AKP'li avukat, ahlaksız paylaşımı sehven yapmış! Resmen savundular!

CHP’li kadınların namusuna dil uzatan montajlı fotoğrafı paylaştıktan sonra tepkilerin odağı olan AKP’li avukat Necmi Özen’den paylaşımı sehven yaptığına dair kısacık bir özür yazısı ve ardından çok sayıda dini paylaşım geldi. Yapılan yorumlarda; Özen’in bu paylaşımını kamuoyuna duyuranlara ‘iftiracı’ yaftası vuran takipçilerinin yanı sıra Özen’i yerden yere vuranlar da vardı. Öte yandan Özen, bir süre sonra fark ettiği eleştiri ve hakaret içerikli tepki yorumlarını kaldırdı

AKP'li avukat, ahlaksız paylaşımı sehven yapmış! Resmen savundular!
AKP'li avukat, ahlaksız paylaşımı sehven yapmış! Resmen savundular!
+27
Haber albümü için resme tıklayın

AKP’den 2011 genel seçimlerinde milletvekili adayı olan, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 1. Hukuk Müşaviri AvukatNecmi Özen’e tepkiler dinmiyor. Geçtiğimiz yıllarda CHP Adana Kadın Kolları’nın kadına yönelik şiddeti protesto etmek için “Kadınlar yaşasın, yaşasın kadınlar” şeklinde açtığı pankartı, “Kadına özgürlük, sevişiriz, cenabet gezeriz tayyip sanane yaşasın laiklik” şeklinde değiştiren ahlak yoksunlarının paylaşımını sosyal medya hesabında paylaşan Özen’den beklenen özür yazısı geldi ancak tatmin edici değildi. Özen’in sosyal medyada 3-5 satır olarak yaptığı paylaşımın altında destek mesajları da yer aldı, tepki mesajları da. Özen, bir süre sonra fark ettiği tepki mesajlarının bir kısmını kaldırdı. Ancak asıl tepkiler, bu özür mesajı sonrası yapılan çok sayıda dini paylaşımlarının altına yapıldı. Özen’e, kadınların namusuna dil uzatmanın dinle bağdaşmayacağı anlatılmaya çalışıldı. Öte yandan CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay dün Kocaeli Barosu’nu da Özen hakkında disiplin soruşturmasına davet etmişti ancak kurum avukatı olan Özen’in Baro’ya kayıtlı olmadığı öğrenildi. Meslek suçu da işlenmediğinden Baro, bu konuya müdahil olmadı. 

NECMİ ÖZEN KİMDİR?

Necmi Özen, 1961 Tokat doğumlu… 1985 yılında Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, 1992 yılında ise Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. 1988’den 1989’a kadar Gebze İmam Hatip Lisesi’nde öğretmenlik, 1989’dan 1992’ye kadar öğrenci yurdunda idarecilik, 1989-1985 yılında Gebze İmam Hatip Lisesi’nde idarecilik yaptı. Eğitim camiasından 1995 yılında Gebze Belediyesine geçiş yaparak avukatlık, hukuk işleri müdürlüğü ve başkan yardımcılığı görevlerinde bulundu. 24 Mart 1994 seçimlerinde Gebze Belediye Başkanı seçilen Ahmet Penbegüllü tarafından idari ve hukuk alanında başkan yardımcılığı görevine getirildi. Belediye kurulan çeşitli komisyonlarda başkanlık görevinde bulundu. Tekrar seçilen Penbegüllü’nün ikinci döneminde de başkan yardımcılığı yaptı. Gebze Belediyesi Sümeyye Hatun Hastanesi işletmesinde başkanlık yaptı, 1996-2004 yılları arası Gebze Belediyesi Disiplin Kurul Başkanlığı görevini yürüttü. İyi derecede Fransızca ve Arapça bilen, evli ve 2 çocuk babası Necmi Özen, İSU Genel Müdürlüğü’nde 1. Hukuk Müşavirliği görevini yürüttü. 2011 yılında AKP’den milletvekili adayı olan Özen, şu anda Büyükşehir Belediyesinde 1. Hukuk Müşaviri olarak görev alıyor. 

Necmi Özen'in profili merhum Gebze Belediye Başkanı Ahmet Penbegüllü ile olan fotoğrafları ile dolu. 

28 ŞUBAT’TA İŞKENCE GÖRDÜ

Necmi Özen, Ahmet Penbegüllü ile birlikte 28 Şubat sürecinde irticai faaliyet suçlaması ile mağdur edilen isimler arasındaydı. 1 yılı aşkın süre cezaevinde kaldıktan sonra kansere yakalanan ve 2004 yılında ise bu amansız hastalıktan dolayı yaşamını yitiren Ahmet Penbegüllü’ye en yakın isimdi Özen. Onu da Penbegüllü ile birlikte gözaltına almış ve tutuklamışlardı. Özen, ellerinde belge, delil olmamasına rağmen 4 gün boyunca işkence gördüklerini iddia ediyordu bir gazeteye verdiği demeçte. Şöyle anlatıyordu o günleri Özen: “İşkenceye sırayla çağırıyorlardı. Sonra benim adım okundu. Gözümü bağladılar, ellerim kelepçeli olarak işkence odasına gittik. Üzerimizdeki her şeyi çıkardılar. Kollarımı, bacaklarımı bağladılar. İnce teli ayak uçlarıma, başka yerlerime bağlayıp cereyan verdiler. 'Başkanın en yakın adamı sensin, yaptığı suçları biliyorsun. Bu suçları söyle seni bırakacağız' dediler. Arada yine cereyan verdiler.” Belediye Başkanı Ahmet Penbegüllü'nün de yan odada işkence gördüğünü anlatan Özen, daha sonra çıplak vaziyette soğuk betonun üzerinde eller kollar kelepçeli oturttuklarını, bir süre sonra işkenceye devam ettiklerini belirtiyordu demecinde. Penbegüllü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da yakın dostuydu, dava arkadaşıydı.

ÖZEN: SEHVEN PAYLAŞTIM

Necmi Özen, her 28 Şubat sürecinde kendisine uzatılan mikrofonlarla gündeme gelirken bu kez, bir skandalla adını duyurdu tüm Türkiye’ye… İlahiyatçı ve Avukat Necmi Özen, geçtiğimiz gün sosyal medya hesabı Facebook sayfasında CHP’li kadınları hedef alan, (ki hangi parti olduğu fark etmez) ahlaksızca, şerefsizce ve alçakça hazırlanmış montajlı bir fotoğrafı paylaştı. Özen’in bu paylaşımı CHP Gölcük Belediye Meclis Üyesi Ali Aktepe tarafından teşhir edildi ve konu gazetemiz aracılığı ile kamuoyuna yansıyınca aynı zamanda avukat olan CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, bu paylaşımı TBMM’ye kadar taşıdı, ulusal basının gündemine soktu. Hürriyet, “Bunun adı sapıklıktır, alçaklıktır, şerefsizliktir” diye haykırdı Meclis’te. Ve tüm bu gelişmeler yaşanırken Necmi Özen, ne sosyal medya hesabından bir özür paylaşımı yaptı, ne de basına açıklamada bulundu. Paylaşımını kaldıran Özen, Ali Aktepe’yi arayarak bu paylaşımı kendisinin değil, bir arkadaşının yaptığını iddia etti, üzüntüsünü dile getirdi. Ali Aktepe ise kendisine bir özür yazısı yayımlaması gerektiğini belirtti. Ve o özür yazısı dün akşam saatlerinde Özen tarafından Facebook hesabından yayımlandı. Özen, paylaşımın sehven yapıldığını, gece vakti yapılan paylaşımı fark ettiğinde sayfasından çıkardığını, paylaşım nedeniyle üzüntü duyanlardan daha fazla üzüldüğünü iddia ederek “Özür diliyorum” dedi.

TEPKİLERİN YANI SIRA SAVUNAN DA OLDU

Özen’in bu paylaşımına destek yorumları da yapıldı, tepki yorumları da. Ve Özen daha sonra, bu paylaşımı kısa sürede sayfanın ortalarına iten çok sayıda dini içerikli paylaşımda bulundu. Bu paylaşımlarının altında da Özen’e tepki yorumları vardı. Öte yandan Özen’e destek verenlerin, böyle bir paylaşım yapılmamış gibi konuyu kamuoyuna duyuranlara, Özen’i eleştirenlere yüklenmesi, iftira atmakla suçlaması dikkat çekti. Özen’e Nigar Efe isimli bir takipçisi de paylaşımla destekte bulunarak, “Saygıdeğer aile dostumuz..! Olay her ne olursa olsun, kesinlikle arkasında duracağımız, karakteri düzgün, ailemizin içine aldığımız bir beyefendi, merhametli bir baba ve şerefli bir aile reisidir. Başkaları ile asla mukayese edilemez. Birileri çirkin bir olayın içine çekmek istemişse yanlış oyuncu seçmişlerdir. En az kendileri kadar üzüldüğümüzü bilmenizi isteriz. Saygılarımızla EFE ailesi” ifadelerini not düştü. Efe’nin profiline bakıldığında Atatürkçü biri olduğu anlaşılıyordu. Evet Özen, kadınların namusuna dil uzatan bir paylaşımın sosyal medya hesabından paylaşılması sonrası oldukça kısa ve tatmin edici olmayan bir açıklamada bulundu ve takipçilerinin büyük bir kısmından anlaşılamayan bir şekilde destek gördü. Özen, daha sonra tepki mesajlarının büyük bir kısmını sildi.

İŞTE ÖZEN’İN YAPTIĞI PAYLAŞIMLAR VE O PAYLAŞIMLARA GELEN YORUMLAR

ÖZEN, BU PAYLAŞIMI TEPKİ ÇOK DİYE YORUMLARI

SİLMEKLE UĞRAŞMAYIP TAMAMEN KALDIRDI

BU PAYLAŞIMLARIN YORUMLARI SİLİNDİ

19 Oca 2018 - 12:00 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

Hüseyin Sokar. - Yahu söyledinse söyledim de kimden korkun var lafının arkasında neden erkek gibi dik duramıyorsun omurgasız sürüngen.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Ocak 12:00


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler