Ağaçlara kış bakımı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 3 ilçede ağaç ve çalı gruplarında form budaması yaptı

Şehrin birçok noktasına park, bahçe ve yeşil alan inşa eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, bu alanlarda bulunan ağaçların bakımını da periyodik olarak gerçekleştiriyor. Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı, Karamürsel, Gölcük ve Başiskele ilçelerindeki ağaç ve çalı gruplarında form budaması yapıyor.

FORM BUDAMASI YAPILIYOR

Büyükşehir ekipleri, sonbahar ve kış aylarında form budama çalışmalarına devam ediyor. Çalışmalar kapsamında Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ekipleri Karamürsel, Gölcük ve Başiskele ilçelerinde bulunan ağaçların form budamasını yapıyor. Budamalar ibreli ağaçlarda ve çalı grubunda yapıldı. Çalışmalar kapsamında form budaması yapılan ibreli ağaçlara görsel şekiller verildi. Ayrıca ekipler sahil parklarında bulunan palmiye ağaçlarındaki kurumuş dalları temizledi.

OTLAR TIRPANLANDI

Ekipler ayrıca yeşil alanlarda ve kaldırımda büyüyen otlar için tırpan çalışması yaptı. Otlar temizlenerek ekipler tarafından süpürüldü. Daha önce kuruyan çiçeklerin yerine yeni çiçek ekimi de yapıldı.

YILDA 2 KEZ BUDANIYOR

Kocaeli’de tüm ilçelerde yapılan budama çalışmaları, sonbahar ve kış aylarında gerçekleştiriliyor. Budamalar ağaçların uyumaya ve dinlenmeye geçtiği ekim, kasım ve aralık aylarında yapılıyor. Çalı türleri ise yılda iki kez budanıyor.

01 Ara 2020 - 09:47 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler