Bakan Koca’dan yoğun bakım itirafı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yoğun bakımlarda yaşanan yoğunluğun kendilerine sıkıntı yarattığını açıkladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Samsun'da açıklamalarda bulundu. Koca, salgında hasta artış hızının kontrol altına alındığını belirtti. Koca, büyükşehirlerdeki hastanelerin yoğun bakımında yaşanan yoğunluğun kendilerine sıkıntı yaşattığını da söyledi.

Samsun'da açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Hasta sayısındaki artış her ilimizde aynı değil. Bazı illerimizde artış istemediğimiz artışlar görülürken, bazı illerimizde sağlam tedbirler ve vatandaşlarımızın duyarlılığı ile kontrol altına alındığını söyleyebiliriz." dedi.

Hasta sayısında artış hızının kontrol altına alındığını da ifade etti.

Koca'nın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde;

İllerimizin durumunu değerlendirmek için Samsun’dayız. Samsun, bölgenin cazibe merkezi, büyüyen ve gelişen bir ilimiz. Korona virüs salgını sonrası sağlık alanında ihtiyaçların artığını fark ettik. İncelemelerimiz tamamladıktan sonra akşam daha detaylı açıklamalarımız olacak.

Bildiğiniz gibi 6 aydır korona virüs salgınıyla mücadele ediyoruz. Alınan tedbirler sonrası yaşanan düşüş ne yazık ki sürdürülebilir olmadı. Hastalığı hafife almak, temizlik ve maske kurallarına riayet etmemek bizi tekrara istemediğimiz tablolarla karşı karşıya bıraktı.

"HASTA ARTIŞ HIZINI KONTROL ALTINA ALDIK"

Hasta sayılarımız yeniden arttı. Hasta sayısındaki artış her ilimizde aynı değil. Bazı illerimizde artış istemediğimiz artışlar görülürken, bazı illerimizde sağlam tedbirler ve vatandaşlarımızın duyarlılığı ile kontrol altına alındığını söyleyebiliriz. Hasta sayısında artış hızının kontrol altına alındığını buradan söylemek istiyorum.

Samsun, Sağlık Bakanlığı olarak takip ettiğimiz illerimizden biri oldu. Yaz sonu itibariyle dönüşlerin başlamasıyla hasta sayısında artış oldu. Son bir haftada aldığımız önlemlerle hasta sayısında 3’te bir oranında düşüş oldu. Önümüzdeki günlerde aldığımız tedbirlerle hasta sayısında düşüş ön görüyoruz.

Türkiye genelinde temaslıları takip süresini 13 saate kadar indirdik. Samsun’da bu durum 9 saat oldu ve Türkiye ortalamasının altında. 65 yaş üzeri vatandaşlarımızda hasta oranımız yüksek. 60 yaş oranı Samsun’da yüzde 17 ama hasta oranı ise yüzde 28 yani yüzde 60 oranında daha fazla.

Büyüklerimizi daha iyi korumak Samsunluların ve bizlerin görevi. Temaslıları ne kadar erken tecrit edebilirsek salgında o kadar iyi durumda oluruz.

Temizlik, maske ve mesafe bu salgında en önemli mücadele gücümüz. Tüm hemşerilerimi tedbirlere sıkı sıkı tutunmaya davet ediyorum.

Az sonra İl Sağlık Değerlendirme Toplantısı'nı gerçekleştireceğiz. Alınacak yeni tedbirleri konuşacağız. Bölge değerlendirmelerimizi yapacağız. Toplantımız bittikten sonra akşam saatlerinde aldığımız kararları açıklayacağız.

25 Eyl 2020 - 12:21 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

Ersoy Kandemir - Derince Eğitim Araştırma hastanesinin hemen aşağısında kalan eski Derince Askeri Hastanesinin arazisini dümdüz ettiniz,45 günde yoğun bakımlar yapıyordunuz niye vazgeçtiniz demezler mi?Sayın Bakan senin Kocaeli’deki yöneticilerinin hergün ahlak fukarası gibi haberlerini okumak zorunda değilim ben,ivedilikle istifanı görmek istiyorum!

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Eylül 12:21


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler