Avcı: Kocaeli, Maltepe’ye taşınacak!

Emeklilikte yaşa takılanların İstanbul Maltepe’de gerçekleştirecekleri mitinge İstanbul’dan sonra en fazla katılımı sağlamak için çabalayan EYT SYD Kocaeli Başkanı Naim Avcı, “Kocaeli, 17 Mart Pazar günü Maltepe’ye taşınacak” dedi. Avcı, şimdiden binlerce başvuru olduğunu, otobüs sıkıntısı yaşamadıklarını kaydetti ve kimi uyarılarda bulundu

Avcı: Kocaeli, Maltepe’ye taşınacak!
Haber albümü için resme tıklayın

Emeklilikte yaşa takılan vatandaşların yerel seçim öncesi son kozunu oynayacağı, güçlerini göstereceği ve haklılıklarını haykıracakları 1 milyon katılım hedefli İstanbul Maltepe Mitingi, 17 Mart Pazar günü saat 12.00-15.00 arasında gerçekleştirilecek. Yıllarca çalışan, didinen, primlerini yatıran ve emekli olmaya hak kazanmışken çıkarılan bir yasa ile yasalar geri işletilerek bu hakları ellerinden alınan milyonlarca emeklilikte yaşa takılan vatandaş, mitinge kilitlenmiş durumda.

MÜCADELEDE YOKLAR AMA…

Emeklilikte yaşa takılan vatandaşların sayısının 3 milyon civarında olduğu söyleniyor. Ve bu insanların yarıdan fazlası örgütlü mücadelenin içine girişmiş durumda. Süreci sessizce izleyenler, örgütlü mücadeleye girişmeyenler ise “Ne olursa olsun hükümete tam destek” demiyor. Onlar da bu yasa çıkmazsa bir daha AKP ve MHP’ye oy vermeyeceğini her ortamda dillendiriyor. Neredeyse her insanın bir EYT mağduru yakını, dostu mevcut ülkemizde. Yani sorun o kadar büyük.

15 MİLYON SEÇMEN DEMEK

3 milyon civarında EYT’nin aileleri var, dostları var, akrabaları var. Bu en az 15 milyon seçmene tekabül ediyor. Ve bu mesele ekmek meselesi olduğu için işe siyaset üstü bakıp, yakını olan emeklilikte yaşa takılan vatandaşların mağduriyetine kulak tıkamıyor bu insanların büyük bir kısmı da. Özellikle hane halkını birebir etkilediği için bu durum emeklilikte yaşa takılan vatandaş ne kadar mağdursa onlar da o kadar mağdur ve onlar da o kadar kırgın, kızgın ve iktidara bilenmiş durumda. Tek istedikleri, haklarının iade edilmesi.

“YAŞIN İLERİ” DİYE İŞ VERMİYORLAR

Üsten bakıldığında bu sorunu derinlemesine görmek mümkün değil, “Birkaç yıl daha çalışsınlar” diyerek konunun üzerinden geçenler var. Ancak durum öyle değil, pek çok EYT mağduru için geçen bir günün dahi önemi var. Hayatları çekilmez bir hale gelen, ele güne muhtaç durumda olanlar var. Özellikle sosyal medya örgütlenmesinde paylaşılan gerçek hayat hikayeleri, oldukça dramatik. Hükümet, “Yaşı bekle” diyor, iş veren ise “Yaşın ileri” diyerek iş vermiyor. Bu yaşta işsiz kalıp, gündelik işlerle evlatlarının eğitimini tamamlamaya çabalayanlar mevcut.

İKİ KURUŞ MAAŞLA AYI KURTARMIŞ

Bir başkası emekli olacağını düşünüp borç yapmış ancak yasa geri işletilince güvendiği dağlara kar yağmış. Hayatı içinden çıkılmaz bir hal almış. Bir başkası yıllarca ellerinde nasırlar çıkarak çalışmış, iki kuruş maaşla ayı kurtarmış, kenara iki kuruş para koyamamış, emekli olup iş bulabilirse ikinci bir maaşla, evlatlarına iyi bir gelecek hazırlamak istiyor. Bir başkası hayatının kalan kısmını dinlenerek geçirmeyi düşünüyor. Yani bu insanlar dilenmiyor, uğradıkları mağduriyetin giderilmesini, hakları olanın iadesini istiyor.

YEMİNLER EDİYORLAR

Toplantılar yaptılar, salonlardan taştılar; defalarca soru önergeleri ve kanun teklifleri ile TBMM’ye taşındılar ancak AKP’nin ret oyları ve MHP’nin çekimser kalması ile gündeme alınmadılar. Geçmiş seçim dönemlerinde vaatlere kandılar ama umduklarını bulamadılar. Şimdi çok daha kararlılar, çok daha örgütlüler, çok daha organizeler; seçimden önce karar çıkmazsa sandıkta en büyük uyarıyı yapmakta ısrarcılar. Ve bu insanların önemli bir kısmı daha önce AKP ve MHP’ye oy vermiş. Yeminler ediyorlar, “Çözülmezse bir daha oy yok” diye… İnanan insanlar için yeminden ötesi söz yoktur herhalde.

TÜREMİŞ, BOŞ İŞ, ÇİFT DİKİŞ…

Hak ararken kah türemiş oldular, kah boş iş, kah çift dikiş… Ne yaptılar, ettiler gündemlerine giremediler hükümetin. Ve bu son şans. 17 Mart Pazar günü EYT, eğer o alana 1 milyon insanı toplarsa bir daha gündemden bu sorun çözülmeden düşmeyecek. Ve sorun çözülmezse hükümetin nasıl bir oy kaybına uğrayacağını tüm ülke seçimden önce görecek. Bu nedenle İstanbul mitingini çok önemsiyor EYT temsilcileri ve tüm mağdurları bilinçlendiriyor.

KOCAELİ’DE BİNLERCE BAŞVURU

2 gün sonra gerçekleştirilecek olan mitingin hazırlıkları EYT’nin örgütlü olduğu 45 temsilcilikte de diğer tüm illerde de son sürat devam ediyor. Kocaeli de temsilcilik bulunan iller arasında ve İstanbul’a en yakın il. Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma Derneği Kocaeli Başkanı Naim Avcı ve yönetimi, mitinge en yoğun katılımı İstanbul’dan sonra Kocaeli’den gerçekleştirmeye kararlı. Şu ana kadar binlerce başvuru aldıklarını ifade eden Avcı, tüm Kocaeli halkını, hak mücadelesinde yanlarında görmek istediğini belirtti.

SİYASİ PARTİLERE SESLENDİ

Otobüs noktasında sıkıntı yaşamadıklarını dile getiren Avcı, vatandaşlardan özel araçlarıyla gelmemelerini, otobüslerle kortej halinde İstanbul Maltepe’ye giderek güçlerini göstermek istediklerini kaydetti. Saat 08.00’de eski Perşembe Pazarı alanında toplanacaklarını, saat 09.00’da ise İstanbul’a doğru hareket edeceklerini belirten Avcı, herkesin bu tarihi ana tanıklık etmesi gerektiğini söyledi. Siyasi partilere de seslenen Avcı, “Bizi uğurlamaya gelmek isteyen partiler var, gelsinler, hatta İstanbul’a da bizimle birlikte gelebilirler” dedi.

İKTİDAR PARTİSİ DE GELSİN

İktidar partisini de mitinge çağıran Avcı, “Gelsinler, müjdeli haberi orada açıklasınlar” ifadelerini kullandı. Avcı, “Biz sadaka değil, hakkımızı istiyoruz. Biz inanıyoruz ki milyonlarca insanın Maltepe toplanmasından siyasiler bir ders çıkaracak. İşte bu yüzden bugün mazeret günü değil, herkesin taşın altına eline koyma zamanı. Dün yaptıklarımız gibi bugün de görevimizi layıkıyla yapmak istiyoruz. Biz büyük bir aile olduk, Türkiye’ye rol model bir eylemin içerisindeyiz, demokratik eylemlerimizi yapıyoruz. Bu eylemlerin sonuç vereceğine kanaat getiriyoruz. Biz inanıyoruz ve inançlı bir şekilde yolumuza devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

BU NUMARADAN ULAŞABİLİRSİNİZ

Avcı, mitinge katılmak isteyenlerin 0532 157 91 88 numaralı telefondan kendisine ulaşabileceğini belirterek, mitinge katılacak olan EYT ve destekçilerine de bazı uyarılarda bulundu. Avcı, “Türk bayraklarınızla ve EYT logolu afişlerle gelebilirsiniz. Onun dışında bir şey istemiyoruz. Kimliklerini mutlaka yanlarına alsınlar. Herhangi bir kesici, delici yasak olan şeyleri üzerlerinde bulundurmasınlar. Emniyet güçlerimizi zor durumda bırakmasınlar. Bizim de 20 kişilik güvenlik ekibimiz olacak, güvenlik güçlerine kolaylık sağlayacak” dedi.

HEDEF 41 BİN AMA…

Avcı, sözlerini şöyle tamamladı: “Bizler hakkımız olanın peşine düşen her siyasi görüşten insanlarız. Bizler, bu toplumun en bilinçli, içlerine provokatörleri sokmayan, hak mücadelesini siyaset üstü yürüten ve hak mücadelesinde tarihe geçecek en kalabalık ve güçlü topluluğuz. Bizi bir araya getiren mağduriyetimiz. Bizleri gündemlerine alana kadar, bu sorun çözülene kadar aynı bilinçlilikle mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu seçim öncesi son şans. Hedefimiz 41 bin kişiyle mitinge katılmak ama bu sayının da üzerine çıkacağız. 17 Mart Pazar günü Kocaeli Maltepe’ye taşınacak. Gel sen de bu tarihi ana tanıklık et.”

15 Mar 2019 - 15:05 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

03

Süleyman Akar Eskişehir - #Eyt hakkımız olanı istiyoruz

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Mart 15:05
02

Hakan Aydın - Emeklilik yaş engeliyle muzdarip arkadaşlar: Size bu durumu layık gören akp sempatizanı bir insanı örgütünüzün başında görmekten hicap duymuyor musunuz? Önce içinizdeki İrlandalılar temizleyin sonra sorununuza çözüm bulursunuz.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Mart 15:05
01

ÜMİT GÜDEN - EYT HER BİREYİN CİDDİYE ALMASI GEREKEN GASP EDİLEN HAKKIMIZIN VERİLMESİ GEREKTİĞİNİN BİLİNCİNDE OLMASI GEREKİR EYT HAKKIMIZDI

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Mart 15:05


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler