Bu notu bırakıp tezgahını terk etti

Körfez Yarımca’da Çiftçi Remzi Yaman, karpuz tezgahına bıraktığı notta vatandaşlara istedikleri ürünü alabileceklerini parayı ise sonra verebileceklerini söyledi

Bu notu bırakıp tezgahını terk etti
Bu notu bırakıp tezgahını terk etti
+2
Haber albümü için resme tıklayın

Hırsızlık olaylarının hızla arttığı, toplumsal güvenin azaldığı bu günlerde KörfezYarımca’da Çiftçi Remzi Yaman, alkışlanacak bir davranışa imza attı. Yaman, işi çıktığı zamanlarda tezgaha müşterileri için bir not bırakarak oradan ayrılıyor. O notu görenler ise şaşkınlığını gizleyemiyor. Yaman telefon numarasını da yazdığı notta, “Şu an yokum. İstediğiniz ürünü alabilir, ücretini daha sonra verebilirsiniz” diyor.

Yaman, "Biz gelenek görenek bilen çiftçileriz. Haramı helali biliriz. Vatandaşlardan geri dönüşler oluyor. Geri dönüş yapmayanlar da olabilir. İhtiyacı olup aldıysa helal olsun. Biz önce birbirimize güvenmeyi bilmeliyiz. Gerisi halledilir. Ben işim çıktığında tezgaha bakacak birilerini aramam. Not düşerim işimi halleder tekrar tezgahıma gelirim" dedi.

'YILLARDIR BÖYLE ÇALIŞIYORUM'

Eskiden çay ocağı da işlettiğini ifade eden Remzi Yaman, "Biz yıllardır bu şekilde hizmet ediyoruz. Eskiden Yarımca'da çay ocağımız vardı. İşimiz çıkar giderdik. 'Bu demlikte çay var' notunu bırakırdık. İşimiz bitince geldiğimizde kasamız para dolu olurdu. İnsanların içinde vicdan var" diye konuştu.

22 Eyl 2019 - 13:38 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

03

Nurten - teşekkür ediyorum örnek davranışınız için

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Eylül 13:38
02

Yaşar Doğan Muhtar - Tebrik ediyoruz. Allah sayılarını arttırsın. Herkese örnek bir hareket. Böyle güzel haberlere ihtiyacımız var. Haber yaptığınız için sizlere ayrıca teşekkür ederiz. UNUTMAYALIMKİ; KALİTELİ ŞEYLER AZ OLUR...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Eylül 13:38
01

Yusuf Çeltik - Helal olsun en çok ihtiyacımız olan şey bir birimize güvenmektir çok duygulandım bu haberle haftaya gülümseyerek başladım Allah razı olsun

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Eylül 13:38


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler