17 Kasım 2019 Pazar 10:36
Mehmet Ali Paşa Camii’ni yıkmak için hemen yanına inşa edilen yeni caminin kaba inşaatının bugüne kadar yüzde 90’ı tamamlandı. Cami tamamlandığında, mevcut cami yıkılacak, bu alan açılacak. Cami inşaatı hayırseverlerin desteğiyle devam ediyor. Bugüne kadar cami inşaatı için temel atma sürecinden beri, hafriyat işlemleri kapsamında yaklaşık 8 milyon TL para harcandı. Bu paranın 1 milyon 347 bin TL’si cami derneğinin başlattığı kampanya çerçevesinde toplanan paradan karşılanırken, 8 milyon TL’nin büyük kısmını Büyükşehir Belediyesinin yaptığı malzeme yardımları kapsıyor.
DİĞER CAMİ İÇİN HASAR RAPORU ÇIKARMAK İSTİYORLAR
Yeni camide
minareler tamamlandı. İki minareli yeni caminin kaba inşaatında iç ve dış çalışmaların tamamlanması bekleniyor. Yapımı normal zamandan uzun süren cami yapılacak ve yanındaki cami yıkılacak. Eski caminin yıkılması için ise hasarlı raporu çıkarılmaya çalışılıyor.

Son Güncelleme: 17.11.2019 14:43
Yıkmalarını doğru bulmuyorum. Neticede Allahın evidir. Orada da namaz kılınır kardeşim yetmiyor yetmiyor... Millet sokakta mı namaz kılsın hatta yanına üçüncü bir cami daha yapılmalıdır
Dünyadaki tüm inanç mekanları buyk masraf ve çok yazık.