Büyükşehir uçan kuşa borçlu

14 yıldır AKP tarafından yönetilen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi borç alabileceği bütün kurumların kapısını çalmış. İller Bankası’na yaklaşık 300 milyon borcu olan belediyenin Hazine’ye de 3 milyarının vadesi geçmiş toplam 6 milyar borcu bulunuyor

Büyükşehir  uçan kuşa borçlu
Haber albümü için resme tıklayın

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin sınırları 2009 yılına henüz bugünkü gibi kent geneline yayılmamıştı. İzmit Büyükşehir Belediyesi adındaki kurum dar bir alanda hizmet veriyordu. Üstelik 2004 yılına kadar belediye başkanları uzun bir süre iktidar partisine mensup olmadı. Sefa Sirmen başkanlığındaki belediye bugün yüzlerce milyon değerinde olan İZAYDAŞ’ı, AKP’nin yine yüzlerce milyon liraya özelleştirdiği İZGAZ’ı ve yap-işlet-devret modeliyle Yuvacık Barajı’nı inşa etmişti. Yuvacık Barajı için devlete borçlanılmış, bu borçlar taksitlendirilmişti.

BARAJ GELİRLERİ DE GELDİ

2004 yılında İzmit Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen İbrahim Karaosmanoğlu bu borçlara sadık kalmadı. Borçlar ödenmedi, “Sefa Sirmen döneminin borçları” denilerek belediye kasasında büyük çukur saklanmak istendi. 2009 yılında Büyükşehir’in sınırları genişletildi. İktidar partisi mensubu İbrahim Karaosmanoğlu’nun bir dediği iki edilmedi, üstelik 2009 yılında Yuvacık Barajı’nın işletme süresi de sona erdi. Baraj belediyeye, İSU’ya devredildi. Barajın olağanüstü gelirlerine rağmen borçlarını ödemeyen, geciktiren belediye bunun yanında dişe dokunur bir proje de ortaya koyamadı.

TRAMVAY GECİKTİ

NAMAZGAH KÜÇÜK

2009 seçimlerinde seçmene vaat edilen projelerden sadece İzmit Tramvayı hayata geçirildi. Tramvayın yapımı da tam 8 yıl gecikti, 2017’de açıldı. Bu süre içerisinde bir de Kandıra’da Namazgah Barajı inşa edildi. Namazgah’ın su tutma kapasitesi ve verimliliği nedeniyle muhalefetten, “Baraj değil, gölcük” eleştirileri geldi. Yıllık 2 milyar liranın üzerinde bir bütçeyle yönetilen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Namazgah Barajı, bir ilçe belediyesinin bile yapabileceği kadar küçük ve basitti.

ENKAZ DEVRALACAK

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nde başkan Mat 2019 seçimlerinde değişecek. Karaosmanoğlu partisi tarafından yeniden aday gösterilmedi. Karaosmanoğlu’nun yerine seçilecek başkan adeta bir enkaz devralacak. Belediyenin sadece devlete, yıllık bütçesinin yaklaşık 3.5 katı borcu bulunuyor. Adeta uçan kuşa borcu olan belediyede İller Bankası’na olan borç yaklaşık 300 milyon lira. Hazine borcu ise çok daha vahim bir durumda. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin hazine toplam borcu 6 milyar lira. Üstelik bu borcun 3 milyarlık kısmının vadesi geçmiş durumda.

01 Ara 2018 - 10:43 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

07

Hasan - Senelerdir diyoruz adam hırsız birde mal varlığı bi takip edilsin bakalım

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 01 Aralık 10:43
06

Kemal Kaya - Peki...sormazlar mı ..borç bu kadar çokken gene aday olmak abes değil mi diye..

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 01 Aralık 10:43
05

Erkan Sayanoğlu - Bu borç başka partinin yönettiği belediyede olsa şimdiye kadar çoktan kayyım atanmıştı.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 01 Aralık 10:43
04

Cck - Devlete bağlı hangi kurumun borcu yok ki? Ülke batık halde internetten araştırın Sgk’yı İzgaz’ı Botaş’ı Trt’yi hepsini araştırın bakın!

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 01 Aralık 10:43
03

izmitli - BUNLAR HANGİ DİNE MENSUP BANIM MUSLUMAN BÖLE YAPMAZ YAPTIYSADA BASKA DINDEN BUNLAR

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 01 Aralık 10:43
02

Ersoy Kandemir - Ben muhalefetin yerinde olsam büyükşehire değil diğer belediyelere odaklanırım,SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ İLE ÜNİVERSİTENİN de aylarca parasını ödeyemediği medikalllerde dahil firmalar olduğu biliyorum,ADAMA SORARLAR SİZ NE BİÇİM BİR İKTİDAR PARTİSİSİNİZ DİYE!!!

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 01 Aralık 10:43
01

Müslüm Çalar. - Karaosmanın evdeki kasasına bir bakın belki orada unutmuş olabilir Ya'da Başiskelede bağlı duran Milyonluk yatın Çıpa dolabına

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 01 Aralık 10:43


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler