101 bin çalışan aranıyor!

İş arayanlara müjde... Özel sektörün İşkur'da verdiği güncel 95 bin 258 açık iş ilanı, acil başvurulmayı bekliyor.

Kamu da 5847 kişi alacak. Toplam 101 bin 105 kişiye iş fırsatını kaçırmayın

İstihdam seferberliği, vergi ve prim teşviki gibi desteklerin de etkisiyle işsizlik oranı yüzde 9.7’ye yani tek haneye inse bile, işsiz sayısı 3.1 milyon kişi. Hâlâ çok yüksek olan işsizlik oranını aşağıya çekmek için özel sektör ve kamu seferber. Türkiye genelinde işveren, İş Kurumu (İşkur) üzerinden 95 bin 258 eleman arıyor. Kamu da 5847 kişi daha alacağını açıkladı.

BAŞVURU NASIL YAPILIR?

İşkur ilanının 22 bin 203’ü beden işçisi, yani ‘vasıfsız.’ 73 bin 55’i ise gıdadan tekstile, inşaattan otomotive birçok sektörde işçi arayışını içeriyor. İşsiz olan, iskur.gov.tr adresinden siteye kaydolup, TC kimlik numarasıyla başvuru yapabiliyor. Kişi, özgeçmişindeki bilgilerle eşleşen ilanlarına doğrudan ulaşabiliyor. İsteyen İşkur il müdürlüğünden de sisteme üye olarak, ilana ulaşarak başvurulabilir.

MESLEK ÖĞRENENE 62 LİRA HARÇLIK

İşkur, herhangi bir vasfı olmayan kişileri meslek sahibi yapabilmek için ücretsiz ‘mesleki eğitim kursları’ düzenliyor. Üstelik meslek öğrenen işçilere günlük 61.65 lira veriyor. Sanayide iş öğrenme harçlığı ise 75 lira. Programa katılabilmek için İşkur’a kayıtlı olmak gerekiyor. 16-70 yaş arası ve ilköğretimüniversite eğitimli herkes başvurabilir. Detaylı bilgi, iskur.gov.tr adresinden alınabilir.

22 Ağu 2018 - 08:54 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler