Birleşik Metal-İş üyesi işçilere yapılan saldırıyı kınıyorum

CHP Kocaeli Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Tahsin Tarhan Birleşik Metal-İş sendikasına üye işçilerin sendikal hakların tanınması talebiyle Gebze’den Ankara’ya doğru başlattıkları yürüyüşe yapılan müdahaleyi kınadı

Sendika üyesi oldukları için tazminatsız bir şekilde işten atılan DİSK’e bağlı Birleşik Metal-İş sendikasına üye işçilerin sendikal hakların tanınması talebiyle Gebze’den Ankara’ya doğru başlattıkları yürüyüşe sert bir polis müdahalesi oldu. İşçilere yönelik müdahaleyi kınayan CHP Kocaeli Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Tahsin Tarhan TBMM’de yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Verdikleri haklı grev mücadelesi kapsamında yürüyüş yapmak isteyen işçilere Gebze’de müdahale edildi. DİSK’e bağlı Birleşik Metal-İş üyesi çok sayıda işçi arkadaşımız gözaltına alındı. Gözaltı işleminde çıkan arbedede işçiler yaralandı. İşçilere yönelik bu saldırıyı şiddetle kınıyorum. Yürüyüş ve gösteri Anayasa tarafından tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için teminat altına alınan temel bir haktır. Kolluk kuvvetlerinin işçilerin anayasal haklarını kullanmasını engellemeye çalışması hukuksuz ve haksız bir uygulamadır. Polisin görevi işçilerin yürümesini engellemek değil, onların güvenli bir şekilde eylem yapmasını sağlamaktan ibarettir. Yetkilileri bir an önce bu yanlıştan dönmeye davet ediyorum. İşçiler özgürce sendikal haklarını kullanabilmelidirler.”

25 Kas 2020 - 10:07 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

Abdullah PEKTAŞ - Bırakın bu Eften Püften söylemleri

Partim olan @herkesicinCHP yönetimi ve sözde milletin vekilleri,

Hak Hukuk Adalet konusunda hiç samimi değilsiniz.

Mağduriyetimi defalarca parti yönetimine ve milletin vekillerine yazmama rağmen hiç biri demedi ki.

Ne diyor bu vatandaş diye? https://t.co/iZVaJ8K4FN

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Kasım 10:07


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler