Büyükşehir bu yıl 9 bin ağaç…

Büyükşehir Belediyesi, 2018 yılı içerisinde il genelinde 4 dolgu alanına yaklaşık 9 bin ağaç dikti.

Büyükşehir bu yıl 9 bin ağaç…
Büyükşehir bu yıl 9 bin ağaç…
Haber albümü için resme tıklayın

İnşaat atığı ve hafriyat toprağı gibi malzemelerin dolgu alanlarında düzenli bir şekilde yığılmasından sonra ağaç dikiminin yapılması çevre görseli acısından önem arz ediyor. Bu kapsamda Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı 2018 yılı içerisinde il genelindeki 4 dolgu sahasına yaklaşık 9 bin ağaç dikimi gerçekleştirdi.

9 BİN AĞAÇ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi dolgu alanına yaklaşık 9 bin ağaç dikimi gerçekleştirdiklerini açıkladı. Yapılan çalışmalar kapsamında 3 bin adet Sepetçi, bin 500 adet Gündoğdu, 3 bin adet Yenikent ve bin 100 adet Tavşanlı dolgu alanlarına ağaç dikimi gerçekleştirdi. Yaklaşık olarak 9 bin ağacın dikildiği alanlar çevre açısından daha güzel bir görünüme kavuşmuş oldu.

22 FARKLI TÜRDE AĞAÇ DİKİLDİ

Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı ekipleri dolgu alanlarının görsel acıdan daha da zenginleşmesi için 22 farklı türde ağaç dikimi yaptı. Çalışmalar kapsamında Toros Sediri, Dişbudak, Ceviz, Gürgen, Ayva, Akçaağaç, Hurma, İncir, Hünnap, Kiraz, Muşmula, Vişne, Üvez, Akasya, Alev Ağacı, Taflan, Süs Elması, Gold Rider, Leylandi, Meşe, Orman Gülü ve Göknar türlerinde fidanlar toprakla buluşturuldu. ​

08 Ara 2018 - 09:33 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler