Bağış olayında şok açıklama! Daha önce de…

Kocaeli Üniversitesi’ne bağlı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’de bağış adı altında para alınması ile ilgili Türk Sağlı Sen’den açıklama geldi. Açıklamaya göre olaya adı geçen hastane görevlisinin dosyası da kabarık.

Bağış olayında şok açıklama! Daha önce de…
Haber albümü için resme tıklayın

Kocaeli Üniversitesine bağlı faaliyet gösteren Eğitim ve Araştırma Hastanesine tedavi için başvuran hastalardan bağış adı altında ücret alınması, alınan ücrette zorlama olmadığı hakkında yerel ve ulusal basına demeç veren hastane başmüdürü hakkında Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı, Ömer Çeker yazılı açıklama yaptı. Açıklama da olaya adı karışan hastane personelinin geçmişte de suç işlediği aktarıldı.

“İZAHI YAPILMALIDIR”

Türk Sağlık Sen’in konu ile ilgili açıklaması şu şekilde; Kocaeli Üniversitesine bağlı faaliyet gösteren Eğitim ve Araştırma Hastanesi, sürekli olarak yerel ve ulusal basında skandal sorunlar ile anılan bir kurum olmuştur. Cuma günü yine hastalardan bağış adı altında ücret alınması ile ilgili bir haber yerel ve ulusal basında yer almıştır. Sağlık hizmeti karşılığında bağış almanın izahı yapılmalıdır.

“İNANDIRICI DEĞİL”

Hastaneye tedavi için başvuran hastalardan alınan bağış hakkında açıklama yapan KOÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Başmüdürü Doç. Dr. Yunus Taş, kimi bölümlerde bağış talep edildiğini ancak herhangi bir zorlama olmadığını savundu. Yerel ve Ulusal basında yer alan bu yöndeki savunma yeterli ve inandırıcı değildir.

CASUS KAMERA YERLEŞTİRMİŞ

Bu açıklamayı yapan yetkilinin geçmişine bir göz attığımızda, Türk Adaleti tarafından yargılandığı ve dosyasının kabarık olduğu görülmektedir. “Yangın alarm cihazlarının içerisine mikro (casus) Kamerası yerleştirmek suretiyle “Özel Hayatı İhlal’den ceza almasına rağmen hastane yönetiminden uzaklaştırılması gereken bu şahsın müdür yardımcılığından Başmüdürlüğü terfi ettirilmiştir.

“HAYRET VERİCİ”

Açıklama yaparak yanlışı savunması kamuoyunu tatmin etmeyeceği vurgusu yapılan yazının devamında, “Hizmet karşılığı anlamına gelecek şekilde ve hasta ve yakınlarının sağlık hizmetine muhtaç duyduğu durumlarda zaafından yararlanarak bağış yapmaya zorlanması ahlak kurallarını ve insanlık değerlerini ayaklar altına almaktır. Daha önceki uygulamaları neticesinde Türk adaleti karşısında ceza alan bir şahsın hala üniversite gibi seçkin bir kamu kuruluşunda yönetici olarak kalması hayret vericidir.

“HASSASİYET BEKLİYORUZ, YOKSA…”

Kamu vicdanının rahatlatılması ve sağlıklı bir soruşturmanın yapılması amacı ile yetkililerin bu yönde karar alacaklarına inanıyoruz. Umarım ki sayın rektör kamuoyunun ve kurum çalışanlarının sesine kulak verir. Koaeli Üniversitesi Rektör’ün den, yönetimden ve Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi’nden hassasiyet bekliyoruz. Aksi takdirde gerekli yasal süreci başlatmaktan çekinmeyeceğiz” ifadeleri kullanıldı.

28 Eki 2018 - 12:16 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

04

Seher Karanfil - Bu hastanenin yokmu başhekimi rektörü de sadece adamı hedef almışınız desenize biz götü yere yakın süleymancı birini baş müdür getirmek istiyoruz olsun bitsin

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 28 Ekim 12:16
03

Ufuk - Bilim düşmanı Millet düşmanı tayyip erdoğan önderliğinde üniversiteler ele geçirilmiş nilim yok araştıurma yok, bnölücülük var, yolsuzluk var hırsızlık var, ülkeyi yıkıcı kadrolaşma var, vatana ihanet var. cemaatleşme-tarikatlaşma var.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 28 Ekim 12:16
02

Ersoy Kandemir - Kocaeli’deki savcıları göreve davet ederim!

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 28 Ekim 12:16
01

Ufuk - sağlık bakanlığı, koü, tıptan bilimden ziyade gizli kamerayla karı kızı gözetliyor ne de olsa ensar çocukları bunlar

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 28 Ekim 12:16


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler