Büfeye verdiği teklif şok etti!

İzmit Belediyesi tarafından 8 bin liraya ihaleye çıkarılan, Cumhuriyet Parkı’ndaki büfe için 4 kişi teklif verdi. Mevcut işletmeci Sadrettin Yolcu, 50 bin liralık teklifle ihaleyi tekrar kazanırken kendisinden sonraki en yüksek teklifin 9 bin lira olması şaşırttı!

Büfeye verdiği teklif şok etti!
Büfeye verdiği teklif şok etti!
+1
Haber albümü için resme tıklayın

İzmit Belediyesi, Encümen toplantısında ilçenin 10 ayrı mahallesinde açık otopark, açık spor salonu tesisi kafeteryası, büfe, çay bahçesi, ATM, işyeri ve simit satış yeri kiralama ihaleleri gerçekleştirdi. İhalede 3 yerin ihalesine katılımcı yoktu, 1 yerde ise sunulan teklif geri çekildi. İhalede en dikkat çeken yer ise Cumhuriyet Parkı’nda bulunan büfeydi. 8 bin lira muhammen bedeller ihaleye çıkılan büfeye 4 kişi teklif verdi. Teklif verenler arasında mevcut işletmeci Sadrettin Yolcu da vardı. İlk 5 turun açık artırma usulüyle yapıldığı ihalede son tur yazılı olarak alındı ve 8 bin lira muhammen bedelli büfenin aylık kira bedeli 50 bin liraya kadar çıktı. Muhammen bedelin 6 katından fazla teklifi vererek 50 bin liraya büfeyi kiralayan isim mevcut işletmeci Sadrettin Yolcu oldu.

8 BİN MUHAMMEN BEDELE 50 TL TEKLİF

Büfe ihalesi için Nazan Akçay’ın vekili Osman Boynukara, Mustafa Horoz, Alper Zaimoğlu ve Sadrettin Yolcu teklifte bulundu. İlk 5 tur açık artırma usulüyle yapılırken katılımcılar son teklifler yazılı olarak alındı. Katılımcılardan Osman Boynukara, 8 bin 66 TL, Mustafa Horoz 9 bin TL, Alper Zaimoğlu 8 bin 70 TL, Sadrettin Yolcu ise 50 bin TL teklifte bulundu. İhaleyi 50 bin TL teklif sunan Sadrettin Yolcu kazandı. Muhammen bedelin 8 bin lira olduğu büfeye için katılımcılar tekliflerini en yüksek 9 bin lira civarında tutarken Sadrettin Yolcu’nun 50 bin lira teklifte bulunması şaşırttı. Yolcu’nun bugüne kadar büfeye kaç lira kira ödediği merak konusu oldu. Bu büfe, en işlek noktada ve hiç boş kalmıyor!

 

CANLI YAYINLANDI

İzmit Belediyesi tarafından gerçekleştirilen kiralama ihalesi sosyal medyadan canlı olarak yayınlandı. Belediye mülkiyetindeki 10 yerin kiralama ihalesi İzmit Belediye Encümeni’nde gerçekleşti. Belediye Başkan Yardımcısı Dilek Yalçın başkanlığındaki encümende 10 yerden 7’si kiralandı. Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet ile belediyenin sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayınlanan ihalede Yenişehir Mahallesi’ndeki açık otopark 3 yıllığına peşin olmak kaydıyla aylığı bin 500 liraya Saffet Oktay tarafından kiralandı. Aynı ihalede Kuruçeşme Doğan Mahallesi’ndeki ATM yeri aylığı 2282 liraya Vakıflar Bankası’nca kiralanırken, 3 yıllık kira bedeli peşin olacak.

3 İŞYERİNE KİRACI ÇIKMADI

Tepeköy Mahallesi 17 Ağustos Bulvarı’ndaki büfe aylık muhammen bedeli 8 bin liradan ihaleye çıktı. 4 katılımcının olduğu ihale açık arttırma usulüyle yapıldı. 5 tur sonunda gerçekleşen kapalı zarf usulü sonucunda Sadrettin Yolcu isimli talipli 50 bin lira teklif verdi. Bu ihalenin nasıl sonuçlanacağı önümüzdeki günlerde belli olacak. Encümendeki ihalede Serdar Mahallesi İstanbul Karayolu Caddesi’ndeki büfe aylığı 810 liraya Yasin Arslan tarafından 3 yıllığına kiralanırken, Alikahya Fatih Mahallesi Sultan Murat Caddesi’ndeki büfe-çay bahçesi Cem Karacan tarafından aylığı 3350 liraya kiralandı. Burasının da 3 yıllık kira bedeli peşin olacak. Körfez Mahallesi Şehit Rafet Karacan Caddesi’ndeki simit satış yeri aylığı 700 liraya 3 yıllık kirası peşin olacak şekilde Çetin Altun tarafından kiralanırken ihalede Şirintepe’deki açık spor tesisi alanı, Yenidoğan’daki işyeri ve Akarca Mahallesi’ndeki büfe-kafeteryaya ise kiracı çıkmadı.

KAÇAK YAPILARA YIKIM KARARI

İzmit Belediye Encümeni’nde Karadenizlililer, Yenimahalle, Tepeköy, Kısalar, Kocatepe ve Yenidoğan mahallelerindeki 8 kaçak yapı için yıkım kararı alınırken Yenişehir Mahallesi Demokrasi Bulvarı’nda faaliyet gösteren bir işyerine tarihi geçmiş ürün bulundurduğu için Kabahatler Kanununa göre 320 lir apara cezası kesildi.

19 Haz 2019 - 12:32 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

09

Ozgur - Horoza kalaccak.biz by buna ihaleye fesat karistirma diyoruz

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Haziran 12:32
08

ümit - 3- ihaleyi kazanan danışıklı dövüş yapar ve çekilir ihale 2. kişiye kalır.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Haziran 12:32
07

Cemal - Sen bu büfede ne satıyorsun esnaf kardeşim. Söylede bizde satalım. Ama kanunlara uygun olsun . Sencede bu işte bir gariplik yokmu? Sattığın malları 1 liraya alip , 100 liraya mı satıyorsun ?

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Haziran 12:32
06

Servet - çok basit taktik, 1. çekilecek, iş 2. ye kalacak

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Haziran 12:32
05

Salih - 50 bin veren herif hali hazırda mustafa horozun yanında çalışıyo,yani çumhuriyet parkındaki horoz büfede buişte bişey var araştırılsın yeter bunca yıldır akp den beslendikleri, fatma ablam bunları ayıklar inşAllah

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Haziran 12:32
03

mert - danışıklı dövüş olmuş o parayı veremez ve 9000 liraya büfe Mustafa Horoz'a kalacak. eskidende horoz işletiyordu

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Haziran 12:32
02

Baran - 6 kat fiyat 50 bin liranın 2 şekilde açıklaması olabilir. 1- Çok yüksek fiyatla satış yapacak. 2- Kara para aklayacak. .

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Haziran 12:32
01

ümit - 3- ihaleyi kazanan danışıklı dövüş yapar ve çekilir ihale 2. kişiye kalır.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Haziran 12:32


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler