BDDK’dan müdahale geliyor

TL'de rekor değer kaybı yaşanırken, BDDK'dan yeni bir adım geliyor. Bloomberg’in haberine göre, BDDK, kalkınma bankalarının ardından uluslararası yatırım bankalarının da yurt içinde liraya erişimi üzerindeki kısıtlamaları gevşetecek muafiyet düzenlemesi üzerine çalışıyor. Muafiyetlerin kademeli olarak genişletilmesi ile swap piyasasında normalleşmenin amaçlandığı belirtildi.

Konuya yakın kaynakların Bloomberg'e verdiği bilgiye göre yetkililer, uluslararası yatırım bankalarının yurt içinde liraya erişimi üzerindeki kısıtlamaları gevşetecek muafiyet düzenlemesi üzerine çalışıyor.

Bankacılık Düzenleme Ve Denetleme Kurumu (BDDK), temmuz ayında uluslararası kalkınma bankalarının FX swap, TL plasman, TL depo ve repo yoluyla yurt içi bankalardan sağlayacağı finansman işlemlerinde TL'ye erişim kısıtlamalarından muaf tutulmasına karar vermişti.

Benzer bir muafiyet düzenlemesinin üzerinde çalışıldığını kaydeden yetkililer, konuya ilişkin düzenlemenin yakın zamanda duyurulabileceğini belirtti. Aynı kaynaklar muafiyetlerin kademeli olarak genişletilmesi ile swap piyasasında normalleşmenin amaçlandığını kaydetti.

BDDK konuya ilişkin olarak yorum yapmadı.

Daha önceki muafiyetlerden yararlanacak olan Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası ve Uluslararası Finans Kurumu BDDK tarafından getirilen bir dizi swap muafiyeti sonrası lira kredilerini artmayı hedefliyor.

06 Ağu 2020 - 15:18 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

ayhaN - dolar 7.5 olmuş enflasyon hesapta bilmem kaç olmuş.nerde kasanın başındakiler .esnaf siftah yapmadı bugün

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 06 Ağustos 15:18


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler