Aracı: Eski gazetesini satın almayı reddettiğim için…

Kırım Tatarları Dernekleri Federasyonu ve Koruma Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Aracı, ismini vermediği bir gazetede hakkında çıkan haberlere ateş püskürdü. Cevat Çetin zamanında iyi yazılar yazıldığına dikkat çeken Aracı, “Eski gazetesini satın almayı reddettiğim için bunlar yapılıyor” dedi

Aracı: Eski gazetesini satın almayı reddettiğim için…
Aracı: Eski gazetesini satın almayı reddettiğim için…
Haber albümü için resme tıklayın

Kırım Tatarları Dernekleri Federasyonu ve Koruma Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Aracı, Şirintepe’de 40 dönümlük bir araziye yapılacağı söylenen limanla ilgili ayaklanan Şirintepe ve Cumhuriyetmahallelerinin sakinlerine seslendi, “Liman değil, iskele yapacağız. Halkı yanlış bilgilendiriyorlar” dedi. Aracı, limanla ilgili gerçekleştirdiği basın açıklamasında, Özgür Kocaeli gazetesini sattıktan uzun bir süre sonra bu gazeteden kovulan ve ardından kurulan bir yerel gazeteye ortak olan eski dostu gazeteciye ve ortağına da sert şekilde yüklendi, önemli iddialarda bulundu.

Eski dostunun ortağı olduğu gazetede çıkan haberleri yalan diye niteleyen Aracı, neden yalan haberler yaptıklarının altındaki gerçeği anlatmak istediğini belirterek, şunları kaydetti: “Geçmişte Cevat Çetin’in hastalığı sırasında, üniversiteye hastane yaparken temel atma töreni sırasında yazdıkları ortada. Şimdi ise neler yazıyorlar. Eski gazetesini satın almayı reddettiğim için bunlar yapılıyor. Diğer ortağına zaten laf etmeye bile değmez, kedinin bile yemediği ciğer misali. Memleketin başına bela örgütün maşası olduğu tescilli, hem de gaza getirmeye çalıştığı ana muhalefet partisi yetkililerin bile beyan ettiği bir hastalıklı kişilik. Kendisini geçmişte icraya verdiğim için de hırsını böyle gösteriyor.

Bu yalan ve yanlış bilgiler ile kendilerine menfaat sağlama peşinde olanlara asla boyun eğip sizlere karşı mahcup olmam. Kaldı ki Vefa İbrahim Aracı ismine kara çalmaya, iftiralarla itibarını zedelemeye kimsenin gücü yetmez. İftiracılarla mücadele etmeye, yerli sermaye olarak ülkenin her yerinde kanun, nizam ve ahlak, etik değerlere olan inancımız, saygımız ile yatırımlarımıza devam ederiz. Biz bu şehri istihdamı için elimizden gelen çabayı gösterdik, göstereceğiz. Dilovası’nda Türkiye’nin göz bebeği bir okulu yaptık. Bundan dolayı dahi terbiyesizce şikayet mektupları yazanlar var. Bu şehirde de sadece bu ülkenin vatandaşı olarak faydalı olmaya devam edip siz değerli soydaşlarımın gurur duyduğu vatandaşlar olmayı sürdürürüz.”

Aracı'nın yazılı olarak da paylaştığı konuşması şöyle: 

"2006 yılında Kocaeli Kırım Tatarları Kültür ve Dayanışma Derneği’nin Kurucu Başkanı olarak göreve başladım. Nisan 2013’ten bugüne kadar da Kırım Dernekleri Federasyonu Başkanı olarak devam ediyorum. Bildiğiniz gibi sadece Kırım Tatar Dernek Başkanı olduktan sonra değil daha öncesinde de Kırım ile ilgili çok farklı çalışmalarda bulundum. Kırım’ın 2014 yılındaki Rus işgalinden önce önemli yetkilileri bu konuda bilgilendirdim. Her zaman Kırım’da yaşayan soydaşlar ile diaspora arasında ilişkilerin gelişmesi için yoğun çabalar harcadığımız bilinmektedir. 2014 işgalinden bu güne kadar da elimizden gelen imkanlar ile Kırım’da yaşayan soydaşlarımız ile beraber olmaya çalışıyoruz.

Ülkemizin Rusya Federasyonu ile son zamanlarda ilişkilerinin bir nebze bile gerilmesinden sonra o coğrafyadaki Kırım Tatarlarının önemi tekrar gündeme geldi. Medyada Türkiye-Rusya ilişkileri ile ilgili yapılan değerlendirmelerde her gün tekrar tekrar yer almasından da bunu çok iyi görebiliyoruz. Yeni gelişmeler de şunu net olarak göstermiştir: Kırım ile ilgili Rusya veya Ukrayna’nın Kırım üzerindeki mevcut durumlarının dışında Kırım ve Kırım’da yaşayan Soydaşlar ve Diaspora için kesinlikle yeni bir strateji ve politika uygulanması gerekmektedir.

Ben ve Ailem bu konuda yıllarca siz değerli dost ve soydaşlarım ile birlikte hizmet ettik. Kırım’da yaşayan soydaşlarımızı hiçbir zaman unutmadık ve her zaman elimizden gelen imkanları seferber ederek destek olduk, olmaya da devam edeceğiz. Bu arada sürgünde ve işgal altında yaşayan bir toplumun diaspora temsilcilerinden biri olmanın sorumluluğu, bilinci ve sizlere hesap verme sözümüz ile hareket ettik.

Bugün de maalesef o günlerden biri. Şahsi menfaatlerin devreye girdiği, gerçeklerin yalanlarla saklanmaya çalışıldığı bir dönemdeyiz.

Son günlerde bazı yerel yayınlarda 26 yıldır sahibi olduğumuz şirketler ve şahsım hakkında tamamen yanlış, gerçekleri saptırmaya çalışan ve maksatlı iftira kampanyaları başlatıldı. Tamamı, altını çizerek söylüyorum tamamı yalan olan bu haberleri özellikle yapan sözde gazeteciler ile (kendileri hakkında ülkede bazı oda, kurum ve dernekleri temsil ettikleri algısı yaratan) şahısların maddi, şahsi menfaat ve çekememezliklerinin ürünü olduğunu açıkça söylüyorum. Maalesef buna bazı siyasi sorumlular, kent konseyi üyeleri ve muhtarlar da alet olmuş ve olmaktadırlar.

Size gerçekleri anlatmak ile sorumluyum.

Konu Kocaeli’nin en eski tesis ve iskelesine sahip arazinin bugün Yönetim Kurulu Başkanlığını yaptığım, Ailece sahip olduğumuz şirkete ait iskelenin günün şartlarına göre revize edilmesi projesidir.

Yeni liman, yeni depo alanı, Körfez’e başka kimyasal vesaire getirmek ile hiç bir alakası olmayan bir projenin uygulanması gereken bir prosedürüdür. Yazılan yalanlar gibi mevcut fabrika arazimiz ve yan komşu firma Aktaş’ın mevcut arazi ve kapasitesi dışına taşan, karada yapılacak en ufak bir değişiklik ile ilgisi yoktur. Üstelik eski iskelelerin yerine yine aynı yerde tek bir iskele yapılması Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın önerisidir. Çevreye, denize, bölge halkına zarar verecek bir yanı kesinlikle söz konusu değildir. Zaten 18 Şubat’ta yapılacak ÇED toplantısında da projenin detaylarını halka sunacağız.

DOĞRULAR SADECE VE SADECE ŞÖYLE:

LİMAN DEĞİL İSKELE!

Mevcut iki iskele yerine yine aynı yerde tek bir iskele yapılacak

Yeni bir liman yapımı söz konusu değil. Ne şimdi ne de sonra olmayacak

Yeni depo alanları ya da tanklar yapılmayacak

Tır parkı yapılmayacak

Tesisin üretim kapasitesinde planlanan bir artış yok, denize ya da çevreye zarar verilmeyecek

Bölge halkına herhangi bir rahatsızlık verilmeyecek

Oysa bu yalanları söyleyenler konuyu saptırıp Cumhuriyet Mahallesi Sahili arazilerini şahsımın aldığı yalanını utanmazca yazıyorlar, söylüyorlar. Bizim saklayacak, korkacak, hesabını veremeyecek hiçbir şeyimiz yok. Tüm süreç olması gerektiği gibi açık ve şeffaf bir şekilde yürütülüyor. Tapu kayıtları ortadadır ve çok basit bir şekilde öğrenilebilir. Ayrıca eğer kara tarafına bir şey yapılacaksa öncelikle o bölgenin Belediyesinden ya da internet sayfasından imar durumu çok rahat görülebilir. Sonra da mahalle halkına gidip konuşan Belediye Başkanına, “Bu konuda sizden tank yapmak, depo yapmak üzere ruhsat isteyen var mı” diye sorulur” ya da O başkan “Bu iddia tamamen bir yalandır. O bölgede bizden en ufak bir ruhsat isteyen yoktur. Zaten söz konusu yerin çok büyük bir kısmı park alanıdır ve denize çıkma alanları bile yoktur” açıklamasını rahatlıkla yapabilirdi. Bir Belediye Başkanı’nın görevi önce gerçekleri öğrenmek ve popülizmin tuzağına düşmeden bu gerçekleri halka söylemektir. Halkın yanında durmak da bunu gerektirir. Sadece 1 vardiyasında 450-500 kişi çalışan şirketin çalışanları da bu kentin vatandaşı değil midir?

Mahalle halkının yalan yanlış bilgilerle kandırıldığı, bu maksatlı haberlere alet edildiği ortadadır. Bu süreçte gerçekleri görebilen, sağduyulu ve tarafsız basın mensuplarını tenzih ederim.

Burası bizim vatanımız…

Ben bu şehirde doğdum… Tüm kardeşlerim ile… Çocuklarımız da bu şehirde doğdu. Mezarlarımız da burada. Bu şehirde yaşıyor, ülkemizin her yerindeki gelirlerimizi bu şehirde beyan edip vergimizi ödüyoruz. Şehrimize, insanlarımızın yaşamlarına, sağlıklarına, çocuklarımızın eğitimlerine katkı sağlayacak pek çok proje yaptık. Ne geçmişte ne şimdi bu şehre ve insanına zarar verecek bir adım atmadık, atmayız. Ben ve ailem, geçmişimizi ve köklerimizi unutmadan, bu toprakları vatan bildik, burada büyüdük. Bu topraklarda yaşıyor, havasını soluyor, suyunu içiyoruz. Şundan emin olun ki bu şehre ihanet edecek bir projenin en başta ben karşısında olurum.

Bu şehirde kazandıkları halde şirket merkezleri başka illerde olduğu için vergilerini de Kocaeli dışında ödeyen hatta Sayın Cumhurbaşkanına rapor olarak şikâyette bulunanlar olduğunu da hatırlatmak gerekir. Bu iftira sahibi yalan haberciler de işlerine gelince bunu haber yapıyorlar.

Şimdi ise size şahsımı hedef aldıkları açık olan bu haberlerin neden ortaya çıktığının altındaki gerçekleri anlatmak istiyorum.

Yalan Habercilerden ÇİĞİT’in yalanları. Yazdığının aksine asla kendisi ile yemek yemedim. Bir çay içme vaktinden fazla bir arada olmadım, beni tanımaz. Rahmetli Saadettin Bey’i ve yine rahmetli babamı yani bugün hayatta olmayan insanları konu yapar. Çünkü utanmaz. Rahmetli Saadettin Bey, benim yanımda da yıllarca çalıştı. Ama BEN ASLA ÇİĞİT’LER İLE BİR ARADA YEMEK YEMEDİM. Babam asla ÇİĞİT’leri muhatap almazdı. ÇİĞİT’ler ile hiç işi olmazdı.Rahmetli Cevat Çetin’i sever, yazılarını okur hatta kesip biriktirirdi.

Çiğit belki şöyle tanır, “Rahmetli Cevat Çetin Abi'nin hastalığı sırasında İngiltere’ye gitmesi konusunu”, HEM de KENDİ KÖŞE YAZISINDAN, cesareti varsa o günün yazısını tekrar yazar nasıl tanıdığını görürüz. Veya Annemiz adına yaptığımız Hastanenin temel atma töreni zamanı yazdığı yazıları tekrar yazar, nasıl tanıdığını görürüz!

Peki ne oldu da şimdi bu yalanlar ile saldırıyor. Çok basit! Eski gazetesini satın almayı reddettiğim için! (Satmadan önceki reklam taleplerine girmeyeceğim bile) Ancak sonra istemeyerek de olsa başka bir gruba sattığını, sonra oradan da işten atıldığını kendisi her gün bol Alkollü yazıları ile anlatıyor. Ve bu ruh hali ve içinde bulunduğu şartlar ile yine birilerine maşalık yapıyor. Diğer Ortağına zaten laf etmeye bile değmez, kedinin bile yemediği ciğer misali. Memleketin başına bela örgütün maşası olduğu tescilli, hem de gaza getirmeye çalıştığı ana muhalefet partisi yetkililerin bile beyan ettiği bir hastalıklı kişilik. Kendisini geçmişte icraya verdiğim için de hırsını böyle gösteriyor.

Değerli Dostlar, Soydaşlar,

Sizlere tüm içtenliğim ve dürüstlüğümle yaşananları anlattım. Ben bu tesislerin sahibi olduğum günden beri bu şehre Belediye Başkanı olan kişilerin hepsi hayatta. Sayın Valileri, zannederim Milletvekilleri de hepsi hayatta. Hangisinden şahsım, şirketlerim için özel bir ricam ve haksız bir talebim olmuş; bir talep veya isteğim karşılığı bir bağış, yardım vs. gündeme gelmiş. Tek bir tane örnek veremezler.

Son olarak; Bu yalan ve yanlış bilgiler ile kendilerine menfaat sağlama peşinde olanlara asla boyun eğip sizlere karşı mahcup olmam. Kaldı ki Vefa İbrahim Aracı ismine kara çalmaya, iftiralarla itibarını zedelemeye kimsenin gücü yetmez. İftiracılarla mücadele etmeye, yerli sermaye olarak ülkenin her yerinde kanun, nizam ve ahlak, etik değerlere olan inancımız, saygımız ile yatırımlarımıza devam ederiz. Bu şehirde de sadece bu ülkenin vatandaşı olarak faydalı olmaya devam edip siz değerli soydaşlarımın gurur duyduğu vatandaşlar olmayı sürdürürüz."

16 Şub 2020 - 13:23 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

11

Behcet alp - Eğitime destek veren düzgün bir iş adamı

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Şubat 13:23
10

4141 - koca limana iskele diyor yersen, millet artik aptal degil uyandi

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Şubat 13:23
09

kocaelispor - klor kokusundan plajyolu cenesuyu kurucesme de durulmuyor sen halen iskele yapmanın peşindesin

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Şubat 13:23
08

Bünyamin - Milletin gözünün içine baka baka yalan söylüyor.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Şubat 13:23
07

Kocaeli - Bezmenler kacti araci çoktu fabrikaya tehlikeli vesselam

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Şubat 13:23
06

Ali Vasfi Keramet - İbrahim Bey; malûm gazetede şahsınıza yapılan bunca hakareti, açacağınız yüklü bir tazminat davası paklar ancak...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Şubat 13:23
05

Adem - Sayın aracı ikide bir Kocaeli'de yaşı Kemal'e ermiş bir ayağı mezarda bir yazara ki onu sen iyi tanırsın Kocaeli iyi tanır ona kendini övdüren yazılar yazdırıyor sun kaç para veriyorsun bilmem belki de sevabına yazıyordum övgü dolu yazıları ama bak bhc lerle kocaeli her gün zehir soluyor çevreci halkçı vs gösterme kendini fabrikanın yaydığı kokudan Kuruçeşme yaşanmaz hal aldı

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Şubat 13:23
04

Ersoy Kandemir - Ben Kırım Tatarlarını çok seven biri olarak amcacım kusuruma bakma,sana güvenmiyorum!

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Şubat 13:23
03

Ayhan - Bu adam kocaelide ki en dürüst iş adamlarından biridir.Kırık dökük leş gibi bir klor fabrikasını alıp adam etti revize etmeye de devam ediyor üretimi aksatmadan.Koruma klor fabrikasında olanı yenileme faaliyetinden başka bir şey değil.Birileri bu kadar gürültü çıkarmaya ve ilgileri başka tarafa çekmeye çalışana kadar, hala safi port limanının dolgusuna ve dubai port limanının mahkemesine ced raporuna odaklansın...Tabi 2022 de açılacak ve hükümete yakın, hava parasını vermiş oyak limanını düşünsün...Adamlar sıfırdan liman inşa ediyorlar ama bu satılmış gazetelerde tek bir haber yok...Niye ? Çünkü sus parasını alıyor bu köpekler...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Şubat 13:23
02

Haluk mutfak - Yapma kardeşim is te mi yo ruz plajyolu halkı istemiyor bu kadar basit git iskeleni başka şehre yap

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Şubat 13:23


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler