Bire bir eğitim serbest

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan yeni genelgeyle bire bir eğitim serbest bırakıldı

Milli Eğitim Bakanlığı, 20 Kasım’da yayınladığı genelgeyle, 150 kişilik uçaklarda ve özel jetlerde yolculuk serbestken bire bir yapılan uygulamalı uçuş eğitimlerini yasaklamıştı. Konuyla ilgili yeni genelgeyle bire bir eğitim yapılan pilot eğitimlerinin yanında, sürücü kursları ve piyano eğitimi gibi kurslar da serbest bırakıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı 20 Kasım'da yayınladığı genelgeyle pilot eğitimlerinin uygulama kısmını en az 4 Ocak'a kadar yasaklamıştı. yasaklayarak uçuş okullarını nefes alamaz hale getirmişti. 150 kişilik uçaklarda, özel jetlerde seyahat etmek serbestken, birebir eğitimin yapıldığı uçuş eğitimlerindeki kısıtlama sektörde tepki çekti.

Uçuş okullarını nefes alamaz hale getiren kararı SÖZCÜ gündeme taşıdı. Bunun üzerine Milli Eğitim Bakanlığı dün yeni bir genelge daha yayınlayarak yanlıştan döndü. Pilot adaylarının yanı sıra sürücü kursları, gemi adamı eğitimleri ve piyano kursu gibi birebir yapılan eğitimler serbest bırakıldı.

KURSİYERLER İSTERSE

Genelgede şu ifadelere yer verildi:

“Yüz yüze eğitim faaliyetlerine ara verilen özel öğretim kurumlaında uygulanan öğretim programlarında uygulama eğitimi bulunanlar (motorlu taşıt sürücüleri kursu, direkson uygulama eğitimi, iş makineleri sürücü eğitimi kursu uygulama eğitimi, pilot yetiştirme kursu uygulama eğitimi, gemiadamı yetiştirme kursu uygulama eğitimi, çeşitli kurslar kapsamında bulunan ve piyano kursu öğretim programı gibi eğitimi kursiyerle birebir yapılan programlar) şartların sağlanması, kontrollü sosyal hayat döneminin temel prensipleri olan maske, mesafe ve temizlik kurallarına riayet edilerek, kursiyerlerin talebi doğrultusunda devam edilebilecektir.

24 Kas 2020 - 09:48 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler