Sebze meyveden sonra tanzim et de geliyor

Tanzim sebze, meyvenin ardından şimdi de tanzim et ve şarküteri ürünleri söz konusu oluyor.

Başlayalı bir ay bile olmayan tanzimin kapsamı her geçen gün artıyor. Temizlik ve bakliyat ürünlerinin de tanzim satışla tüketiciye ulaştırılması söz konusu. Sabah'tan Pınar Çelik'in haberine göre, kırmızı et üreticilerini de tanzim satış harekete geçti.

ARACI OLMAYACAK

Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Bülent Tunç, ucuz yerli besi eti satışı için üreticilerin de tanzim işine girmek istediklerini söyledi. Sadece üretici ve tüketicinin olduğu bir sistem kurmak istediklerini belirten Tunç, "Biz aracı olmadan ucuz yerli eti vatandaşa ulaştırmak için tanzim satışa başlamak istiyoruz" dedi.

YÜZDE 50 İNDİRİM SÖZ KONUSU

Aracıların kazandığına dikkat çeken Tunç ette tanzim satışı ile karkasta yüzde 30, şarküteride yüzde 50'ye varan indirimin söz konusu olabileceğini söyleyen Tunç, "İlerleyen zamanlarda fiyatı 3'e katlanan süt ürünlerini de sisteme dahil edebiliriz” şeklinde konuştu.

Tunç konuşmasına şöyle tamamladı: Cumhurbaşkanı Erdoğan'a görüşme talebimizi ilettik. Bu iş için düşünülecek her modele hazırız. Yeter ki üretici birlikleri bu işin içine dahil olsun.

19 Şub 2019 - 11:39 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

03

Zekai akbal - Iyide kocaelide tanzim satis yeri varmi.olsa ne olacak yine zengin parasi olan alacak.Benim cebimde kurus yok. Otibuse binip izmite gidipte tanzim satis noktasindan ala bileyim.Onemli olan her ilcede merkezde olmasi.ben emekli maaşı faturalarima yetmiyor borc hırtlakta .tanzim satıs noktaları benim umrumda deģil

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Şubat 11:39
02

Cihan onay - Ben 11 yıllık kasabım..dışardan gelen etleri odaya kayıtlı kasaplara verselerdi hem millet ucuz yerdi hemde kasap esnafı kazanırdı.a101 bim kimdir ya

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Şubat 11:39
01

Şinasi - domates 5 lira tanzimde 1 lira aradaki 4 lira fark yine millet kazık ödüyor. seçimden sonra sebze et falan heosi yüksek fiyattan satışa devam edecek eyy Türkiyenin kerizleri

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Şubat 11:39


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler