Bizim başkanlar da “KEMER” sıkar mı?

Antalya’nın Kemer ilçesinin CHP'li belediye başkanı Mustafa Gül, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın kamuda tasarruf tedbirlerini açıklamasının ardından belediyenin kiralık makam aracını iade etti, satın aldığı şahsi aracı makam aracı yaptı! Kocaeli’deki yerel yöneticilere de örnek olur mu, onlar da lükslerinden vazgeçip “Kemer” sıkar mı merakla bekliyoruz

Bizim başkanlar da “KEMER” sıkar mı?
Haber albümü için resme tıklayın

Türkiye, kamuya ait yatırımları özelleştirilerek tüketimden gelen vergilerle ayakta duran bir ekonomi sistemini benimserken ABD’nin yaptırımları, bu ekonomi modelinin sağlıklı olmadığını da gözler önüne serdi. Dolar ve Euro, hızla yükselirken hükümet de bazı tasarruf tedbirleri almaya başladı. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, kamuda tasarruf tedbirleri almaya başladıklarını duyururken Kocaeli’deki belediyelerin bu tedbirlere ne zaman başlayacağı merak konusu oldu. Kamuoyu, belediye başkanlarının tedbirlere, lüksmakam araçları ile başlamasını talep ederken şu ana kadar böyle bir girişim yaşanmadı. Berat Albayrak’ın kamuda tasarruf çağrısına ilk kulak veren ise Antalya’nın CHP'li Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül oldu. Belediyenin kiraladığı makam aracını iade eden Gül, makam aracı olarak kullanacağı otomobili ise şahsı adına satın aldı, yakıt parasını da kendisinin ödeyeceğini duyurdu.

CHP'li Başkan Gül, otomobilin yakıt parasını da kendisinin karşılayacağını kaydetti. “Ülkemizin de buna ihtiyacı vardı. 1995 yılında belediye başkanıyken, ‘Makam araçlarımızı bırakalım’ diye bir açıklamam olmuştu. O 5 yıllık dönemde, makam aracımı kullanmamıştım. Bakan Bey, ilk tasarruf tedbirlerini de belediyelerden başlattı. Ben de örnek olmak üzere, bunu başlattım. Aracımı kendim satın aldım. Yakıtını kendim koyuyorum. Bunun Türkiye’ye örnek olması lazım” dedi. Milyon liralık araçlara binme gibi lüksleri olamayacağını söyleyen Gül, “Benim zaten hiç olmadı. 1994 yılında belediye başkanlığı dönemimde eski bir Mercedes vardı. Burada durdu. Yeniden seçildiğim zaman yeni 2005 model bir araç vardı. O burada durdu. Ama benim kullandığım kiralık bir minibüstü. Ben onu da tasarruf tedbirlerinde bıraktım. Daire müdürlerimiz ve başkan yardımcılarımız da saat 17.00’den sonra makam araçlarını hiç kullanmayacak” ifadelerini kullandı. Halka örnek olmak istediklerini belirten Gül, “Halk, burada sıkıntı çekerken bizim o tür makam araçlarıyla gece gündüz cirit atmamızın çok doğru olduğunu düşünmedik. Kemer Belediyesi olarak ben de Belediye Başkanı Mustafa Gül olarak buna karar verdik. Bundan sonra kendi aracımla yakıtımı da kendim koyarak görevimi yapmaya devam edeceğim” dedi.

Kamunun malını sendikaların genel kurullarında, türlü işlerde kullananların olduğu kentimizdeki yerel yöneticilere de umarız Kemer Belediye Başkanı Gül’ün bu şık hareketi örnek olur. Ülkemizin içine girdiği ekonomik dar boğazı aşmak için belediye başkanları da kemer sıkarak, lüksten vazgeçer. İmkansız ama yine de biz çağrımızı yapalım!

14 Ağu 2018 - 13:26 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

04

efe - siz bakmayın bu sowmene yalan dolu icraatına yenisini ekledi. kiralık aracı eskidi yenisini daha lüksünü aldı. ilk seçildiğinde 94 model fiat marka aracı vardı şimdi oğlundaki aracın fiyatı 600 bin tl.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 14 Ağustos 13:26
03

hakki - Balık baştan kokar.karaosmanoglunun kaç makam aracı var.bilen varmı. Kiytirik müdürlerin bile altlarında araç. Haram olsun.ilçe belediyeleri aynı saltanat.yiyin beyler sonuna kadar.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 14 Ağustos 13:26
02

Belediye işçisi - Ulaşım Dairesi Başkanlığında çalışan Emel Kandemir bile makam aracı kullanıyor. Gerisini siz düşünün.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 14 Ağustos 13:26
01

VATANDAŞ - Bunların vatan millet derdi yok kardeşim, kendi değerlerine bakmadan milletin malı ile sefa sürüyorlar vaz geçerlermi ? Lakin vatandaş yüzlerine vurmadığı için doğru yaptıklarını zannedip hakları olduğunu düşünüp götürmeğe devam ediyorlar sorun burdan kaynaklı.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 14 Ağustos 13:26


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler