Başkanları eğitecekler!

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Yerel Yönetimler Bölge Toplantılarının Temmuz ayından itibaren başlayacağını belirterek, yaklaşık 6-7 ilde o bölgenin belediye başkanlarını toplayacaklarını ve eğitime alacaklarını kaydetti

31 Mart Mahalli İdareler seçimlerinde seçilen belediye başkanlarını kampa alan AKP bu kez eğitim toplantılarına başlıyor. AKP Yerel Yönetimler Başkanlığı'nın koordinasyonunda Temmuz ayından itibaren Yerel Yönetimler Bölge Toplantıları'nın startı veriliyor. Yaklaşık 6-7 ilde o bölgenin belediye başkanları toplanacak ve eğitime alınacak. AKP Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından söz konusu toplantıya ilişkin yapılan açıklamada şöyle denildi; "Bölge toplantılarında geçmişte başarılı belediye başkanları bilgi ve tecrübelerini, yeni belediye başkanlarına aktarabileceği ortam oluşturulacak. Geçmişteki tecrübe ile beraber güncel belediyecilik anlayışından hareketle vizyoner bir yerel yönetimler eğitimi planlanıyor.

ŞEHRİN SORUNLARI DİNLENECEK

Başarılı bir belediyeciliğin ortaya konulabilmesi için halkla ilişkiler ve gönül belediyeciliği konuları bölge toplantılarının ana gündem maddeleri olacak. Ayrıca belediye başkanlarına halkla ilişkiler, kaynak geliştirme, mevzuat, bütçe ve personel yönetimi konularında da eğitimler verilecek. Bu toplantılarda vatandaşın belediyeye giriş ve çıkışında memnuniyet ile ayrılması konusunda da gerekli mesajlar verilecek. Sosyal belediyecilik de toplantılarda masaya yatırılacak. İllerin kendine has sorunlarını ilgilendiren bakanlıkların bakan yardımcıları ve ilgili kurumların genel müdürleri bu bölge toplantılarına davet edilecek. Şehrin sorunları dinlenecek, belediyelerin talepleri dikkate alınacak. Bakan Yardımcıları ve bürokratlarla belediye başkanlarının da kaynaşması hedefleniyor."

BELEDİYELER RAPORLANACAK

Ayrıca, Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından yılda iki kez belediyeler hakkında genel rapor hazırlanacağı ve hazırlanan bu raporun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacağının belirtildiği açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Belediye başkanlarının seçim dönemindeki projelerini hayata geçirip geçirmediği, bütçeleri, personel giderleri takip edilecek. Projelerin zamanında hayata geçirilmesi konusunda başkanlara zaman zaman uyarılarda bulunacak. Bu raporlamayla belediyeler arasındaki hizmet rekabetinin artacağı düşüncesiyle performans yükselişlerinin sağlanması bekleniyor. Eğitimlerde AKP Belediyelerine, Cumhur İttifakı ruhuna uygun hareket etmesi noktasında bir kez daha hatırlatmalarda bulunulacak. Cumhur İttifakına zarar verecek her hangi bir söylem ve eylemden kaçınmaları istenecek."

18 May 2019 - 10:02 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

02

Çoşkun - yani şehircilik bakanlığı-TOKİ çetesinin eski reisi rant nasıl çalınır, Millet nasıl soyulur dersleri verecek. ayrıca kendi hemşerilerine ihale vermeyen belediye başkanlarına nasıl oyacağını önce tatlı dille güleryüzle, başaramazsa tehditle anlatacak.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Mayıs 10:02


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler