Bakan'dan EYT açılımı!

Açılımı “Emeklilikte Yaşa Takılanlar” olan “EYT”ye, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’tan EYT’lileri kızdıran bir açılım geldi. Selçuk, EYT’yi “Emeklilikte Yaşa Tutmayanlar” olarak niteledi

Emekli olmaya hak kazanan ancak hakları, çıkarılan bir yasa ile yasalar geriye işletilerek ellerinden alınan emeklilikte yaşa takılan vatandaşların yıllardır verdiği mücadele malumunuz. 2 milyon katılımlı mitingler yaptılar, TBMM’ye sık sık önerge olarak sunuldular, seçimlerin kaderini değiştirdiler ancak bir türlü gündeme alınmadılar. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Seçim kaybetme pahasına yok” demesiyle umutsuzluğa itilen EYT’liler, yılmadı, yılacak gibi de görünmüyorlar. Seçim kaybettirecek nüfusa sahip EYT’lileri kızdıracak, onları üzecek, iktidar partisi AKP’den uzaklaştıracak açıklamalar gelmeye devam ediyor. Açılımı Emeklilikte Yaşa Takılanlar olan “EYT”ye, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’tan yeni bir açılım geldi. Selçuk, EYT’yi Emeklilikte Yaşı Tutmayanlar olarak niteledi. Bu durum EYT cephesinde tepkilere neden oldu.

ORTALAMA YAŞLARI 48

CNN Türk ekranlarında Hakan Çelik'in Hafta Sonu programında konuşan Bakan Selçuk, EYT konusuna da değinerek şunları söyledi: “Emeklilikte Yaşı Tutmayanlar demeyi tercih ediyoruz. Emeklilikte 3 ana parametre var. Sigorta süresi, prim ödeme ve yaş. İkisi olup bir tanesi olmadığında olmuyor. Üçünün aynı anda sağlanması gerekiyor. Maliyet hesapları var. Prensipte de sorunu var. Emeklilik dediğimiz şey teknik olarak kullandığımız tabirde ‘Yaşlılık aylığı.’ Yaşlılık aylığı yaşlı olunca alınır. Dolayısıyla EYT bekleyenlerin ortalama yaşı 48. Dünyanın hiçbir yerinde 48 yaş yaşlı olarak kabul edilmiyor. Geçen yıl emekli ettiğimiz nüfusun ortalaması 52-53 bandında. Bunun 65 yaşa dönmesi 2048 yılını bulacak. EYT'liler 65 yaşını beklemeyecekler. Hayır, kademeli olarak değişiyor. Prim ödeme ve sigortalılık süresine göre kademelendirilmiş. EYT'liler emeklilikten sonra çalışmak istiyorlar. 48-50 yaşlarda, en verimli olduğu dönemde emekli olmayı düşünmek bu. Hazine ve Maliye Bakanımızla çalışıyoruz. Emeklilik konusunda bir reforma ihtiyacımız olduğu doğru. Uzun soluklu bir çalışma bu.”

02 Şub 2020 - 11:47 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

04

Gulay - Ne o bütün gün ayaklar patlıyor aç susuz çalışıyoruz eve gidince yine iş 12 saat işte 2 saat evde çalış müşteri geldi zorla gül sonra 55 yaşına kadar bekle ayak yok ruh sağlığı yok nedetim o yaştan sonra gelen emekligi hee şey zamanında guzel

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 02 Şubat 11:47
03

hakan sezgin - Neymiş ab de emeklilik yaşı 65 imiş !
Ab de maaş bağlama oranı %70
Ab de işsizlik maaşı en son aldığın maaşın %70 idir !
Ülkemizde ise baglanan işsizlik maaşı evinin kirasını ödemez !
Ülkemizde işsizlik maaşı maksimum 10 ay ödenirken !
Ab ülkelerinde 2 yıldır , üstelik bu sürede hala iş bulamamıssan seni sosyal maaşına bağlarlar .
Ab de 1 yılı dolduran çalışan 1 ay izin hakkına sahiptir , ülkemizde bu hakka sahip olmak için aynı yerde 10 yıl çalışman gereklidir .
Ab ülkelerinde ortalama çalışma saatleri haftada 40 saati geçmezken ! Ülkemizde 50-60 saatir .
Ab de bir çalışan ayda maksimum 160 saat çalışırken ,ülkemizde en az 200 saatir .
Türk işçisi ab işçisinden ayda 40 yılda 480 saat fazla çalışmaktadır .
480 saatte bir ab li işçinin ortalama 4 ayına takabül eder .
Anlayacağın ab li bir çalışan, bir yılda senden benden 4 ay daha az mesai harcıyor !
Bu durumda 65 yaşında emekli olan bir ab çalışanı 45 yılda Türk işçisine göre 180 ay daha az çalışıyor !
180 ay da 15 yıl yapar .
Bu durum

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 02 Şubat 11:47
01

Eski ak partili - Boynu devrileseci moruk buruşuk muşanba

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 02 Şubat 11:47


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler