Bugünden sonra şarjı olan Martı bulmak kolaylaşabilir!

Kocaeli’de hizmete girmesi ve fiyatının diğer illere göre uygun olması elektrikli scooter paylaşım girişimi Martı’ya ilgiyi bir hayli artırdı ancak yarın her şey değişebilir. Martı fiyatları, yarın değişiyor

Bugünden sonra şarjı olan Martı bulmak kolaylaşabilir!
Haber albümü için resme tıklayın

Elektrikli scooter paylaşım girişimi Martı, bilindiği üzere kısa bir süre önce Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin öncülüğünde ilimizde de hizmete girdi ve kısa sürede yoğun ilgi gördü. İzmit merkez, Marina, Sekapark, Başiskele sahil gibi kimi pilot bölgelerde faaliyet gösteren Martı’dan diğer faaliyet gösterdiği illerde 1.99 lira başlangıç ücreti alınıyor ve Martı’nın dakikası 59 kuruş. Ancak Kocaeli’de durum farklı. İlimizde Martı’nın başlangıç ücreti yok ve dakikası 39 kuruş. Bu ücreti de yüksek bulanlar varken Martı’dan Kocaelililere kötü haber geçtiğimiz günlerde geldi.

DİĞER İLLERDEKİ FİYAT MI?

Martı uygulamasından Kocaelililere verilen mesajda, Martı’nın kurucusu ve CEO’su Oğuz Alper Öktem’in Kocaelili olduğu, bu nedenle başlangıç ücreti alınmadığı ve indirim uygulandığı belirtildi ancak bunun 15 Ekim tarihinde sona ereceği vurgulandı. Mobil Martı uygulamasına girdiğimizde karşımıza, “Kurucumuzun memleketine özel Kocaeli’de indirimli fiyat” başlığı altında, “Kurucumuzun memleketi Kocaeli’ye özel indirim. Kocaeli’de yapacağın Martı sürüşleri için 15 Ekim’e kadar başlangıç ücreti yok, dakikası ise 0,39 TL” ifadesi çıktı. Yani, bugün Martı’nın son indirimli günü, yarın itibariyle yeni tarifeye geçiliyor. Yarın itibariyle yeni fiyatlandırma diğer illerdeki gibi mi olacak, yoksa farklı bir tarife mi uygulanacak henüz bilinmiyor.

ŞARJI OLAN MARTI BULMAK ZOR

Bilinen şu ki Martı, yoğun ilgi gördü ancak bu ilgiye karşılık veremiyor. Scootterlar kendiliğinden şarj olma gibi bir teknolojiye sahip değil, şarjları da saatlerce gitmiyor. Bataryalar, görevliler tarafından değiştiriliyor. İzmit Merkez’de yol kenarlarında onlarca Martı görmek mümkün ancak bu Martıları kullanmak pek mümkün olmuyor, çünkü saatlerce şarjları boş şekilde duruyor bu Martılar. İnsanlar, ellerinde telefonlarla tek tek şarjı olan Martıları arıyor, bulabilen şanslı! Peki, Martı şimdilik mi böyle, yarından sonra her şey değişecek mi? Yani, fiyatı düşük olduğu için mi şarjı olan Martı bulmak mümkün olmuyor, bu yüzden mi firma, İzmit’e yeterince Martı getirmedi?

İLGİ AZALIRSA MARTI DA AZ KALABİLİR

Fiyatlar arttıktan sonra önümüzde 2 ihtimal var; birinci ihtimal Martı’ya olan ilgi düşecek, ikinci ihtimal ise Martı’ya olan ilgi aynı şekilde sürecek. Birinci ihtimalde şu ana kadar yaşadığımız süreci yaşayacağız, çok fazla Martı bulamayacağız, ikinci ihtimalde ise Martı sayısı artacak, daha yeni, şarjı daha uzun giden Martılar olacak ve ekipler, batarya değişimlerini çok daha hızlı yapacak.

 

14 Eki 2020 - 11:10 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

Cem yıldırım - İzmitte yeni her şeye ilgi çok olur .Carefour açıldığındaki izdihamı hatırlayan var mı?

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 14 Ekim 11:10


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler