Alaattin Çakıcı, tahliye edildi

Alaattin Çakıcı, Yeni İnfaz Yasası kapsamında hükümlü bulunduğu Ankara Sincan Cezaevi'nden tahliye edildi. Çakıcı'yı yoğun bir kalabalık karşıladı.

Alaattin Çakıcı, tahliye edildi
Alaattin Çakıcı, tahliye edildi
Haber albümü için resme tıklayın

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin aftan yararlanması noktasında kırmızı çizgisi olan Alaattin Çakıcı, Yeni İnfaz Yasası kapsamında hükümlü bulunduğu AnkaraSincan Cezaevi'nden tahliye edildi. Çakıcı'ya cezaevi çıkışında avukatları, ailesi ve yakın arkadaşları eşlik etti. Çakıcı'yı çok sayıda seveni karşılayınca konvoy oluştu.

ALAATTİN ÇAKICININ HÜKÜM GİYDİĞİ SUÇLAR

– Gazeteci Hıncal Uluç'u yaralamaya azmettirmek davasında 3 yıl 4 ay hapis cezası verildi.

– 15 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan Karagümrük Spor Kulübü Lokali'ne yönelik 26 Mart 2000 tarihinde düzenlenen silahlı saldırıyla ilgili davada, "çıkar amaçlı suç örgütü kurmak ve yönetmek" suçundan 3 yıl 4 ay, müessir fiile azmettirmekten de 14 yıl 9 ay cezaya çarptırıldı. Yargıtay çete suçundan verilen cezayı onarken, müessir fiile azmettirme cezasında usul eksikliği buldu.

– Borsacı Adil Öngen'in arabasının kurşunlanmasıyla ilgili olarak 10 yıl 10 ay cezaya çarptırıldı.

– Uludağ'da, 1995 yılında eski eşi Nuriye Uğur Kılıç'ın öldürülmesi olayında azmettirici olduğu iddiasıyla yargılandı ve 2006 yılında Bursa 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından önce ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, Kılıç'ın Çakıcı'ya söylediği "Öcalan senden daha şerefli" sözü nedeni ile tahrik indirimi yaptı ve neticede Çakıcı'ya 19 yıl 2 ay hapis cezası verdi.

16 Nis 2020 - 01:31 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

06

İZMİT - ÇÖZEMEDİM BUNUDA YILLARI CİNAYET , VE ADİ SUÇLAR SONUÇ BIR KAHRAMAN OLARAK CIKIYOR NE YAPMIS KI ADAM ACABA BIZ BILMIYORUZ DENSINKI VATAN KURTARDI YADA FABRIKA KURDU INSANLAR EKMEK YIYOR YADA 50.000 YOKSULA BAKTI NE OLDUNU ANLAMADIM BI TARAFTA SEDAT PEKER DE KAHRAMAN OLDU DEDILER KAFAM ÇOK KARIŞTI YINE MERAK ETTIM BUNLAR KAHRAMAN MI ? YOKSA DÜMEN Mİ....NE TEPKI VERECEMIZI BILMIYORUZ YAHU ....

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Nisan 01:31
05

Tatar - Şimdi,meydanlar boşken atıp tutanlar düşünsün.Geçmiş olsun Reis...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Nisan 01:31
04

Izmit - Bahçeli ne olduysa bir anda tayyip destek vermeye başladi alldin çakici destek vermeye başladi aca kasetler piyasaya çikar korkusu için mi destek veriyor

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Nisan 01:31
01

Sokakta... - Kesin Turkiyede ilk tahliye edilen kendisidir..Yasanın gecmesindeki tek gerçek..

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Nisan 01:31


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler