Taşıt kredisi alacaklar dikkat!

Sektör temsilcileri, yıl sonuna kadar hem faiz oranlarındaki düşüşün devam etmesi hem de şirketlerin yılsonu kampanyaları ile toplam otomotiv pazarının 400 bini aşabileceğini kaydetti

Merkez Bankası’nın (MB) temmuz ve eylül ayındaki Para Politikası Kurulu (PPK) Toplantısı’nda sırasıyla 425 ve 325 baz puanlık politika faizi indirimi, taşıt kredi faiz oranlarını da aylık ortalama yüzde 2.5 seviyesinden yüzde 2’nin altına çekti. Geçen ay Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank’ın yerli üretimi desteklemek amacıyla hazırladığı kampanya kapsamında da kredi faizi aylık yüzde 0.49-0.69 bandına düşürülmüştü.

YÜZDE 1.3'Ü GÖREBİLİR

Taşıt kredi faiz oranları hem MB’nin faiz kararları hem de kamu bankalarının kampanyası ile düşüşe geçti. Haziranda ortalama yüzde 2.4, temmuzda yüzde 2.3, ağustosta yüzde 1.9 ve eylülde yüzde 1.7 seviyesine kadar gerileyen taşıt kredi faiz oranları ekim ayının ilk haftasında yüzde 1.42 ile son 1.5 yılın en düşük seviyesine geriledi. Özel bankaların kampanyaya vereceği destekle faiz yüzde 1.3’ün altına gelebilir.

YENİ FİRMALAR KATILIYOR

Kamu bankalarının yerli üretim yapan otomotiv markalarıyla gerçekleştirdiği işbirliğine yeni firmalar katılıyor. Kampanyada son olarak GAZ Grubu ile işbirliğine gidildi ve grubun Türkiye’de ürettiği Gazelle marka hafif ticari araçları anlaşma kapsamına girdi. Böylece anlaşmalı otomotiv firmaları binek araçlarda; Fiat, Honda, Hyundai, Renault Mais ve Toyota; ticari araçlarda Fiat, Ford, Isuzu, Karsan, Temsa, Otokar, BMC, Mercedes ve GAZ oldu. Kampanya 31 Aralık’a kadar devam ediyor.

16 Eki 2019 - 09:37 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler