Balık fiyatları yine düşmedi

İzmit Balıkhan’da 1 Eylül’de açılan balık sezonunun ardından hareketlilik başladı. Balık fiyatları günlük olarak değişkenlik gösterirken geçtiğimiz yıl 5 TL olan hamsi şu anda kilosu 25- 30 TL’den satılıyor

Balık sezonunun açılmasının ardından tezgahlardaki balık çeşitliliğinde artış devam ediyor. Tezgahlarda taze balıklar yer alıyor ancak fiyatlarda düşüş hala gerçekleşmedi. Avlanma ile birlikte çeşitliliğin artması sonrasında Balıkhandaki balık fiyatlarının düşmesini bekleyen vatandaşlar bu hafta da umduğunu bulamadı. Balıkhan‘da sezonun ilk gününde 30 TL’den satılan istavritin fiyatı 20 TL’ye düştü. Balık tezgahlarının vazgeçilmezi olan hamsinin ise kilogram fiyatı 25 TL ve 30 TL arasında değişiyor. Mezgitin kilogram fiyatı ise 30 TL’den 20 TL’ye düştü.

HAVALAR SOĞUDUKÇA BALIK BOLLAŞIR

Balık fiyatlarının yavaş yavaş düşeceğini belirten Şen Balık Sahibi Emrah Şen, “Fiyatlar henüz çok fazla düşmedi. Vatandaşlar gibi bizde balığın fiyatının düşmesini bekliyoruz. Fiyatlar düşmediği için balığa şuan yoğun bir talep yok. Ancak önümüzdeki aylarda havalar daha da soğuyacaktır. Balığın bollaşmasıyla birlikte elbette fiyatlarda düşecektir“ sözlerini kullandı.

BALIKHAN‘DA FİYATLAR

Hamsi 25- 30 TL, Mezgit 20 TL, Istavrit 20-25 TL, Sardalya 15 TL, Levrek 25 TL, Çipura 25 TL, Çinekop 35 TL.

22 Eyl 2019 - 20:08 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler