜNE ALINMALI”

Cemevlerinin ibadethane statüsüne alınmasına değinen İncesu, “Hz. Hüseyin’in Kerbela’da yezide karşı direnişi insanlığın var oluşuydu. Eğer o gün o direnişi göstermemiş olsaydı bugün insanlıktan bahsetmek mümkün değildi. Hz. Hüseyin kendisine sunulan bütün vaatlere rağmen, direnerek “Başım da gitse sana biat etmem yezit” dedi. 73 yareniyle birlikte yezidin, 30 bin kişilik ordusuna karşı savaşarak sehit oldular. Biz Alevi canlar tarih boyunca zulümlere uğramış bir nesil olarak bugün de dünyanın neresinde olursa olsun, her türlü şiddete insan hak ve özgürlüklerine yapılan saldırılara karşı durmalıyız. Kardeşçe, barış ve huzur içinde yaşamak başta olmak üzere şiddeti reddetmeli, sevgiyi, barışı esas almalıyız “ dedi

BERABER YAŞAMAYA ANT İÇMİŞİZ

İncesu’nun ardından konuşan Cem Vakfı Genel Başkanı Erdoğan Döner, “1400 yıl önce Kerbela’da şehit edilen Hazreti Hüseyin ve yarenlerini sevgi ve saygıyla anıyorum. Neslican kardeşimize de buradan rahmet diliyorum. Kocaeli sevgi ve kardeşliğimizi model olarak sunan örnek bir şehrimiz. Horasan’dan Anadolu’ya kurulan gönül köprüsünde gelin sevgide buluşalım. Burada sevgide buluşarak Türkiye’deki barışa, kardeşliğe hizmet ediyoruz. Bizler ülkenin bölünmez bütünlüğünden yanayız. Anadolu kardeşliğin vatanı olmuştur. Her şeye rağmen birliğimizi kimse bozamıyorsa bunu Cumhuriyete ve Cumhuriyeti kuran Mustafa Kemal Atatürk’e borçluyuz. Dışarıdan yada içeriden her türlü oyuna rağmen Alevisi, Sünnisi, Türkü, Kürdü ile beraber bu kutsal topraklarda beraber yaşamaya ant içmişiz. Bunu kimse bozamayacak. Alevilik İslam’ın içerisinde var olmuştur” dedi.

BARIŞA OLAN SUSUZLUK DİNMEDİ

Döner’in ardından konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ise “Dinimiz hoşgörü, sevgi ve barış dini. Anadolu sevgi ve hoşgörü coğrafyası. Dünyanın birçok yeri sevgiye aç ve susuzken, Kocaeli, sevgi medeniyetimizin birikimine bir arada durarak sahip çıkıyor. Dünyadaki sevgi ve kardeşlik susuzluğuna yağmur oluyor, sağanak oluyor. Bizler asırlardan beri sevgi uğruna savaşanlarız.  Aynı şehirde,  aynı hayatı paylaşan insanlar olarak bugün de dimdik, tereddüt etmeden; Sevgiyle, kardeşlikle, hoş görüyle bir arada olduğumuzu gösteriyoruz. Varlığımız, ortak değerlerimiz üzerine kurulmuştur. Muharrem ayı bizim ortak değerimizdir. Gönül diliyle konuştuğumuz zamandır. Ancak bu birliktelik, bu sevgi kültürü, dünyanın her milletine nasip değil. Dünyanın her yeri gülistan değil. Bildiğiniz üzere Hicret’in 61’inci senesinde Peygamber Efendimizin göz nuru  Hz. Hüseyin ve Ehl-i Beyt’ini,  şehit etmeden önce günlerce susuzluğa mahkûm ettiler. O günden bugüne dünyanın Hoş görüye, barışa olan susuzluğu dinmek bilmedi.

ASIRLARDAN BERİ DAVAMIZ İNSANLIKTIR

“Dünya kardeşliğe susuz” diyen Büyükakın “İşte bir araya gelerek Tüm dünyaya örnek teşkil ettiğimiz kardeşlik hareketimiz, bütün bu meseleleri çözecek kadar güçlü bir kaynağa sahip. Kardeşliğimizin kaynağında çağlayan su,  dünyadaki ateşleri söndürecek kadar güçlü. Bu yüzden sevgide buluşmalarımız, Kocaeli’den başlayıp Dünya’nın yangınlarına doğru akan  Yegâne ırmaktır. Bizim yangınlarımız, kardeşliğimizi bölmeye çalışanlara karşı  Susarsak başlar. Adaletsizliğe boyun eğersek başlar. Mazluma yapılanı görmezden gelirsek başlar. Hüseynîler gibi bir avuç insan kalsak bile Zalim dünyaya karşı yürümezsek başlar. İşte o gün, kaybettiğimiz gündür. Dünyadaki en asil duruş, Hak için, Hak uğruna  Bir arada olmaktır. Asırlardan beri davamız insanlıktır. Yezid’in safında olanlar dün de vardı, Bugün de var, yarın da var olacaklar. Ama Muharrem ayı  Müslümanım diyen herkes için Bir kurtuluş fırsatıdır. Kardeşliğe, barışa, sevgiye erişme fırsatıdır. Dünyanın yangınlarını sevgi suyu ile söndürmek tek çaremizdir. Allah şehrimizi ve ülkemizi, Kardeşliğe ve sevgiye susuz bırakmasın” dedi.

22 Eyl 2019 - 20:31 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler